Tante Betsy Dress Josephine Houndstooth

Hingen je mouwloze jurkjes dit voorjaar/zomer nog werkeloos in de kast? Dan is deze week toch echt hét moment om ze tevoorschijn te halen. Met temperaturen die hier in het zuiden iedere dag boven de 30 graden komen, is het lastig om te bepalen wat je naar je werk draagt. Met Tante Betsy Dress Josephine Houndstooth kom je helemaal in stijl voor de dag, ook met dit warme weer!

Tante Betsy Dress Josephine HoundstoothTante Betsy Dress Josephine Houndstooth

In eerste instantie was Tante Betsy Dress Josephine Houndstooth mij niet zo opgevallen. Ik dacht eigenlijk dat het jurkje mij niet zou staan. Tot ik haar paste bij 38 Dresses in Leeuwarden, en bleek dat ze me wél stond. Wat een super leuk, lief, vrouwelijk en vrolijk jurkje bleek het! Omdat ik vorige zomer de mouwloze jurkjes van Tante zo veel gedragen heb, vond ik dat er nog best eentje bij mocht in mijn kast 😉 Ik koos haar in de kleur Red, ze is er ook in de kleuren Black en Green.

Tante Betsy Dress Josephine Houndstooth is een nieuw model jurkje. Ze heeft een mooie ronde hals en brede schouderbanden, waardoor je BH-bandjes er niet onderuit floepen. Daardoor is dit jurkje ook perfect om te dragen naar werk of school. Het mooie, klassieke pied-de-poule ruitje is natuurlijk helemaal retro.

Het schattige strikje aan de voorkant en de mooie vlinderbroche (deze is los en kun je er dus ook afhalen) maken het jurkje helemaal in stijl af.

Ik draag het jurkje in mijn eigen maat XL, ze valt wel iets aansluitend. De oto is 49 cm, de lengte in deze maat bedraagt 102 cm.

Tante Betsy Dress Josephine HoundstoothVoel ik daar.. regen?

Op deze foto zie je dat het jurkje echt heel netjes valt van boven. Geen inkijk bij de armen, en de hals valt hoog genoeg om geen inkijk in je décolleté te hebben. Dress Josephine Houndstooth is gemaakt van de dunne, soepele biologische katoen waar veel jurkjes van Tante Betsy deze zomer van gemaakt zijn. En draagt daardoor ook weer heerlijk.

Combineren met vestjes

Deze week is het ‘s nachts ook behoorlijk warm, en zullen mijn vestjes waarschijnlijk in de kast blijven. Maar op dagen waarop het ‘s ochtends of ‘s avonds wat frisser is, zijn de vestjes met korte mouwen een uitkomst. Om de retro look van het jurkje te versterken, heb ik hier gekozen voor een offwhite vestje. De vestjes zijn er bij Tante in veel verschillende kleuren, je vindt dus altijd wel een kleur die bij je jurkje of rokje past!

Tante Betsy Dress Josephine Houndstooth Tante Betsy Dress Josephine HoundstoothMet mijn mooie roze gehaakte omslagdoek komt het roze in het jurkje wat meer naar voren, en wordt het geheel nog fleuriger. Ik draag er mijn rode Sanita klompjes bij, waar ik eerder dit jaar over schreef.

Tante Betsy Dress Josephine HoundstoothEn toen ging het serieus regenen, hahaha!

Tante Betsy Dress Josephine Houdstooth is in de kleur Red nog in bijna alle maten verkrijgbaar in de webshop van Tante, ze kost € 79,95. In hetzelfde printje is ook nog een ander jurkje, een rokje, een top en een jurkje voor de mini-meisjes verkrijgbaar.

9 Comments on Tante Betsy Dress Josephine Houndstooth

 1. bychristiana
  29 juni 2019 at 08:21 (1 jaar ago)

  Heel mooi dat model, staat je weer goed. Top dat de bandjes breed zijn inderdaad. Ik vind dat ook nooit mooi staan als je bh bandjes onder een jurk of onder de bandjes van een jurk uitpiepen. Gecombineerd met de omslagdoek vind ik het geheel helemaal prachtig trouwens.

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  25 juni 2019 at 22:57 (1 jaar ago)

  Ik heb deze in het groen en is inderdaad een heerlijk jurkje ❤

  Beantwoorden
 3. Ingrid
  25 juni 2019 at 11:53 (1 jaar ago)

  Erg leuk jurkje. De vlinder vind ik helemaal niets en het strikje had van mij ook niet gehoeven. En… als ik dan heel eerlijk ben.. ietsje langer. Vind ik net iwts minder campingachtig

  Maar de print en kleur vind ik supwr!

  Beantwoorden
 4. Bouke
  25 juni 2019 at 11:18 (1 jaar ago)

  Ik merk dat ik nog weinig mouwloze jurkjes heb. Vreselijk met dit weer! Dus pak ik terug naar mijn andere kleding…die van voor TB ook kleurrijk hoor.
  Ze staat je prachtig! Mooi met de roze omslag… maar vast veel te heet!

  Beantwoorden
 5. Yolanda
  25 juni 2019 at 09:02 (1 jaar ago)

  Ik geef de voorkeur aan de stola staat je gezellig

  Beantwoorden
 6. Deb
  25 juni 2019 at 08:55 (1 jaar ago)

  Ben dol op deze print! Het jurkje staat je super mooi en is perfect voor tropische dagen zoals vandaag. Draag toevallig ook een mouwloos jurkje vandaag ;-). Ook de vlinderbroche vind ik er trouwens erg leuk op staan. Zou ik zelf ook laten zitten.

  Beantwoorden
 7. Caro
  25 juni 2019 at 07:44 (1 jaar ago)

  Staat je goed!!!! Ik denk dat de zwart/witte je ook mooi had gestaan. Erg blij dat het vlindertje afgespeld kan worden. Persoonlijk vind ik dit jurkje mooier zonder, houd meer van wat ‘stoerder’. Koopstop is bijna voorbij, dan mag ik weer los…

  Beantwoorden
 8. Joyce Siemons
  25 juni 2019 at 07:09 (1 jaar ago)

  Prachtig natasja! Het ontbreekt mij nogal aan mouwloze jurkjes en shirtjes, zelfs na die zomer van vorig jaar. Het vlindertje vind ik een hele toffe toevoeging op de jurk!

  Beantwoorden
 9. Danielle
  25 juni 2019 at 07:05 (1 jaar ago)

  Leuke outfit, ook de omslagdoek blijft fantastisch.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.