The Balm Nude Dude Eyeshadow Palette

Vorig jaar september kocht ik het The Balm Nude Tude oogschaduwpalette, dit was mijn eerste oogschaduwpalette van The Balm. Ik was op slag verliefd, en sindsdien maakt het palette vaak deel uit van mijn dagelijkse looks. Toen ik hoorde dat er een broertje van dit palette uitkwam, wist ik eigenlijk al dat ik hem wilde hebben. Helaas was het al heel snel uitverkocht, maar vorige week kwam hij dan eindelijk binnen: het The Balm Nude Dude Eyeshadow Palette. Ik laat het in dit artikel aan je zien!

The Balm Nude Dude

The Balm Nude Dude Eyeshadow Palette

Hoewel het beiden nude oogschaduwpalettes zijn, is The Balm Nude Dude toch heel anders dan Nude Tude (wil je laatstgenoemde van dichtbij zien, klik dan hier voor mijn review). Net als Nude Tude zit Nude Dude (volg je het nog?) in een kartonnen verpakking. Enerzijds is karton gevoeliger voor beschadigingen, maar ik vind het er wel altijd heel gaaf uit zien. Om het kartonnen palette zit een beschermhoesje, als je deze er altijd terug omheen doet na gebruik, is het natuurlijk sowieso beter beschermd.

The Balm Nude Dude

The Balm Nude Dude

Op de achterkant van het hoesje (en van het palette zelf) vind je alle kleuren op een rijtje, met daarnaast de ingrediënten. De ingrediëntenlijsten zijn onderverdeeld in de matte en de shimmery oogschaduws.

The Balm Nude Dude

The Balm Nude Dude

The Balm Nude Dude is een mooi slank oogschaduwpalette, wat lekker in de hand ligt.

The Balm Nude Dude

In het deksel zit een lekker grote spiegel, die je eventueel kunt gebruiken als je de oogschaduw gaat aanbrengen. Waar Nude Tude versierd was met sexy dames, vind je in Nude Dude (logisch) gespierde mannen. En waar de namen bij Nude Tude allemaal met de letter ‘S’ beginnen, hebben de oogschaduws uit het The Balm Nude Dude palette allemaal namen met de letter ‘F’. Het zijn details, maar het zijn wel leuke details, en één van de redenen waarom ik The Balm zo’n mooi merk vind!

The Balm Nude Dude

Naast een aantal echte nude kleuren, vind je in Nude Dude ook een paar donkere kleuren. Hiermee maak je je nude look net even iets spannender (mocht je dat willen). Ik laat hieronder alle kleuren en swatches aan je zien:

The Balm Nude Dude

The Balm Nude Dude

 • Fearless is een zalmkleurige, matte kleur beige die nogal poederig is en (daardoor) een beetje wegvalt tegen mijn huid. Hij is erg geschikt als een subtiele, matte highlighter
 • Flawless is een middenbruine kleur, die niet heel intens gepigmenteerd is, maar wel prima op te bouwen. Het is een mooie kleur als basis in de crease.
 • Firm is, zoals de naam al zegt, een kleur die echt knalt zoals ik van The Balm gewend ben. Het is een koperkleur me een prachtige, intense glans.

The Balm Nude Dude

 • Fabulous is één van de mooiste highlighters die ik ooit in een oogschaduwpalette gezien heb. Met zijn gouden glans doet hij mij denken aan de beroemde highlighter van Nars, Albatros.
 • Faithful is een lichtbruine kleur met een prachtige goudkleurige glans.
 • Fit is een roestbruine kleur met ook weer een intense glans.

The Balm Nude Dude

The Balm Nude Dude

 • Flirty is een oudroze kleur met een onverwachte verrassing: hij heeft een werkelijk schitterende gouden glans/gloed. Samen met Fabulous is dit mijn favoriete kleur uit het palette!
 • Friendly heeft als enige kleur uit het palette een vrij droge textuur, waardoor hij nogal poederig is, dit is een beetje lastig met aanbrengen.
 • Fierce is een heel verrassende kleur in het palette: donkergroen met een geweldige zilveren glans.

The Balm Nude Dude

 • Feisty is een taupe/bruine kleur die (net als de andere twee matte kleuren uit het palette) een beetje tegenvalt qua pigmentatie, maar wel goed op te bouwen is.
 • Funny is een bruine kleur met een rode ondertoon en een subtiele glans.
 • Fine is een heel donkerbruine kleur met ook een subtiele glans.

Hoewel de matte kleuren uit het The Balm Nude Dude Eyeshadow Palette een beetje tegenvallen qua pigmentatie, vind ik het weer een geweldig mooi palette. De kleuren zijn heel anders dan The Balm Nude Tude, en er zitten echt een paar juweeltjes tussen.

The Balm Nude Dude

Voor bovenstaande look bracht ik eerst Fabulous aan in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot. Daarna bracht ik Flirty aan op de binnenste helft van het bewegend ooglid, en Firm over de rest van het bewegend ooglid en in de crease. In de buitenste ooghoek bracht ik Fine aan, deze vervaagde ik naar binnen en naar boven toe. Daarna blendde ik alle kleuren met een blendingkwast, zodat ze mooi in elkaar over lopen. Na het aanbrengen van een grijze kajal, bracht ik de kleur Fine hieroverheen aan en tot slot gebruikte ik een zwarte mascara. Ik draag hier een nude kleur op mijn lippen (uit de nieuwe Oriflame Giordani Gold collectie), maar bij een nude ooglook kun je natuurlijk ook prima een lekkere knalkleur op je lippen gebruiken.

The Balm Nude Dude

THe Balm Nude Dude

Het The Balm Nude Dude Eyeshadow Palette (€ 35,00) is in Nederland online o.a. verkrijgbaar bij The Make Up Spot. Als het op je verlanglijstje staat, wacht dan niet te lang, want het is een populair palette en was de vorige keer razendsnel op!

9 Comments on The Balm Nude Dude Eyeshadow Palette

 1. Miranda Aerts
  10 april 2015 at 12:54 (7 jaren ago)

  Ik vind ‘m erg leuk, ondanks dat het niet mijn favoriete kleuren zijn ☺

  Beantwoorden
 2. Krista
  9 april 2015 at 18:59 (7 jaren ago)

  Wat een mooi palette weer, deze gaat zeker op mijn verlanglijstje!

  Beantwoorden
 3. Babs
  9 april 2015 at 10:41 (7 jaren ago)

  Die afbeeldingen zijn zo grappig, ik zou het bijna kopen voor de “dudes”!

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  9 april 2015 at 09:59 (7 jaren ago)

  Ik snap wel dat ie zo hard gaat, hij is echt heel erg mooi!

  Beantwoorden
 5. Sonja
  9 april 2015 at 08:31 (7 jaren ago)

  Mooie palette, aparte kleuren zitten er bij.
  De ooglook is mooi geworden.

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  9 april 2015 at 07:17 (7 jaren ago)

  Zeer mooie en goed gepigmenteerde kleuren!
  Je hebt een zeer mooie ooglook gemaakt 😉

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.