Stofjes shoplog ♥

Onlangs vertelde ik jullie over de leuke workshop die ik bij Elizabeth Sweetwater volgde. Ik heb het virus sindsdien helemaal te pakken, en heb zo’n zin om zelf thuis aan de slag te gaan! Helaas bleek mijn oude naaimachine het een soort van begeven te hebben, binnenkort krijg ik voor mijn verjaardag een nieuwe naaimachine. Maar ondertussen ben ik al wel druk aan het voorbereiden πŸ˜‰ Ik heb de afgelopen weken al zulke leuke stofjes gekocht, ik laat ze vandaag aan jullie zien in deze Stofjes shoplog!

Stofjes shoplog

Stofjes shoplog

We hadden van Liesbeth al wat leuke webshops doorgekregen waar ze vrolijke, retro stofjes verkopen. Echt, wat is er veel vrolijke tricot te koop! Dacht ik nog heel even dat ik met deze nieuwe hobby geld zou gaan besparen, inmiddels weet ik dat niet meer zo zeker πŸ˜‰

Ik kreeg laatst via Instagram een berichtje van iemand die hier in de wijk woont, en die net als ik gek is op vrolijke kleurtjes. En ook onlangs begonnen is met zelf kleding maken. Ze gaf twee super leuke webshops door, waarvan eentje in Zweden: Vintage in my Heart. De stofjes hier zijn wel aan de dure kant en de verzendkosten naar Nederland hoog. Maar toen bleek dat er die dag 25% korting op alle stoffen was, en besloten we samen een bestelling te doen. Daarnaast volg ik sinds kort een Facebook groep waar regelmatig retro tricot stofjes voor fijne prijsjes te koop aangeboden worden. En zo kon het dus dat ik opeens al een hele stapel voorraad leuke stofjes in huis heb ♥

Stippenleggings

Ik werd en word altijd blij van stipjes ♥ Bij Vintage in my Heart hadden ze deze stipjes stof in drie kleurtjes. Van de groene en roze ga ik een gewone legging maken, van de blauwe een spiekbroekje voor de zomer. Mijn moeder heeft de groene en roze al geknipt voor me, dus zodra ik mijn naaimachine heb, kan ik aan de slag! ♥

Stofjes shoplog

Deze super gave, echt retro stof is er bij Vintage in my Heart in vijf verschillende kleuren, en eigenlijk wilde ik ze allemaal, hahaha! Maar ik heb me weten in te houden, ik ga de komende tijd vast nog veel meer te gekke stofjes tegenkomen. Van deze rode ga ik ook een zomers spiekbroekje maken. Maar eigenlijk is de stof veel te mooi om te verstoppen πŸ˜‰

En deze in bruin met roze en oranje ♥ heb ik gekocht voor een rokje. Hier staat de roze stipjeslegging straks natuurlijk super leuk onder, ik heb er nu al zin in om het te gaan dragen!

Stofjes shoplog

Ook deze retro bloemenstof is er in vijf kleuren. Verdikkeme, wat was het lastig kiezen! Ik heb uiteindelijk voor deze groene gekozen, ook hier ga ik een rokje van maken.

Stofjes shoplog

Ze bleken bij Vintage in my Heart ook allerlei prachtige naai-accessoires te verkopen. Ik bestelde deze te leuke labeltjes mee, van beiden heb ik er tien gekocht. En dat mooie hartjes-elastiek kon ik ook niet weerstaan, die ga ik gebruiken voor de spiekbroekjes.

Via deze link vind je de website van Vintage in my Heart (wees gewaarschuwd: verleidelijk mooi!). Ik had onze bestelling na ruim een week in huis, de verzending duurde drie werkdagen.

Retro tricot

Op Facebook volg ik sinds kort de groep ‘Retro enzo tricot veilingen’. Hier worden bijna iedere dag wel vrolijke, retro stofjes aangeboden, bijna altijd voor hele fijne prijsjes. Dit lieve stofje van Fiona Hewitt was het eerste wat ik daar kocht. Hier ga ik een rokje van maken. Deze kan natuurlijk voor zowel de zomer als de winter, en heeft zulke vrolijke kleurtjes! ♥

Deze retro hartjesprint ga ik ook voor een rokje gebruiken, de ondergrond is iets donkerder blauw dan het op de foto overkomt. Hij was er ook in bruin/oranje, maar voor de zomer vond ik deze net iets leuker.

Stofjes shoplog

En tegelijkertijd kocht ik deze schattige tricot met konijntjes en bloemetjes, ook van Fiona Hewitt. Ook hier ga ik een rokje van maken, hopelijk is het op tijd klaar voor Pasen ♥

Voor nu heb ik dus stof gekocht voor leggings, spiekbroekjes en rokjes. Als dit allemaal goed gelukt is, wil ik een stapje verder gaan en mijn eerste jurkje maken. Help, ik heb een nieuwe hobby! Op naar de volgende stofjes shoplog?

6 Comments on Stofjes shoplog ♥

 1. Debbie
  21 maart 2022 at 12:59 (3 maanden ago)

  Wat een lieve stofjes. Ik maak graag jurkjes. In heel Nederland zijn grote stoffenmarkten misschien is er ook wel eentje bij jou in de buurt. Bij Burda of Knipp mode kun je mooie makkelijke patronen bestellen voor een jurkje. Succes hoor en leuk die Facebookgroep.

  Beantwoorden
 2. Jelka
  20 maart 2022 at 15:39 (3 maanden ago)

  Pas maar op, stofjes kopen/verzamelen wordt al gauw een hobby op zichzelf! Erg leuk allemaal! Alvast veel naaiplezier!

  Beantwoorden
 3. Petra van Schijndel
  20 maart 2022 at 11:53 (3 maanden ago)

  Wat een mooie stofjes kocht je! Ik verheug me op het resultaat. Veel plezier en succes met maken.

  Beantwoorden
 4. Marlous
  20 maart 2022 at 10:30 (3 maanden ago)

  Wat een mooie stoffen heb je gekocht,echt leuk als je zelf met de naaimachine overweg kunt. Kan me voorstellen dat je dan je echt kunt gaan uitleven met die enorme keus. Succes, ik kijk uit naar je foto,s

  Beantwoorden
 5. Monique
  20 maart 2022 at 08:27 (3 maanden ago)

  Wauw wat een prachtige stoffen!!
  Ik heb een naaimachine staan maar kom niet verder dan een kussentje maken of een rokje innemen.

  Veel plezier straks met het maken gewenst! Ben benieuwd naar het resultaat.

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 maart 2022 at 08:47 (3 maanden ago)

   Hihihi, een rokje maken is echt niet veel moeilijker dan een kussentje maken hoor πŸ˜‰

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.