Solmate Socks: echte Pippi sokken!

Toen ik vorige week in Dordrecht bij Juffrouw Pollewop was, liep ik daar tegen zulke leuke, vrolijke sokken aan! Solmate Socks, ik was er meteen verliefd op ♥ Ik nam maar liefst drie paar én een paar Boot Cuffs mee, en laat ze natuurlijk graag aan jullie zien!

Solmate SocksSolmate Socks

Als je deze foto ziet, zul je vast begrijpen dat ik als een magneet naar deze wand toe getrokken werd. Ik ben echt gek op leuke, vrolijke en vooral aparte sokken. Ze staan zo leuk bij mijn Tante Betsy jurkjes, en het zorgt voor een lekker eigenwijs Pippi effect. Toen ik ook nog het verhaal achter de Solmate Socks hoorde, was ik verkocht.

Solmate Socks

Het Amerikaanse familiebedrijf Solmate Socks, wordt gerund in een klein dorpje in Centraal Vermont, waar de oprichtster geïnspireerd wordt door de bossen, beekjes, tuinen en bergen van het platteland. Haar kleurrijke en complexe patronen worden gebreid in kleine breifabrieken in Vermont, North Carolina en Oregon.

De vrolijke sokken worden gemaakt van gerecyclede katoenen producten, voornamelijk T-shirts. Deze worden opnieuw gemengd met andere gerecyclede vezels, van o.a. petflessen, en dan tot garen gesponnen voor Solmate Socks. Het garen wordt met natuurlijke kleurstoffen geverfd en is vrij van schadelijke stoffen. De sokken worden gebreid en met de hand afgewerkt en met hun ‘solmate’ gemismatcht.

Solmate SocksMismatching: perfect!

Sinds ik mismatching sokken ontdekt heb, draag ik bijna niet anders meer. Mismatching wil zeggen dat de sokken wel bij elkaar horen, maar niet hetzelfde zijn. Ik liet jullie al eerder mismatching sokken zien op Beautyspots, en ook deze van Solmate Socks zijn helemaal geweldig!

Solmate SocksIk kocht twee paar gewone sokken, een paar kniekousen én een paar Boot Cuffs van Solmate Socks. Ze zijn echt té leuk, ik kon gewoon niet kiezen! Solmate Socks zijn er voor zowel kinderen als volwassenen, en in allerlei kleurencombinaties. Voor wie dit allemaal een beetje te kleurrijk is: er is ook een zwart-witte variant verkrijgbaar 🙂

Solmate SocksBoot Cuffs heb ik eigenlijk pas sinds kort ontdekt, en deze stonden onder andere op mijn shoppinglijstje die dag. Ik was dus super super blij dat ik deze gave exemplaren vond!

Solmate SocksHieronder zie je de verschillende paren mismatching sokken naast elkaar. De sokken van Solmate Socks zijn minder opvallend mismatching dan de sokken van Many Mornings die ik eerder liet zien. Dus wellicht dat jij deze ook wel aandurft 😉

Solmate SocksSokken Dahlia

Solmate SocksBoot Cuffs

Solmate SocksSokken Water

De Solmate Socks zijn niet echt goedkoop: een paar voor volwassenen kost € 16,95 en de kniekousen kosten € 21,95. Maar ze zijn natuurlijk gebreid, dat is wel echt een verschil met de sokken die ik doorgaans draag. Ze zijn ook heerlijk dik, en dus lekker warm voor de winter. En het verhaal erachter is natuurlijk helemaal geweldig. Bij de eerste keer dragen vond ik ze wel wat strak zitten, maar tijdens het dragen lopen ze wel uit. De kniekousen zijn bovenaan ook wat strak, dus voor mensen met brede kuiten denk ik minder geschikt.

Solmate SocksHoe match je mismatching sokken?

Tot slot natuurlijk nog wat inspiratie foto’s, hoe je deze gave mismatching Solmate Socks combineert. Bij de kniekousen had ik natuurlijk meteen mijn paarse MAG schoenen in gedachten ♥

Solmate SocksMaar ook bij mijn rode Sanita laarsjes staan ze geweldig. Zélfs in combinatie met de fuchsia panty 🙂

Solmate SocksDe Boot Cuffs zijn wel wat breder zoals je ziet, deze passen denk ik ook prima om wat bredere kuiten.

Solmate SocksEn ook de lage sokken staan super bij mijn MAG schoenen, volgens mij kunnen ze bij alle kleuren die ik er van heb 🙂

De geweldige Solmate Socks zijn verkrijgbaar bij Juffrouw Pollewop in Dordrecht, een winkel die je absoluut een keer moet bezoeken als je van kleur en vrolijkheid houdt. Voor wie niet in de buurt woont is er goed nieuws: ze hebben ook een webshop. Via deze link kom je direct bij alle verkrijgbaar kleuren en maten.

6 Comments on Solmate Socks: echte Pippi sokken!

 1. bychristiana
  7 december 2018 at 08:52 (5 maanden ago)

  Ah, dit zijn inderdaad de ultieme Natasja-sokken! Ik vind die laatste drie foto’s zo tof;-)

  Beantwoorden
 2. Phylia
  6 december 2018 at 12:34 (5 maanden ago)

  Ohhh wat geweldig die wil ik ook! Zijn ze ook online te koop?
  Groetjes!!!

  Beantwoorden
  • Natasja
   6 december 2018 at 13:04 (5 maanden ago)

   Hoi Phylia, jazeker! De link staat in de laatste alinea van het artikel 😉

   Beantwoorden
 3. Marianne
  6 december 2018 at 11:59 (5 maanden ago)

  Die kleurtjes , echt fantastisch en het verhaal erachter is ook geweldig !

  Beantwoorden
 4. Joyce Siemons
  6 december 2018 at 09:39 (5 maanden ago)

  Écht écht écht fantastisch love it!!

  Beantwoorden
 5. Ria
  6 december 2018 at 09:11 (5 maanden ago)

  Daar wip ik bij de volgende kappersbeurt van James echt wel eens binnen! Die blauwgetinte sokken zie ik me nog wel dragen in mijn wandelbottinen Dus volgende keer in Dordrecht op zoek naar Juffrouw Pollewop !

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.