Squalan gezichtsolie Pure & Moisturizer

Waar veel mensen een jaar of vijf geleden nog een soort van ‘angst’ voor gezichtsoliën hadden (“daar krijg je pukkels van!”), winnen ze de afgelopen paar jaar steeds meer aan popuariteit, en terecht. Een gezichtsolie is een heel fijne en intensieve vorm van gezichtsverzorging, zeker als deze bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Uit de laatste categorie heb ik vandaag weer een prachtig nieuw merk om aan jullie te laten zien: Squalan gezichtsolie, waarvan ik twee varianten aan je laat zien.

Squalan gezichtsolie

Squalan gezichstolie Pure & Moisturizer

Squaleen is een vetachtige substantie die door zowel mensen als dieren en planten zelf geproduceerd wordt. De eerste organismen op aarde bestonden voor een groot deel uit squaleen. Bij de geboorte is het percentage squaleen in onze huid hoog, maar dit neemt af naarmate we ouder worden. Rond ons dertigste maken we er zelf nog maar zo weinig van aan dat het huidverouderingsproces begint.

Squalan is een droge olie die snel wordt opgenomen en een glad en zijdeachtig, niet-vettig gevoel achterlaat. De olie heeft een verzachtende en herstellende werking, huidproblemen als irritatie, eczeem en psoriasis kunnen significant afnemen en ook ouderdoms-vlekjes worden minder zichtbaar. De collectie bestaat uit twee producten: Squalan Pure, geschikt voor elk huidtype en Squalan Moisturizer, een mix met olie uit de Brassica Napus plant die zorgt voor een extra hydraterende werking voor de wat rijpere of vochtarme huid.

Squalan gezichtsolie

Squalan gezichtsolie

Het eerste wat mij opvalt, is dat de olie inderdaad heel snel in mijn huid trekt. Ik heb echt maar een paar druppeltjes nodig als aanvulling op mijn gezichtsverzorging, de olie is extreem zuinig in gebruik. Als je Squalan gezichtsolie alleen wilt gebruiken, zonder daarna een dag- of nachtcrème aan te brengen, kun je naar behoefte iets meer gebruiken, maar let op: je hebt al snel te veel!

Squalan gezichtsolie

Squalan

Squalan gezichtsolie: ingrediënten

Dit zijn volgens de kortste ingrediënten’lijstjes’ die ik in mijn bloggers-bestaan ooit ben tegengekomen. Suqalan Pure bestaat voor 100& uit plantaardig Squaleen, afkomstig uit Ecocert goedgekeurd suikerriet, Squalan Moisturizer bevat daarnaast olie uit de Brassica Napus plant (koolzaadolie), wat rijk is aan vitamine E, C en A en caroteenzuur, en huidverzorgende en verzachtende eigenschappen op de huid heeft. Hierdoor is het bij uitstek geschikt voor de rijpere en droge huid.

Squalan gezichtsolie

Ik ontving een set Squalan gezichtsolie in een prachtig jute-achtig zakje (wat helemaal bij de puurheid van de producten past) met daarin twee pompflaconnetjes Pure en Moisturizer, beiden bevatten 10 ml. Dit lijkt weinig, maar omdat je maar zo weinig olie per keer nodig hebt, is dit ruim voldoende om het goed te kunnen testen. Wat ik een beetje jammer vind, is het feit dat de olie in plastic verpakt zit. Een mooi en luxe product als dit verdient een glazen verpakking, vind ik.

Squalan gezichtsolie

Welke variant van de Squalan gezichtsolie het beste bij jouw huid past, is uiteraard een kwestie van uitproberen (hiervoor zijn de kleine flaconnetjes heel erg goed geschikt). Ik heb beiden geprobeerd, waarbij voor overdag mijn voorkeur uitgaat naar Suqalan Moisturizer, omdat deze op mijn huid iets lichter aanvoelt. Squalan Pure is voor overdag iets te rijk, maar weer wel heel geschikt om ’s avonds aan te brengen.

Squalan gezichtsolie

Squalan gezichtsolie: ervaring en werking

Bij het aanbrengen voel ik direct de puurheid van Squalan gezichtsolie: waar gezichtsoliën met niet-natuurlijke ingrediënten soms wat langer nodig om in te trekken, smelt deze als het ware samen met mijn huid. Mijn huid voelt na slechts een paar dagen gebruik al elastischer, en waar ze met koude temperaturen nog weleens wat trekkerig aan kan voelen, heb ik daar nu geen last van. Mijn huid reageert goed op beide oliën: kleine oneffenheidjes lijken wat minder te worden en mijn huid heeft minder last van roodheid. Vanwege de bijzonder verzachtende werking gebruik ik Squalan Pure ook regelmatig voor mijn handen: ik voeg dan gewoon een paar druppels toe aan mijn handcrème voor ik deze aanbreng, en gebruik de olie ook regelmatig voor mijn nagelriemen.

Squalan gezichtsolie

Squalan gezichtsolie is vanwege zijn puurheid en zijn fijne textuur heel goed geschikt voor mensen met een ‘angst’ voor gezichstoliën, ze zijn bovendien geschikt voor alle huidtypen.

Squalan gezichtsolie Pure & Moisturizer is verkrijgbaar in de eigen webshop van Suqalan Natural Health. Squalan Pure kost € 39,95 voor 30 ml, Squalan Moisturizer kost € 49,95 voor 30 ml. Een combinatieset met de twee flaconnetjes van 10 ml die ik je in dit artikel liet zien, kost € 24,95.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

Gebruik jij weleens gezichtsolie?

4 Comments on Squalan gezichtsolie Pure & Moisturizer

 1. Roos
  22 maart 2016 at 22:19 (6 jaren ago)

  Deze komt deze maand in de healthbox dus ik ben erg benieuwd of ik het ook een fijn product vind. Groetjes Roos

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  7 februari 2015 at 06:27 (7 jaren ago)

  Ik ken dit niet!
  Het klinkt heel goed!
  Wel vindt ik het erg duur.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  6 februari 2015 at 11:50 (7 jaren ago)

  Ik ga ook nog eens gezichtsolie proberen, het klinkt heel goed.

  Beantwoorden
 4. Wojis
  6 februari 2015 at 11:15 (7 jaren ago)

  Ja ik wil! Ik heb er al over gelezen, staan op de lijst, wil wil wil must have! Mooie foto’s x. Vind het qua prijs ook heel mooi, niet goedkoop, maar zeker zeer betaalbaar.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.