SoloBioMooi steunt 3FM Serious Request 2013

Iedereen kent 3FM Serious Request (#3FMSR): drie DJ’s sluiten zichzelf op in het ‘Glazen Huis’ ergens in Nederland, om daar zes dagen zonder eten plaatjes te draaien voor het goede doel. Dit goede doel is altijd het Nederlandse Rode Kruis en het geld gaat altijd naar een zogenaamde stille ramp. Een ramp met een grote impact waar de media -om wat voor reden dan ook – weinig aandacht voor heeft. Dit jaar wordt er met de slogan ‘Let’s Clean This Shit Up!’, aandacht gevraagd voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Een grote stille ramp die het gevolg is van gebrek aan toiletten, zeep en schoon drinkwater.

3FM serious request

3FM Serious Request Challenge 2013 van SoloBioMooi

Pieter Hofland van SoloBioMooi: “Vorig jaar hebben we ruim €10.000 euro bij elkaar gefietst. Klik hier voor het verslag. Dit jaar gaan we met het loop- en fietsteam voor de €15.000!”

SoloBioMooi doet ook dit jaar weer mee, Pieter Hofland – een fietser in hart en nieren – treedt uit z’n comfortzone een gaat samen met 7 wandelaars ‘Aan de Loop’. Van Den Haag naar Leeuwarden in barre omstandigheden. Door weer en wind zullen ze vanaf zaterdag 21 december tot en met maandagmiddag 23 december wandelen. Dag en Nacht! 

3FM serious request 

De challenge

Op zaterdag lopen ze met 8 man 40 kilometer (8 uur), van Den Haag naar Haarlem. De volgende dag wordt het pas echt pittig: in twee groepen van vier zullen de wandelaars om en om 20 kilometer wandelen. Dit betekent 4 uur wandelen en dan 4 uur rust, vier uur wandelen en vier uur rust, vier uur … Dit doen we de hele zondag, de zondagnacht én de maandag. Rond 15.00 uur op maandagmiddag 23 december hopen we heelhuids aan te komen in Leeuwarden, waarbij elke wandelaar dan 125 kilometer zal hebben afgelegd. In de winter, in de kou, over de Afsluitdijk (die we midden in de nacht over zullen wandelen) en dus grotendeels in het donker. Op z’n zachtst gezegd een fikse uitdaging! En voor deze uitdaging vragen we aan iedereen hulp . Doe je mee?

3FM serious request 

Momenteel zijn de twee teams hard aan het trainen – om je een indruk te geven; de wandelaars trainen 8 à 16 uur per weekend, ofwel 40 à 80 kilometer – om de tocht een beetje dragelijk te maken. Ook jij kunt nu al wat doen.

Doe mee!

Op deze kom-in-actie pagina zie je hoe dicht we al bij ons doel van 15.000 euro (€ 7.500 voor de wandelaars en €7.500 voor de fietsers) zijn én kun je gelijk een steentje bijdragen door een (kleine) donatie te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.