Staycation? Zo wordt het een succes!

De zomervakantie wordt dit jaar denk ik voor iedereen anders dan anders. Je geplande vakantie naar het buitenland zit er wellicht niet in. En ook al kan het, dan durf je het misschien toch niet aan dit jaar. Gelukkig zijn er wel een aantal opties gewoon mogelijk, zoals vakantie in Nederland, of een land binnen Europa. Of blijf je dit jaar misschien, net als ik, gewoon lekker thuis? Ik ben een ‘expert’ in Staycations, in dit artikel geef ik je wat tips hoe je van je Staycation een succes maakt.

staycation

Staycation is heerlijk!

Ik vind het echt heerlijk om op Staycation te gaan, ik ben gewoon graag thuis. Nu snap ik dat iedereen anders is, en jij het misschien wel nodig hebt om weg van huis te zijn. Om dat echte vakantiegevoel te krijgen. Maar nu het misschien niet anders kan, en ook jij dit jaar op Staycation gaat, vertel ik je hoe ik die van mij altijd plan en indeel.

Het grootste voordeel van een Staycation: je vakantie gaat in zodra je de deur van school of werk achter je dicht trekt. Of dit jaar: je computer op je thuiswerkplek uitzet. Geen voorbereidingen die weken duren, zoals inpakken, caravan schoonmaken, inkopen doen, het huis nog even een grote beurt geven etc. Niks van dat alles: je steekt de barbecue aan en voila: daar is je vakantie!

Haal het vakantiegevoel naar je eigen huis en tuin

Je kunt natuurlijk het een en ander doen om in je eigen huis en tuin toch dat echte vakantiegevoel te krijgen. Koop voor de kinderen een zwembad voor in de tuin, als je dat nog niet gedaan had de afgelopen maanden. Wacht daar niet mee tot het laatste moment, maar zorg dat het al staat op het moment dat je vakantie begint. En dat het water ook op temperatuur is. Oh ja: koop er wel eentje met een pomp en filter, zodat je het water niet om de paar dagen hoeft te verversen #denkaandenatuur.

En misschien is je tuinset wel aan vervanging toe, dan is dit ook een mooi moment. Of koop alleen nieuwe kussens, een paar vrolijke plantenbakken en misschien ook een leuk buitenkleed? Zet een paar kleurrijke fakkels in de tuin, koop een paar nieuwe planten en hang her en der kleurrijke lantaarns op.

Ik eet het hele jaar al van vrolijk melamine servies ♥ Voor je Staycation kun je natuurlijk speciaal leuk servies kopen, en dat hoeft echt niet duur te zijn. Bij winkels als Action of Xenos koop je voor heel weinig vrolijk melamine servies, waarmee je je huis en tuin lekker opfleurt. Let op: goedkoop melamine bevat vaak wel BPA en weekmakers, schadelijke stoffen die in Rice servies niet zitten. Ook kan goedkoop melamine minder goed (of niet) tegen vallen, het zal dan 9 van de 10 keer breken. Ook daar heb je bij Rice servies geen last van.

Nog een goede tip: koop een lekkere showergel en eventueel bodylotion met een zomerse geur, speciaal voor je vakantie. Dat doe je tenslotte normaal ook voor je vakantie (ik in ieder geval wel), dus mag nu niet ontbreken op je to do-lijstje.

En dan: daar is je vakantie

Ok, je huis en tuin zijn nu helemaal Staycation proof. Maar hoe zorg je nou dat je dat echte vakantiegevoel vasthoudt in je vakantie? Ga er lekker op uit in je eigen omgeving, te voet of met de fiets. Je zult zien dat je plekjes ontdekt die je nooit eerder gezien hebt. Kijk op Google of er leuke routes zijn in jouw buurt om te fietsen of te lopen. Vergeet vooral niet om wat lekkers voor onderweg mee te nemen.

Op vakantie eten we vaak iedere ochtend verse broodjes of croissantjes. Dat kan thuis natuurlijk ook prima, wandel iedere ochtend naar de bakker voor wat lekkers. Zo steun je meteen ook de plaatselijke ondernemers, die kunnen het goed gebruiken! En nu heb je misschien wรฉl tijd om uitgebreid de krant te lezen na het ontbijt? Vergeet die dan natuurlijk niet ook meteen mee te nemen.

Pas je planning aan zoals je dat normaal op je vakantieadres ook zou doen. Ga niet (nee Natas, NIET!) de hele vakantie allerlei klusjes in en om het huis doen. Natuurlijk kun je dat best een paar dagen inplannen, maar het is wel de bedoeling dat je uitgerust terug komt van je Staycation. Dus doe alles lekker op je gemak, houd ’s middags eventueel een siรซsta en leef zoals je normaal doet op vakantie. Prima als je een keer de stofzuiger door het huis haalt, en het is alleen maar fijn om de was een beetje bij te houden. Maar de rest van het huishouden kan best een paar weekjes wachten. Laat de boel lekker de boel, leef als een God in Frankrijk. Maar dan in je eigen achtertuin.

Ga jij dit jaar op Staycation? Heb je er al zin in?

5 Comments on Staycation? Zo wordt het een succes!

 1. Miranda Aerts
  6 juli 2020 at 07:44 (2 jaren ago)

  Dat zijn goede tips, bedankt voor het delen!
  ๐Ÿ˜Ž

  Beantwoorden
 2. Simona
  28 juni 2020 at 09:59 (2 jaren ago)

  O ja , ik koop ook meestal een mooi boek . Heerlijk . Het gaat ons wel lukken dit jaar .

  Beantwoorden
 3. Cary
  28 juni 2020 at 09:56 (2 jaren ago)

  Onze staycation is vrijdag begonnen. Heerlijk!!

  Beantwoorden
 4. Diena
  28 juni 2020 at 09:11 (2 jaren ago)

  Oh heerlijk!!! I love stay-cations…. mijn allermooiste dagen.

  Geniet ervan zou ik zo zeggen!!!

  X Diena

  Beantwoorden
 5. Bouke
  28 juni 2020 at 08:12 (2 jaren ago)

  Heerlijk! Staycations โค๏ธ Bij mij zijn dat wel vaak de duurdere vakanties ipv op de camping aanrommelen en bbq-en ga ik vanuit huis graag even ergens lunchen, shoppen, iets drinken, uit eten…โ˜บ๏ธ Maar wel erg relaxed!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.