T LeClerc La Collection Parfumée

Afgelopen week werd er een lastminute pakketje afgeleverd. Een Kerstcollectie, die weliswaar aan de late kant binnen kwam, maar die werkelijk zó mooi is, dat ik hem jullie niet wilde onthouden. Ik heb het over T LeClerc La Collection Parfumée, een Kerstcollectie met verfijnde producten voor de huid, de teint en de lippen. Én een parfum wat direct mijn top 10 met favoriete producten van 2016 binnen stormde…

T LeClerc La Collection Parfumée

T LeClerc La Collection Parfumée

In zijn retro chique verpakking is de legendarische rijstpoeder van T. LeClerc een echte musthave. De geur doet denken aan vintage cosmetica en poeders die zo herkenbaar is en zeker niet ouderwets. Sinds 1881 zijn de poeders het keurmerk van T. LeClerc en nu is deze subtiele geur beschikbaar in een onweerstaanbaar Parfum: het DNA van T. LeClerc. De creatie van de Parfum Poudré by Theophile LeClerc is de reden om een heerlijk geurende Kerstcollectie te introduceren: een unieke reis langs 6 verfijnde producten voor de huid, de teint en de lippen. De frisse, geurige noten in deze producten laten elke vrouw de hele dag spelen op de melodie van T. LeClerc. Het is een vrolijke, elegante ode aan sensualiteit en esthetiek. De geur van schoonheid omhult ons…

T LeClerc La Collection Parfumée
T LeClerc La Collection Parfumée bestaat uit een Shimmering Powder, 2 Radiance Sticks, 2 luxe Lip Balms en het heerlijke Parfum Poudré. Kijk je mee, ik laat je de producten één voor één zien!

T LeClerc La Collection Parfumée
Shimmering Powder

Een flinke dosis glans en glitter mag natuurlijk niet ontbreken met de feestdagen, of als je een feestje hebt. De Shimmering Powder uit de T LeClerc La Collection Parfumée is een terracotta poeder in een roze teint, voorzien van veel glans en glitter. Je kunt de poeder gebruiken in het gezicht, op het lichaam of in het haar. Ik vind hem het mooist om te gebruiken op mijn lichaam (décolleté of straks in de zomer op mijn blote schouders) of in mijn haar. Voor op mijn gezicht vind ik de glitters iets té aanwezig, maar als je niet bang bent van een beetje glam and glitter kun je haar daarvoor natuurlijk prima gebruiken.

Let er bij het aanbrengen wel even op dat de Shimmering Powder vrij poederig is (ok, dat klinkt een beetje gek om dat van een poeder te zeggen, hahaha!), de glitters verspreiden zich enthousiast door de ruimte waar je je bevindt 😉

T LeClerc La Collection Parfumée
Hier zie je de Shimmering Powder zonder flits, zelfs dan schijnt de stralende glans je al tegemoet. De poeder is voorzien van dezelfde heerlijke geur als het parfum, maar dan subtieler.

T LeClerc La Collection Parfumée
En dit is de poeder met flits. Mocht je nog niet in Kerststemming zijn, dan wordt je dat bijna als vanzelf als je deze prachtige poeder ziet ♥

T LeClerc La Collection Parfumée
Shine Baby, shine!

De Shimmering Powder uit de T LeClerc La Collection Parfumée kost € 36,00.

T LeClerc La Collection Parfumée
Radiance Stick

De Radiance Sticks uit de T LeClerc La Collection Parfumée zijn uitermate geschikt om je gezicht van een mooie feestelijke glow te voorzien. Tijdens Kerst, of daarna: ik vind dit soort producten altijd mooi! De textuur bevat microkristalheldere was, bijenwas en carnaubawas die het aanbrengen eenvoudig maken. Ik was tot nog niet zo heel lang geleden altijd een beetje huiverig voor dit soort producten, omdat ik niet wist hoe ik ze moest gebruiken. Maar het gaat juist heel makkelijk en snel! Je dept een klein beetje op de plek waar je het wilt hebben, en blendt het dan met je vingers een beetje uit. Niks moeilijks aan!

De Radiance Stick is er in twee kleuren: 01 Perle en 02 Rose.

T LeClerc La Collection Parfumée
Rose is een prachtige blush die tussen roze en koraal in zit, voorzien van een goudkleurige glans. Eigenlijk heb je er geen aparte highlighter meer bij nodig, maar voor Kerst maak ik een uitzondering. De textuur van de Radiance Sticks is crèmig bij het aanbrengen, maar de finish is poederig. Ik vind het werkelijk een juweeltje van een product!

T LeClerc La Collection Parfumée
Perle is een highlighter zoals ik ze heel graag zie. De kleur zit tussen goud en zilver in, ik denk dat ‘champagne’ de lading het beste dekt.

T LeClerc La Collection Parfumée
Zonder flits

T LeClerc La Collection Parfumée
Met flits

Ik heb niets te veel gezegd, toch? De Radiance Sticks uit de T LeClerc La Collection Parfumée zijn zó ontzettend mooi. Precies wat je nog nodig hebt om je Kerstlook compleet te maken 😉

De Radiance Sticks kosten € 27,00 per stuk.

T LeClerc La Collection Parfumée
Lip Balm

Een verzorgende Lip Balm mag in de wintermaanden natuurlijk niet ontbreken, T. LeClerc trakteert ons op een heel sjieke versie. De Lip Balm heeft een heerlijke crèmige textuur die precies de juiste ‘plakkerigheid’ heeft. De balm voelt heerlijk verzorgend op mijn lippen, ik draag hem graag op dagen dat ik weinig make-up draag. Hij geeft mijn lippen precies genoeg kleur.

T LeClerc La Collection Parfumée
De Lip Balm is verkrijgbaar in twee kleuren: Rose Poudré (met doorzichtige finish) en Pêche Givrée, die een lichte tint heeft. Ik ontving de laatste, de kleur zit een beetje tussen peachy en oudroze in. Ik vind hem mooi! En dat mooie matglazen potje met bijbehorend sjiek dekseltje is natuurlijk veel stijlvoller om rond te laten slingeren dan een blauwe Labello stick 🙂

De Lip Balms kosten € 18,00 per stuk.

T LeClerc La Collection Parfumée
Links zie je de Shimmering Powder, rechts de Lip Balm. Bovenstaande foto is genomen zonder flits.

T LeClerc La Collection Parfumée
En hier zie je de producten met flits ♥

T LeClerc La Collection Parfumée
Le Parfum Poudré de Théophile LeClerc

En dan.. het pareltje uit de T LeClerc La Collection Parfumée, als je het mij vraagt. Le Parfum Poudré de Théophile LeClerc. Hiervoor gaan we even terug in de tijd…

De eerste geur van T. LeClerc heeft een lange historie. Het is een uitnodiging aan herinneringen, een tijdloos moment. Het combineert rustige noten die doen denken aan de kindertijd. Een poederig boeket dat herinnert aan gemorste losse poeder op de kaptafel, een lipstick waarvan het dopje openstaat. Théophile LeClerc’s Parfum Poudré is een boeket van bloemen, poederig, rustige noten van Roos, Witte Iris en Vanille. Het delicate parfum bevindt zich in een stijlvolle, ondoorzichtige fles van wit porselein en symboliseert de elegante en ouderwetse ervaring.

T LeClerc La Collection Parfumée
Le Parfum Poudré is één van de lekkerste geuren die ik het afgelopen jaar, wat zeg ik: de afgelopen jaren, heb geroken. En als je Beautyspots al wat langer volgt, weet je dat er heel wat geuren voorbij kwamen bij mij. Toen ik mijn pakketje ontvangen had, heb ik het parfum natuurlijk meteen even getest, en ik kon de hele avond niet meer stoppen met aan mijn arm te ruiken. De houdbaarheid is bovendien subliem: de volgende ochtend, zelfs na het douchen en afdrogen, rook ik de geur nog steeds op mijn arm. That’s amazing Théophile!

T LeClerc La Collection Parfumée
Als je een liefhebber bent van poederige parfums, kan ik je Le Parfum Poudré de Théophile LeClerc van harte aanbevelen, dit is echt een voltreffer. De geuromschrijving die hierboven staat, zegt alles, ik ga dan ook geen poging doen om de geur in mijn eigen woorden te omschrijven. Behalve dan ‘sprookjesachtig en magisch’.

Le Parfum Poudré de Théophile LeClerc kost € 54,00 voor 50 ml.

De look

Ok, en toen kwam de uitdaging: een look met deze prachtige producten op de foto proberen te zetten op één van de donkerste dagen van het jaar. Echt, ik kon wel een potje huilen toen ik gisterochtend de gordijnen open deed en de grijze wolken zag. Maar ja, ik had geen andere optie, want ik heb pas volgend weekend weer de gelegenheid om make-up foto’s te maken, en dan is het al Kerst. Ik wil er dus even bij zeggen dat onderstaande foto’s nog niet half de beauty en de kwaliteit van de producten laten zien. Glanzende producten zijn al lastig om op de foto vast te leggen, laat staan als ieder glimpje van de zon ontbreekt. Maar ik wilde jullie toch een indruk geven, vandaar dat ik toch besloten heb om ze te plaatsen.

T LeClerc La Collection Parfumée
Bij deze look draag ik de Radiance Stick Rose op de appeltjes van mijn wangen, haar zusje Perle draag ik op mijn jukbeenderen en in het kuiltje boven mijn bovenlip. Ik draag hier tevens de Lip Balm in de kleur Pêche Givrée, die geeft een heel subtiele kleur zoals je ziet. Maar voor een Kerstlook vind ik hem een beetje te flets hoor, dus heb ik de look ook nog even op de foto gezet met een bijpassende kleur op mijn lippen:

T LeClerc La Collection Parfumée

Yes, it’s beginning to look a lot like Christmas…♥

T LeClerc La Collection Parfumée
De producten van T LeClerc La Collection Parfumée zijn verkrijgbaar bij verschillende schoonheidssalons en webshops, een overzicht van de verkooppunten vind je hier: klik.

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on T LeClerc La Collection Parfumée

 1. Angel
  20 december 2016 at 10:46 (6 jaren ago)

  Leuke review, dus ik op zoek naar deze parfum. Ik vond het voor een spotprijs bij optiphar.com 50 ml incl. Geurkaars voor €33.60. Dat wou ik even delen want genoeg gegadigden voor deze parfum

  Beantwoorden
 2. Miranda
  20 december 2016 at 06:54 (6 jaren ago)

  Wat een mooie collectie 🙂
  Alles klopt: de uitstraling, de omschrijving, de kleuren. Wat heerlijk dat je die nog hebt ontvangen (en met ons hebt gedeeld).
  It’s really beginning to LOOK like Christmas ♡

  Beantwoorden
 3. hilde
  19 december 2016 at 20:56 (6 jaren ago)

  Ik vind je look prachtig hoor! Die glanzende poeder is echt prachtig, super mooi. En je jurkje is ook geweldig 😉 Nog wat gekocht in de sale?

  Beantwoorden
 4. Astrid
  19 december 2016 at 19:18 (6 jaren ago)

  Je zag er super stralend uit gisteren.
  De parfum rook heeeerlijk.I Am in Love❤❤!

  Beantwoorden
 5. Mireille
  19 december 2016 at 19:10 (6 jaren ago)

  Oh ik ken de geur zoooooo heerlijk.

  Beantwoorden
 6. Annette
  19 december 2016 at 18:56 (6 jaren ago)

  De foto’s zijn prachtig hoor, het is goed te zien. Die sticks lijken me heel fijn. Prachtige producten.

  Beantwoorden
 7. Manon
  19 december 2016 at 16:46 (6 jaren ago)

  Ik heb met mijn verjaardag een beauty powder gehad van dit merk en die is zoo mooi!! Ik vind deze producten er ook echt mooi uitzien, vooral die highlighter.

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  19 december 2016 at 16:35 (6 jaren ago)

  Prachtige look en zulke mooie make-up 😉

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.