T. LeClerc Pressed Powder

Ik vind het leuk om (voor mij) nieuwe merken te ontdekken. Niet alleen op het gebied van gezichts- en lichaamsverzorging, maar zeker ook op het gebied van make-up. Zo ontdekte ik onlangs een ontzettend mooie en fijne gezichtspoeder, die ik vandaag graag met je deel: LeClerc Pressed Powder.

T. LeClerc Pressed Powder

T. LeClerc Pressed Powder

T. LeClerc Pressed Powder heet ‘officieel’: Poudre Compacte Dermophile, dit is de Franse naam. Maar Pressed Powder spreekt natuurlijk meer mensen aan (en is makkelijker te onthouden, hihihi!). Het merk werd in 1881 opgericht door apotheker en kunstliefhebber Théofile LeClerc. De Loose Powder van dit merk is het meest bekend, maar de collectie bestaat (uiteraard) uit veel meer mooie producten.

T. LeClerc Pressed Powder

Als ik het doosje van de T. LeClerc Pressed Powder open maak, zie ik direct dat ik hier met een luxe product te maken heb. Het poeder heeft drie verschillende kleuren en op het poeder staat in reliëf het logo van het merk. Je zou de donkerste kleur kunnen gebruiken voor een subtiel bronzing- of shaping-effect, maar zelf vind ik hem daarvoor iets te licht van kleur. Ik vind het er erg mooi uitzien! De verpakking van de gezichtspoeder is overigens gewoon van zwart (stevig) kunststof, maar ziet er wel erg mooi en ook sjiek uit.

T. LeClerc Pressed Powder

Het poeder ziet er zo op het eerste gezicht zijdezacht uit, en dat blijkt ook te kloppen. Het bevat o.a. talk, wat de poeder haar zachte en fijne textuur geeft. Rijstmeel werkt verzachtend en zorgt ervoor dat het poeder comfortabel aanvoelt op de huid. Zinc oxide helpt onregelmatigheden op de huid te camoufleren.

T. LeClerc Pressed Powder

Hierboven heb ik de drie kleuren apart geswatcht, maar zoals je ziet is het verschil heel subtiel. Ik heb overigens de kleur ‘Sable’, de T. LeClerc Pressed Powder is er in 12 verschillende kleuren, en dat is op zich al een groot pluspunt vind ik.

De textuur is heel zacht en fijn, waardoor de poeder heel mooi verdeelt over het gezicht. Je kunt de Pressed Powder aanbrengen met de bijgeleverde Powder Puff, maar je kunt natuurlijk ook een poederkwast gebruiken, zoals ik doe.

T. LeClerc Pressed Powder

Hier draag ik alleen foundation en T. LeClerc Pressed Powder. Ik vind het effect heel mooi natuurlijk en zacht. Hij matteert mijn huid mooi, maar niet té. Gedurende de dag houdt het gematteerde effect goed aan, alleen op mijn voorhoofd en neus verschijnt in de loop van de dag wat glans (maar dat is een bekend ‘probleem’ bij mij).

T. LeClerc Pressed Powder

En hier draag ik een complete make-up look, met als basis T. LeClerc Pressed Powder.

Ik vind het een prachtige gezichtspoeder, ik merk echt dat ik hier met een product van kwaliteit te maken heb. T. LeClerc Pressed Powder houdt mijn huid langer mooi en mat dan andere (goedkopere) gezichtspoeders, voor mij een heel groot pluspunt.

T. LeClerc Pressed Powder heeft een adviesverkoopprijs van € 39,00 en is verkrijgbaar bij verschillende schoonheidssalons, klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

7 Comments on T. LeClerc Pressed Powder

 1. Debbie
  18 januari 2016 at 18:24 (6 jaren ago)

  Ik vind de make-up van T leClerc prachtig. Ik heb de gezichtspoeders nog nooit geprobeerd maar de lipsticks wel. Ik bestel ze altijd bij apotheek in België. Dat scheelt weer in prijs;-)

  Beantwoorden
 2. Krista
  16 januari 2016 at 18:51 (6 jaren ago)

  Oh wouw, wat een prachtige verpakking, het poeder zelf is ook mooi om te zien. Jammer dat de prijs zo hoog is!

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  14 januari 2016 at 18:26 (6 jaren ago)

  Wat een mooi product, het resultaat ziet er mooi mat uit. Het doosje is net een groot Oreo koekje, met een heerlijke vulling erin 🙂

  Beantwoorden
 4. Manon
  14 januari 2016 at 18:00 (6 jaren ago)

  Wat een mooie poeder is dit. Het doosje is wel gaaf hoor!

  Beantwoorden
 5. jeapiebel
  14 januari 2016 at 08:55 (6 jaren ago)

  Kwaliteitsproducten die lang houdbaar zijn dan is het al een goed product, vind ik.

  Beantwoorden
 6. mireille
  14 januari 2016 at 07:23 (6 jaren ago)

  De poeders van T.leClerc zijn ongeëvenaard. Ondanks dat ik op een gegeven moment voor Pupa gekozen heb blijf ik de poeders gebruiken voor mezelf.

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  14 januari 2016 at 06:26 (6 jaren ago)

  Wat een prachtig doosje en zo een mooie kleur poeder.

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.