The Battle: Benefit Cosmetics Stay don’t Stray vs Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Van sommige producten vraag je je soms af: “Hoe kon ik ooit zonder?”. Voor mij is zo’n product een oogschaduw-primer. Tot anderhalf jaar geleden gebruikte ik het nooit, ik had er zelfs nog nooit van gehoord. Tot ik er op internet steeds meer over las, ik ben toen begonnen met een primer van Catrice (Kruidvat). Voor de prijs een prima primer, maar toen ik wat hogere eisen ging stellen aan mijn make-up, stelde ik mijn eisen voor de basis (logischerwijs) ook bij. Omdat ik veel goede verhalen over Stay don’t Stray van Benefit Cosmetics hoorde,  kocht ik die ongeveer een half jaar geleden. Ondanks alle goede berichten, ben ik twee weken geleden overgeschakeld naar Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Hieronder lees je waarom.

Benefit Cosmetics Urban Decay

Benefit Cosmetics Urban Decay

Allereerst de verpakking: Stay don’t Stray zit in een pompflaconnetje, Eyeshadow Primer Potion in een tubetje. Hoewel een pompsysteem erg hygiënisch is, vind ik het in dit geval niet handig gekozen. Hoe voorzichtig ik namelijk ook het pompje indruk, ik krijg áltijd veel te veel primer op mijn vinger. Met als resultaat dat ik de helft iedere keer kan weggooien. Beetje zonde dus. Met het tubetje van Eyeshadow Primer Potion kan ik heel eenvoudig de juiste hoeveelheid doseren. Ook qua looks wint Eyeshadow Primer Potion het wat mij betreft, ik vind het tubetje een chique uitstraling hebben, terwijl de Stay don’t Stray veel lijkt op de (goedkope) primers van Catrice of Essence.

Benefit Cosmetics Urban Decay

Dan de substantie van de primers. Stay don’t Stray (rechtsboven op de foto) is vrij dun, maar is daarentegen niet zo makkelijk netjes aan te brengen. Waarschijnlijk komt dat doorat ik eigenlijk altijd te veel van het product heb (je ziet op de foto hieronder dat ik bijna mijn halve hand kan insmeren met het proefje wat op mijn hand zit. Eyeshadow Primer Potion (linksonder) is wat dikker, en bij het aanbrengen merk ik meteen dat het laagje wat ik aanbreng, stroever is dan de Stay don’t Stray. Desondanks is de Eyeshadow Primer Potion makkelijk, en netjes aan te brengen. Je ziet op de foto ook dat Stay don’t Stray duidelijk zichtbaar blijft, terwijl de Eyeshadow Primer Potion na het verwerken nauwelijks nog zichtbaar is. Twee-nul voor de Eyeshadow Primer Potion dus!

Benefit Cosmetics Urban Decay

Qua inhoud verschillen de primers niet zoveel van elkaar: Stay don’t Stray zit in een pompje van 10 ml, het tubetje Eyeshadow Primer Potion bevat 11 ml. De prijs verschilt echter wel wat: Stay don’t Stray kost om en nabij de 25 euro, de Eyeshadow Primer Potion kost slechts 18 euro, en daarvoor krijg je dus een tiende meer dan bij de Stay don’t Stray.

Dan het belangrijkste: de werking. Hoewel ik met de Stay don’t Stray duidelijk merk dat mijn oogschaduw langer mooi blijft, gaat deze in de loop van de dag toch creasen. Ik kan me dus helaas niet bij de positieve verhalen aansluiten. De Eyeshadow Primer Potion van Urban Decay daarentegen: topproduct! Vorige week had ik, na een werkdag, ’s avonds een etentje en is mijn oogschaduw van ’s morgens half 8 tot ’s avonds 11 uur keurig blijven zitten, het zat ’s avonds nog precies zoals ik het ’s ochtends vroeg had aangebracht.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Het moge duidelijk zijn: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion is voor mij de grote winnaar van deze Battle. Ik kan hem van harte aanbevelen. Beide oogschaduw primers zijn te koop bij de winkels van Sephora.

Kende jij deze oogschaduw-primers al? Welk merk gebruik jij?

7 Comments on The Battle: Benefit Cosmetics Stay don’t Stray vs Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

 1. Lisa's beautybabbels
  27 november 2012 at 17:51 (10 jaren ago)

  Wat een leuke battle! Ik heb ze ook allebei, en vind de primer potion ook fijner. De Stay don’t stray is ook zo moeilijk te doseren, echt balen.

  Beantwoorden
  • Natasja
   27 november 2012 at 20:10 (10 jaren ago)

   Ja, ik vind het echt raar dat de Stay don’t Stray zo moeilijk te doseren is, je zou verwachten dat zo’n product wel uitgebreid getest wordt voor het de winkels in gaat.

   Beantwoorden
 2. Vera
  25 november 2012 at 15:55 (10 jaren ago)

  Ik gebruik momenteel de Stay with me van Catrice die ik nog had liggen. Ik vind hem perfect, geen creasen, geen lopen en dat voor een paar euro. Daar hoef ik dan geen duurdere voor. Maar ik geloof niet dat die er nog is (weet niet zeker), dus daarna zal ik op zoek moeten naar een andere.

  Beantwoorden
  • Natasja
   27 november 2012 at 20:09 (10 jaren ago)

   Is dat een ander product dan de reguliere Eye shadow base van Catrice?

   Beantwoorden
 3. Elsemiek
  24 november 2012 at 20:06 (10 jaren ago)

  Ik hou van de UDPP!! Heb Stay don’t stray ook eens geprobeerd, maar dat vond ik niks.

  Beantwoorden
 4. Kim
  24 november 2012 at 19:22 (10 jaren ago)

  Ik gebruik de urban decay primer potion in Sin, die heeft een champagnekleurtje. Ik zweer erbij!

  Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on The Battle: Benefit Cosmetics Stay don’t Stray vs Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

 1. […] vertelde jullie al eerder dat ik groot fan ben van de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Ook in mijn FOTD-artikelen zien jullie hem regelmatig voorbij komen. Ik wist al wel dat er […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.