Stap voor stap: make-uppen met nieuwe producten

Ik vind niets leuker dan aan de slag gaan met nieuwe make-up producten. Voor mijn blog moet ik meestal even wachten tot ik ze op de foto heb gezet. Maar als dat eenmaal gebeurd is, kan ik niet wachten om zo’n product voor het eerst te gaan gebruiken. Vandaag laat ik jullie een aantal nieuwe make-up producten zien. En ik laat stap voor stap zien hoe ik een make-up look met deze producten maak!

Make-uppen met nieuwe producten

Dit zijn de producten die ik allemaal gebruikte in onderstaande stap-voor-stap make-up look. Er zitten een paar producten tussen die ik al wat langer gebruik, maar de meeste producten zijn nieuw. Uiteraard vertel ik er meteen bij wat ik er van vind, een aantal mini-reviews op een rij dus! Kleine noot vooraf: op de dag dat ik de foto’s maakte, was het afwisselend zonnig en bewolkt. Hierdoor is de belichting van de foto’s af en toe ook wat wisselend 😉

Over de meeste producten die ik al wat langer gebruik, schreef ik al eerder een review. Ik heb de link naar het betreffende artikel er in dat geval bij gezet.

De basis

Op deze foto draag ik nog helemaal niets. Mijn huid is momenteel wat roder dan normaal, ik vermoed door de overgang van het weer, het kan ’s ochtends af en toe best fris zijn. En ik heb ook wat meer last van onzuiverheden, waarschijnlijk door een nieuw gezichtsverzorgingsproduct wat ik onlangs ben gaan gebruiken.

Ik begin met het aanbrengen van concealer en oogschaduwprimer. De laatste is eigenlijk altijd dezelfde: de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Ik zweer bij het gebruik hiervan, vrijwel iedere oogschaduw blijft hiermee de hele dag netjes zitten. De concealer die ik gebruik is een nieuwe van Catrice, de Re-touch Brightening Concealer. Ik schreef onlangs een artikel over de nieuwe producten van Catrice.

Van de oogschaduwprimer zie je (logisch) niet zo veel effect, dat effect zit hem vooral in de langere houdbaarheid van de oogschaduw. Het effect van de Brightening concealer van Catrice is hier misschien nog wat heftig, maar dat wordt na het aanbrengen van mijn BB cream beter 😉

In de zomermaanden gebruik ik eigenlijk altijd een BB cream in plaats van een foundation. Vandaag koos ik voor deze van Benecos, een geheel natuurlijk product. Deze heeft geen SPF, maar op werkdagen vind ik dat niet zo’n probleem. In het weekend, als ik veel met Benthe buiten ben, kies ik meestal voor een BB cream met een goede zonbescherming erin.

Het effect wat deze BB cream geeft, is mooi en vooral heel natuurlijk. Hij bedekt rode vlekjes en onzuiverheden wel, maar geeft mijn huid geen duidelijk zichtbaar laagje. En dat vind ik toch het allermooist.

Nieuw: Sleek Brow Intensity

De Sleek Brow Intensity is helemaal nieuw. Sleek is een prachtig, heel betaalbaar make-up merk wat de laatste tijd regelmatig weer met nieuwe producten komt.

De Sleek Brow Intensity bevat aan de ene kant een borsteltje met ingebouwde sponsapplicator. Met de applicator breng je eerst de brow gel aan, en verdeelt deze vervolgens met het borsteltje. De vezelrijke formule geeft tegelijkertijd kleur én houdbaarheid aan je wenkbrauwen.

Het aanbrengen is even wennen, vanwege de sponsapplicator. Deze doseert namelijk nogal royaal, vooral in het begin. En bij het uitborstelen moet ik goed opletten dat ik het puntje van het borsteltje niet gebruik om de smallere uiteinden van mijn wenkbrauwen in model te brengen (been there, done that). Ik heb de kleur Medium ontvangen, en die is vrij donker voor mijn haarkleur.

Aan de andere kant zit een creamy highlighter, waarmee je je wenkbrauwen vervolgens kunt contouren. Ik gebruik een dergelijk product vaker voor mijn wenkbrauwen, ik vind het grootste voordeel hiervan dat je de korte haartjes onder je wenkbrauwen hier mooi mee kunt ‘verbergen’. Handig dat het in dit product meteen toegevoegd is!

En dit is het resultaat. Zoals ik hierboven al aangaf, is de kleur iets te donker voor mij, maar als ik zo de rest van mijn make-up heb aangebracht, wordt het effect beter.

De Sleek Brow Intensity kost € 10,99. De producten van Sleek zijn verkrijgbaar in de online webshop van Sleek MakeUp, en ICI Paris XL, DA, Etos, DIO en de betere zelfstandige drogist.

Pupa Sport Addicted

Met Pupa Sport Addicted brengt één van mijn favoriete make-up merken een sportproof make-up collectie, die belooft perfect te blijven zitten tijdens het sporten. Nu ben ik zelf niet zo’n sportief type, maar deze producten zijn natuurlijk ook perfect voor warme (na)zomerdagen. Ik ontving de Sport Addicted Powder en twee liners.

Over de Sport Addicted Powder ben ik enorm te spreken. Mijn gezicht gaat normaal gesproken vrij snel glimmen in de loop van de dag, en zeker op warme dagen. Met deze poeder blijft mijn huid veel langer mooi mat, en blijft ook mijn BB cream langer mooi zitten. Van mij mag Pupa deze in het vaste assortiment opnemen!

De Pupa Sport Addicted Powder kost € 22,50. Voor meer informatie over de producten: zie het persbericht wat ik eerder deelde.

The Balm Nude Beach Eyeshadow Palette

Ik ben enorm fan van de The Balm Nude Eyeshadow Palettes, ik heb nummer 1 en 2 al in mijn bezit. Toen ik hoorde van het nieuwe palette, het Nude Beach palette, wist ik meteen dat ik deze ook graag wilde hebben. De buitenkant ziet er zoals ook bij de andere twee palettes het geval is, ontzettend leuk en mooi uit.

Het Nude Beach palette bevat mooie naturelle kleuren, maar dan allemaal met een sunkissed uitstraling. Ik vind ze stuk voor stuk allemaal even mooi ♥ Hieronder laat ik de foto’s van de swatches aan je zien, die ik eerder al gemaakt had:

De oogschaduws van The Balm hebben een heerlijke zachte, creamy textuur en een uitstekende pigmentatie. Ik vind dit één van de betere oogschaduwmerken, en daarom vond ik mijn aankoop ook volkomen gerechtvaardigd, ondanks het feit dat ik al twee The Balm Nude palettes had 😉

In de binnenste ooghoek bracht ik eerst de kleur Babe aan, deze heb ik ook op het wenkbrauwbot gebruikt. Daarna bracht ik de kleur Built over het gehele bewegend ooglid aan, en de kleur Brazen in de buitenste ooghoek. Dit geheel heb ik goed met elkaar geblend. Je ziet dat ik vrij veel lichte kleuren gebruik in mijn ooglook, dat doe ik bewust. Omdat ik a) overhangende oogleden heb en b) een bril draag. Door wat meer lichte kleuren te gebruiken, komt de look beter tot zijn recht als ik mijn bril draag.

Het The Balm Nude Beach Eyeshadow Palette kost 35 euro en is onder andere verkrijgbaar bij The Make Up Spot.

Pupa Sport Addicted Waterproof Liner

De Waterproof Liner uit de Pupa Sport Addicted lijn is al net zo’n topper als het poeder. Hij heeft een zachte textuur, een prachtige intense pigmentatie en een geweldige houdbaarheid. Zelfs op warme dagen blijft hij uitstekend op zijn plaats, en zit ’s avonds nog nagenoeg hetzelfde als toen ik hem ’s ochtends aanbracht. Er zijn vier kleuren verkrijgbaar: Powerful Black, Dynamic Brown, Energy Blue en Sporty Emerald. Ik draag hier de kleur Powerful Black.

De Sport Addicted Waterproof Liner kost € 15,75. De producten van Pupa zijn verkrijgbaar bij deze verkooppunten.

Lash Max Hyaluronic Mascara

De mascara die ik momenteel gebruik, is de Lash Max Hyaluronic Mascara van GL Beauty. Deze mascara maakt deel uit van een complete set producten die ik momenteel aan het testen ben, om mijn wimpers meer volume en lengte te geven. Deze mascara heeft niet alleen een wimperverlengend effect, ze verzorgt de wimpers tevens tijdens het dragen. Hier kom ik binnenkort wat uitgebreider op terug, samen met de andere producten.

Maar het effect van de mascara laat ik natuurlijk wel alvast zien, ik vind het mooi! Deze producten zijn verkrijgbaar bij Huidverzorging Mireille.

De blush die ik eigenlijk al de hele zomer draag 🙂 is de Galifornia Blush van Benefit. Veruit mijn favoriet momenteel dus! Ik schreef hier al eens een aparte review over: klik.

Pavèz Minerale Longwear Lipstick

Pavèz Minerale Longwear Lipstick is een verzorgende, langhoudende lipstick met mooie, biologische ingrediënten, zoals: Sheaboter, Jojoba- en Meadowfoam-olie. Hij is verkrijgbaar in tien prachtige kleuren, waarvan ik de kleur met de veelbelovende naam Hot Pink ontving.

Ik was even bang dat Hot Pink een lipstick met hoog Barbie-gehalte zou zijn, maar dat bleek alleszins mee te vallen. Ik vind het juist een heel draagbare kleur, die een mix is van rood en oudroze. Vooral voor het komend najaar vind ik het een prachtige kleur!

En zo ziet Hot Pink eruit op mijn lippen. De lipstick voelt bij het aanbrengen een beetje stroef aan, maar eenmaal aangebracht voelt ze comfortabel en geenzins uitdrogend. De houdbaarheid is zoals beloofd uitstekend, tot ver na de lunch blijft de kleur goed aanwezig op mijn lippen.

Pavèz Longwear Lipstick kost € 14,95 en is verkrijgbaar via de eigen webshop van Pavèz.

En dit is dan mijn complete make-up look, mét bril 🙂 Dit is een look die ik zowel voor mijn werk als in het weekend regelmatig draag. En een look die ik inmiddels redelijk snel kan aanbrengen, wat vooral op doordeweekse dagen mooi meegenomen is. Hoe ziet jouw dagelijkse make-up look eruit? Ga jij voor een volledige make-up look zoals ik hier, of kies je voor een snellere look?

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

10 Comments on Stap voor stap: make-uppen met nieuwe producten

 1. Bibi
  5 september 2017 at 09:31 (5 jaren ago)

  Haha leuk die “nude beach” die zag ik niet aankomen. Goede blog bedankt voor het plaatsen

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  3 september 2017 at 18:53 (5 jaren ago)

  Zeen leuke en zeer uigebreide post en prachtige look!

  Xoxo

  Beantwoorden
 3. Annette
  3 september 2017 at 15:16 (5 jaren ago)

  Leuk om te zien en wat een leuk palette.

  Beantwoorden
 4. mireille
  3 september 2017 at 13:01 (5 jaren ago)

  Wat een leuke en uitgebreide tutorial daar zullen veel mensen wat aan hebben.

  Beantwoorden
 5. Babs
  3 september 2017 at 11:40 (5 jaren ago)

  Mooi gedaan zo stap voor stap! Handig product van Sleek voor je wenkbrauwen!

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  3 september 2017 at 11:37 (5 jaren ago)

  Wat een mooie producten zitten erbij! Leuke look 🙂

  Beantwoorden
 7. Miranda
  3 september 2017 at 11:19 (5 jaren ago)

  Wat een leuke blog! Ik maak me ook (bijna) elke dag volledig op, maar gebruik niet zoveel basisproducten als jij gebruikt. Ik gebruik b.v. geen concealer of primer.
  Leuk om te zien hoe jij je stap voor stap opmaakt 🙂

  Beantwoorden
 8. Cindy
  3 september 2017 at 10:01 (5 jaren ago)

  Mooie look hoor, en leuk uitgebreid verslag.
  Heb nog geen paletten van The Balm (en komen er ook niet wegens teveel aan palette haha) maar ze zijn prachtig.
  Als ik ga werken doe ik altijd een complete make up look, en als ik vrij ben alleen een mascara en lipstick, en soms een bb creme.

  Beantwoorden
 9. Marije
  3 september 2017 at 07:48 (5 jaren ago)

  Leuk zo’n uitleg! En leuk om te zien wat je allemaal gebruikt.

  Beantwoorden
 10. Hennie
  3 september 2017 at 06:26 (5 jaren ago)

  Leuk, zo’n tutorial! En ook leuk om producten te zien die ik zelf ook heb, zo zie ik ook hoe het staat bij een ander!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.