SW Basics: Skincare in de meest pure vorm

Een tijde geleden vertelde ik jullie over het boek ‘Detox je huid’ van Adina Grigore. Ik vind het nog steeds één van de interessantste Beauty-boeken die ik tot dusver gelezen heb. Achterin het boek staan allerlei leuke diy recepten om zelf skincare producten te maken, maar Adina heeft ook een eigen skincare lijn uitgebracht: SW Basics. Omdat ik hier erg nieuwsgierig naar was, heb ik wat producten besteld, ik vertel je er vandaag meer over!

SW Basics
SW Basics: ingrediënten rechtstreeks uit je keukenkastje

Ik schreef het al in mijn review over het boek: Adina ontdekte (door eigen ervaring) dat ingrediënten uit je keukenkastje ontzettend goed kunnen werken voor je huid. Zeker als je een gevoelige huid hebt, kunnen sommige ingrediënten in de reguliere cosmeticaproducten toch nog too much zijn, hoezeer de fabrikanten ook beloven dat ze voor de gevoelige huid geschikt zijn. De producten van SW Basics zijn zó puur en natuurlijk, ze bevatten meestal maar 2 of 3 ingrediënten. Ingrediënten die rechtstreeks uit je keukenkastje komen en bovendien gecertificeerd biologisch en fair trade zijn, of afkomstig van kleine (familie)bedrijven. Ik testte in totaal vier verschillende producten.

SW Basics
SW Basics Makeup Remover

Als eerste de SW Basics Makeup Remover. Deze belooft moeiteloos, en zonder prikkende ogen, alle make-up te verwijderen.

SW Basics
De Makeup Remover bestaat uit slechts drie ingrediënten, allen biologisch. Zoete Amandelolie, Olijfolie en Jojoba-olie. Door de verzorgende, verzachtende werking van deze ingrediënten wordt je makeup op een heel milde manier verwijderd, en wordt bovendien ondertussen je huid verzorgd. Amandelolie en Jojoba-olie zijn bekende ingrediënten in huidverzorging, maar wist je dat Olijfolie niet alleen een lichte moisturizer is, maar de huid bovendien beschermt tegen zonneschade en huidkanker? En omdat het zo mild is, is zelfs de allergevoeligste huid er meestal niet allergisch voor.

Je schudt het flesje, brengt een beetje aan op een wattenschijfje en verwijdert hiermee je make-up. Het fijne van de SW Basics Makeup Remover vind ik (naast het feit dat het 100% natuurlijk is) het feit dat ik hiermee al mijn make-up in één keer kan verwijderen. Ik hoef niet een apart product voor mijn oogmake-up en voor de rest van mijn gezicht te gebruiken. De olie-achtige textuur was in het begin wel even wennen, maar na het verwijderen van mijn make-up blijft er gelukkig geen vet laagje achter op mijn gezicht.

SW Basics
SW Basics Exfoliant

Mijn absolute favoriet van deze producten is de SW Basics Exfoliant. Enerzijds omdat ik nu eenmaal dol ben op scrubs/exfoliërende producten, maar vooral vanwege het heerlijke gevoel op mijn huid en de geur ♥

SW Basics
De Exfoliant bestaat wederom uit drie ingrediënten: biologisch Havermoutmeel en Amandelmeel en Zeezout. Je zou er bijna honger van krijgen 🙂

SW Basics

SW Basics
Je mengt een beetje van de Exfoliant met (lauw) water en mengt dit in de palm van je hand tot een papje. Dit masseer je met kleine ronddraaiende bewegingen over de huid, en laat het vervolgens 1 tot 5 minuten op je huid om in te werken. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld je tanden poetsen.

SW Basics
De Exfoliant heeft een heel subtiele, zachte scrub, maar werkt vooral ook exfoliërend door de toevoeging van Havermoutmeel en Amandelmeel. Bovendien neemt havermout overtollig talg en bacteriën op, en werken beiden kalmerend en herstellend op de huid, dat zijn dus een paar vliegen in één klap! Zeezout zuivert de poriën grondig, haalt giftige stoffen uit de huid, verwijdert dode huidcellen en brengt de vochthuishouding van de huid in balans.

Na het afspoelen voelt mijn huid heerlijk glad, en verzorgd en happy. Eventueel nog een maskertje erna, en ze kan er weer helemaal tegen. Wat een geweldig product is dit!

SW Basics
SW Basics Hibiscus Mask

Het Hibiscus Mask van SW Basics is een ware krachtpatser voor je huid. Ik houd sowieso van poedermaskertjes die je zelf tot een papje moet mengen, omdat je er zo lekker mee kunt ‘spelen’. Heeft mijn huid wat extra verzorging nodig, dan voeg ik er een paar druppels olie aan toe. En heeft ze meer behoefte aan extra reiniging, dan meng ik het bijvoorbeeld met Lush Tea Tree Water. Lekker een beetje DIY-en, maar dan voor dummies 😉

SW Basics
Biologische Hibiscus stimuleert de celvernieuwing van de huid. Franse Groene klei verwijdert onzuiverheden en bacteriën uit je huid. En biologische Lavendel heeft een kalmerende werking op de huid. Alweer zo’n mooi trio!

SW Basics
Net als de voorgaande producten zit SW Basics Hibiscus Mask in een glazen potje. Als je zorgt dat er geen water bij het poeder komt, kun je er dus heel lang mee doen.

SW Basics
Om het maskertje te maken, meng je 1 theelepel van het poeder met 1 theelepel water (of yoghurt, of honing). Dit roer je even goed door elkaar, tot er een egaal papje ontstaat:

SW Basics
Dit breng je aan op je huid en laat het masker opdrogen. Er staat niet echt een bepaalde inwerktijd voor het masker, hierin heb ik gewoon mijn gevoel gevolgd. Ik laat het zo’n 10 tot 15 minuten inwerken, en spoel het dan af, of verwijder het met een vochtig gezichtsdoekje.

SW Basics
Het Hibiscus Mask zorgt echt voor een make-over: mijn huid voelt nadien niet alleen super glad en zacht, het heeft ook een prachtige glow die zeker nog een dag aanhoudt. Zeker als ik eerst de Exfoliant gebruikt, krijgt mijn huid een enorme boost. Een heerlijke combinatie voor een half uurtje me-time op de badkamer ♥

SW Basics
SW Basics Citrus Lip Balm

Het laatste product van SW Basics wat ik testte, is de Citrus Lip Balm. Deze bevat de meeste ingrediënten: Cacaoboter, Kokosolie, Bijenwas en essentiële oliën van limoen en sinaasappel, allemaal biologisch. Pure verzorging voor je lippen, in de meest letterlijke betekenis.

SW Basics
Hoe je lippenbalsem gebruik, hoef ik natuurlijk niet uit te leggen. Doordeweeks draag ik overdag lipstick, maar in het weekend en voor het slapen gaan gebruik ik altijd een lippenbalsem. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar een lippenbalsem met een romige textuur, maar daarin valt deze helaas een beetje tegen. Hij voelt meer olie-achtig dan romig. Hij is zeker verzorgend genoeg, ook in de wintermaanden, maar de textuur spreekt mij persoonlijk niet zo aan. Maar als je van een lippenbalsem houdt die zijn werk doet maar niet te voelbaar aanwezig is, zou je deze juist weleens heel fijn kunnen vinden.

SW Basics
Ik kocht deze producten van SW Basics destijds bij Beautybay, de Engelse webshop vol prachtige merken. Maar helaas verkopen ze de producten van SW Basics hier niet meer, en ik heb tot nu toe geen Europese webshop gevonden die dit prachtige merk verkoopt (en naar Nederland verzendt). En daarmee wordt het een soort van onmogelijk, ofwel ontzettend duur, om de producten te kunnen bestellen. Maar mocht je in Amerika zijn, zoek dan zeker even een winkel op die de producten verkoopt, het is zo ontzettend de moeite waard. Of misschien heb ik je wel geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan in de keuken? Laat het me zeker even weten, ik ben benieuwd!

11 Comments on SW Basics: Skincare in de meest pure vorm

 1. Cindy
  2 februari 2017 at 22:03 (1 jaar ago)

  Lijken me fijne produkten. En het label spreekt me erg aan, ben in Brooklyn geweest, leuk.
  Zal eens kijken of er een verkooppunt in Florida zit, hoewel ik altijd voorzichtig ben met glazen verpakkingen, weegt altijd weer zoveel hihi. Zijn niet supergroot natuurlijk, maar toch.

  Beantwoorden
  • Cindy
   2 februari 2017 at 22:05 (1 jaar ago)

   Hmz… bij de Target vlak naast het hotel waar ik dan verblijf. Even noteren 🙂

   Beantwoorden
   • Natasja
    3 februari 2017 at 20:25 (1 jaar ago)

    Oh leuk, zeker even een kijkje nemen hoor! 🙂

    Beantwoorden
 2. Miranda
  2 februari 2017 at 21:18 (1 jaar ago)

  Dat zijn mooie producten, ik kende het merk nog niet maar ze klinken heerlijk:-)

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  2 februari 2017 at 18:34 (1 jaar ago)

  He wat zonde van de verkrijgbaarheid, want ik ben toch wel nieuwsgierig nu!!

  Beantwoorden
 4. Marieke
  2 februari 2017 at 13:38 (1 jaar ago)

  Wat jammer zeg dat het zo lastig te verkrijgen is, ik kan deze producten wel waarderen!

  Beantwoorden
 5. Roos
  2 februari 2017 at 12:36 (1 jaar ago)

  Wauw wat een mooi merk! Ik ben een puur natuurlijke salon gestart en ben op zoek naar zo’n mooi merk om mee te gaan werken. Wat jammer dat het niet te krijgen is. Misschien samen spannen om het merk naar Nederland te importeren :-). Verpakking vind ik ook mooi. Bedankt voor deze review

  Beantwoorden
 6. Jolanda
  2 februari 2017 at 09:01 (1 jaar ago)

  Wat een mooi merk!! Ik kende het nog helemaal niet, maar het ziet er prachtig uit!

  Beantwoorden
 7. Mireille
  2 februari 2017 at 07:28 (1 jaar ago)

  Ik herken veel ingrediënten die ook in producten zitten van de normale merken maar dan de pure stoffen. Wel een tijdrovend geheel om alles te moeten mengen maar als je een echte doe hetzelver bent zitten er mooie producten tussen.

  Beantwoorden
 8. marije
  2 februari 2017 at 06:45 (1 jaar ago)

  Wat een mooie producten! Lijken me geweldig. Jammer dat ze niet makkelijk te koop zijn.

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  2 februari 2017 at 06:40 (1 jaar ago)

  Dit ziet er zo goed uit!
  Het merk ken ik niet.
  Heb net in de webshop gekeken en ik zie zoveel producten.

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.