The Battle: Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1 vs Mylène Magic Cream

Na de “gewone” BB creams duiken de laatste tijd naast de nieuwste CC creams, ook BB creams-met-een-beetje-extra op. Zo bracht Bourjois begin van deze zomer de Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1 uit, van Mylène had ik al eerder de Magic Cream gekocht. Tijd om deze twee bronzing crèmes naast elkaar te leggen.

Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1

Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1

Allereerst de Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1: dit is een BB cream met een bronzing effect, die veel beloftes op het flesje heeft staan: egaliseert de huidtint, geeft een natuurlijk, stralend effect, geeft de huid maar liefst 16 uur voeding en verzorging, maakt de huid gladder, verlengt de bruining van de huid, heeft een beschermingsfactor van SPF 15 en geeft een verfrissend gevoel op de huid.

Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1

De Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1 zit in een glazen flesje van 30 ml, met een kunststof pompje. Dit werkt lekker makkelijk, en is natuurlijk hygiënisch. De Bronzing Cream is er slechts in 1 kleur: Universal shade. Van de buitenkant vraag ik me af hoe universeel deze cream in werkelijkheid is, want hij oogt vrij donker en oranje. Zeker als je een lichte huid hebt, kan ik me voorstellen dat het bronzing effect in dit geval too much gaat zijn.

Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1

Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1

Links zie je de Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1, zoals je ziet is hij een beetje gel-achtig van textuur. Dit maakt het aanbrengen eenvoudig, en het voelt ook prettig op mijn huid. Wel is de Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1 wat glimmend na het aanbrengen, na het afpoederen van mijn gezicht verdwijnt dit wel, maar in de loop van de dag gaat mijn gezicht toch wel erg glimmen en is bijwerken noodzakelijk.

Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1

Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1

Dan het effect op mijn gezicht, op de bovenste foto draag ik alleen een primer, op de onderste foto de Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1. Zoals je ziet, is hij “vrij” oranje op mijn huid. Vooral in mijn hals kun je het verschil overduidelijk zien. En dan heb ik nog niet eens een heel lichte huid… Het verhaal “universele teint” gaat dus niet helemaal op. Dit, samen met het feit dat mijn gezicht erg gaat glimmen na een paar uur, maakt dat ik niet erg tevreden ben over de Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1. Jammer, want over het algemeen hoor ik goede verhalen over de foundations en BB creams van Bourjois.

Mylène Magic Cream

Mylène Magic Cream

Dan de Mylène Magic Cream. Deze belooft eigenlijk niets meer dan “een soft bronzing effect”. Zoals je op de swatch-foto’s hierboven kunt zien, is de cream in eerste instantie gewoon wit, hij bevat zogenaamde color caps die open gaan bij het aanbrengen van de crème en de bruine kleur aan de cream geven. De Magic Cream belooft geen dekkend effect.

Mylène Magic Cream

De Mylène Magic Cream zit in een eenvoudige witte tube van eveneens 30 ml. Een tube is misschien iets minder hygiënisch dan een pompflacon, maar het voordeel is wel dat je wat makkelijker kunt doseren. Ook de Magic Cream is er slechts in 1 kleur, en maakt de kleur van de huid net een tintje donkerder. De Magic Cream is een frisse, lichte crème die mijn huid licht matteert, en ook in de loop van de dag, afgepoederd, redelijk mat houdt. Bijwerken is niet nodig.

Mylène Magic Cream

Mylène Magic Cream

Ook hier een voor en na foto. Je ziet meteen het verschil: hier geen bruin-oranje laagje met een lelijke lijn in mijn hals, maar een natuurlijk bronzing effect. Ondanks het feit dat de Magic Cream geen dekkend effect belooft, wordt mijn huid (die momenteel erg onrustig is door de combinatie warmte en een nieuw reinigingsproduct) toch wat egaler door de crème.

De Mylène Magic Cream wint deze Battle wat mij betreft met verre voorsprong van de Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1. Het enige nadeel is de verkrijgbaarheid: waar de Bourjois BB Bronzing Cream verkrijgbaar is bij o.a. Etos, Douglas en ICI Paris XL, is de Mylène Magic Cream alleen verkrijgbaar op een Mylène Home Party (na het bijwonen van zo’n party kun je wel gedurende vier maanden online shoppen in de webshop van Mylène). De prijzen zijn nagenoeg gelijk: de Bronzing Cream van Bourjois kost € 13,50 terwijl de Magic Cream van Mylène € 13,75 kost.

Gebruik jij weleens een vloeibare bronzer voor je gezicht?

6 Comments on The Battle: Bourjois BB Bronzing Cream 8 in 1 vs Mylène Magic Cream

 1. Petri
  31 oktober 2014 at 09:42 (8 jaren ago)

  Ik heb de magic creme van Mylene een aantal keer geprobeerd maar wat een drama. De colorcaps strepen en als je de strepen probeert uit weg te wrijven ontstaan er bruine vezels. En ook de bronzing is te donker, ik heb een vrij blanke huid daar is de magic creme niet geschikt voor. Ms in de zomer als je gebruind bent door de zon…voor mij geen Mylene magic creme meer.

  Beantwoorden
  • Quirien
   15 februari 2016 at 10:08 (6 jaren ago)

   Wat helpt: is om de magic cream eerst op de buitenkant van je hand te mengen, zodat er een egaal mengsel onstaat, daarna kun je hem over het gezicht verdelen met je vingers of met een foudation kwast.
   Groetjes Quirien.

   Beantwoorden
 2. Vera
  30 juli 2013 at 14:10 (9 jaren ago)

  Ik heb die van Bourjois ook (review in de maak!) en alleen als ik hem heeeeel goed uitsmeer matcht hij bij mij en ik ben toch wel een tikkie donkerder van teint dan jij. In de winter zou hij ook voor mij veel te donker zijn.

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 juli 2013 at 20:42 (9 jaren ago)

   Ik ben benieuwd naar jouw review, jij bent inderdaad nog wel wat donkerder dan ik.

   Beantwoorden
 3. Jantje
  30 juli 2013 at 12:00 (9 jaren ago)

  Jammer van de bourjois BB, vrij oranje inderdaad. Jammer dat de Mylene wat moeilijker te krijgen is, maar heb voor nu nog steeds de Garnier BB cream waar ik wel goed te spreken over ben. Leuke blog heb je trouwens (kom hier via Lush forum) en prachtige nagelswatches. Je hebt er een volger bij. 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja
   30 juli 2013 at 12:16 (9 jaren ago)

   Dankjewel voor de complimenten, en welkom op Beautyspots! 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.