Sweet Scent voor een sfeervol najaar

Onlangs ging de nieuwe webshop Sweet Scent online. Een webshop vol ‘licht, warmte en een magische geurbeleving’. Bij Sweet Scent vind je prachtige en heerlijke geurkaarsen, geuroliën en Wax melt Bars. Ik mocht een paar van deze heerlijke producten uittesten en deel ze graag met jullie!

Sweet ScentSweet Scent: exclusief in Nederland

Mijn liefde voor geurkaarsen en wax melts begon jaren geleden, toen ik nog actief lid was van het Lush-forum. Man man, wat heeft dat forum me geld gekost, hahaha! Destijds waren er in Nederland nog niet echt veel webshops die wax melts of lekkere geurkaarsen verkochten, dus bestelden we regelmatig in Amerika. Gelukkig is het inmiddels een stuk makkelijker geworden om deze lekkere geurproducten te kopen, Nederland kent nu ook een aantal goede webshops. Waaronder dus sinds kort Sweet Scent.

Bij Sweet Scent vind je luxe geurkaarsen, geurkaarsen in blik, Wax melt bars, geuroliën en geurbranders. Deze merken zijn in Nederland exclusief bij Sweet Scent verkrijgbaar, je vindt ze hier dus nergens anders.

Sweet ScentCandles in Tin

Mijn favoriete geurkaarsen zijn al jaren geurkaarsen in blik. Omdat ze er zo ontzettend leuk en een beetje vintage uitzien, en vanwege het formaat. Bij Sweet Scent vind je 15 verschillende Candles in Tin, in de meest uiteenlopende geurcategorieën. Ik besloot voor de geur Geranium te kiezen:

Een mooie sterke bloemengeur gemixt van roze rozen, geranium en peper.

Sweet ScentDe geurkaarsen van Sweet Scent worden met de hand gemaakt in de UK. De kaarsen bevatten een hoge kwaliteit wax en worden op een traditionele manier gemaakt. Alle producten van Sweet Scent zijn Vegan en dierproefvrij. TIps om zolang en goed mogelijk van je geurkaars te genieten vind je bij de beschrijving van de verschillende geurkaarsen.

Bovenop de geurkaars liggen glitters van glas, deze geven een mooi effect tijdens het branden.

Sweet ScentGeranium bleek een goede geurkeuze. Het is een geur die tegelijk bloemig, fris en een beetje kruidig is. Precies de juiste portie rozengeur, gemengd met het friskruidige van geranium en een pittig-kruidige ondertoon van peper. Ik vind het een heerlijke geur voor het najaar ♥

De Candles in Tins kosten € 12,95 per stuk, ze zijn verkrijgbaar in 15 verschillende geuren.

Sweet ScentHome Fragrance Oils

Hoewel ik tot dusver vooral Wax melts in mijn geurbrander gebruikte, is een Home Fragrance Oil een welkome afwisseling. Deze zijn natuurlijk veel makkelijker te verwisselen dan Wax melts. Je kunt de Fragance Oils ook gebruiken in een Aroma diffuser of pot pourri. Afgaande op de geuromschrijvingen (en ook wel een beetje mijn jarenlange ervaring met geurproducten als deze) koos ik voor de geuren Summer Sweets, Baby Powder en Bubblegum.

Je voegt enkele druppels olie toe aan het water van je Aroma Diffuser of geurbrander, afhankelijk van hoe sterk je de geur wilt hebben. De Fragrance Oils van Sweet Scent zijn duurzaam en van een uitstekende kwaliteit.

Sweet ScentSummer Sweets is een zomerse zoete cocktail van Passievrucht met een zoet gesuikerd randje. Heerlijk om het gevoel van de zomer nog even vast te houden!

Sweet ScentBaby Powder is de bekende baby-geur, een zachte poederige, lieve geur. Ik vind dit een heerlijke comfy geur, perfect om na een lange werkdag mee tot rust te komen.

Sweet ScentBubblegum is een echte Hubba Bubba-geur, een zoete kauwgomballengeur. Dit is een geur waar je echt van moet houden, maar dat doe ik 🙂

Het voordeel van Fragrance Oils vind ik het feit dat je ze lekker makkelijk kunt afwisselen. Heb ik de ene avond zin in Bubblegum, en de volgende avond in Baby Powder, dan hoef ik alleen maar het reservoir van mijn geurbrander opnieuw te vullen met water en een paar druppeltjes olie. Ik gebruik zelf zo’n 7 à 8 druppels olie, maar ik houd van een sterke geur. Ook dat is natuurlijk een groot voordeel: je kunt de geur zo sterk maken als je zelf wilt.

De Home Fragrance Oils kosten € 3,95 per stuk. Je kunt kiezen uit maar liefst 29 verschillende geuren.

Sweet ScentWax Melt Bars

Een Wax Bar is een soort reep met allemaal kleine blokjes wax melts. In dit geval 18 blokjes, met een gecombineerde smelttijd van 60 uur. Maar dat laatste is natuurlijk afhankelijk van hoeveel blokjes je per keer gebruikt. En dat hangt weer af van hoe groot je brander is, hoe groot de ruimte is waar je de brander gebruikt en hoe sterk je de geur wilt hebben. Zoals ik hierboven al zei, houd ik van een sterke geur, ik gebruik daarom drie blokjes per keer. Maar ik denk dat je gemiddeld kunt uitgaan van 1 of 2 blokjes per keer.

Sweet ScentApple Blossom & Wild Berry is een heel lieflijke geur van appelbloesem gecombineerd met de fruitige geur van wilde bessen. Ik vind het vooral een geur voor overdag, ik word er blij en vrolijk van. Een geur om de komende donkere najaarsdagen wat lichter te maken.

Sweet ScentDe Wax Melt Bars zijn verkrijgbaar in negen verschillende geuren, ze kosten € 8,95 per stuk.

Sweet ScentEn tot slot vond ik nog een lief klein kadootje in de vorm van een wax melt in hartjesvorm in mijn pakketje ♥

Bij Sweet Scent kun je kiezen voor diverse verzendopties, DHL of Post NL. Bij een bestelling vanaf 50 euro wordt je bestelling gratis verzonden. En als je in Almelo woont, wordt je bestelling sowieso gratis aan huis geleverd. Ben je op zoek naar een mooi kado voor iemand anders of jezelf, kijk dan zeker even bij de Luxury Candles ♥ Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

11 Comments on Sweet Scent voor een sfeervol najaar

 1. Deb
  21 september 2018 at 08:59 (10 maanden ago)

  Klinkt erg goed en ziet er ook super leuk uit. Ik brand het hele jaar door ook graag geurkaarsjes, maar verander per seizoen altijd wel van geur. Ik ga zeker even kijken in deze leuke nieuwe shop van Jeannette.

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  18 september 2018 at 06:59 (10 maanden ago)

  Nu het ‘s avonds weer wat vroeger donker wordt, vind ik het heerlijk om (geur)kaarsen aan te steunen. Ik zal eens een blik 😉 werpen in de webshop want ze zien er erg mooi uit!

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  17 september 2018 at 06:44 (10 maanden ago)

  Zo mooi!
  Ik hou van waxmelts.

  Xoxo

  Beantwoorden
 4. Jori
  16 september 2018 at 15:11 (10 maanden ago)

  Die bubblegum klinkt heel goed, jammer dat mn luchtwegen dit soort heerlijkheden niet verdragen.

  Beantwoorden
 5. Fhathima
  16 september 2018 at 13:34 (10 maanden ago)

  Mmm ben gek op geurkaarsen! Tot nu toe staan de kaarsen van rituals met stip op 1, maar elk najaar test ik weer wat nieuwe soorten uit. Ik ga dus nu even neuzeniin deze webshop!

  Beantwoorden
 6. Cindy
  16 september 2018 at 13:27 (10 maanden ago)

  Oeh, leuk!
  Zal later vandaag eens in de webshop kijken, die geurolie lijkt me wel wat voor in mijn diffuser

  Beantwoorden
 7. Mireille
  16 september 2018 at 12:36 (10 maanden ago)

  Ik vind het weer een feestje deze shop van Jeanette.

  Beantwoorden
 8. Talitha
  16 september 2018 at 10:50 (10 maanden ago)

  Tof he dat Jeannette nu ook een geurshop heeft! Echtfijn ook dat we nu in nl ook makkelijker dan toen aan geurkaarsen en waxmelts kunnen komen, het forum was idd niet goed voorje portemonnee maar dat is nu wel minder geworden.

  Beantwoorden
 9. Jeanelle
  16 september 2018 at 09:39 (10 maanden ago)

  Ik ben gek op allerlei waxmelts en geurkaarsen. Ga zeker op de website kijken.

  Beantwoorden
 10. Mariëlle
  16 september 2018 at 08:11 (10 maanden ago)

  Wat ziet dit er allemaal SUPER leuk uit zeg, heel cool 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.