The Body Shop Almond hand & nail verzorging

Door de winter die maar duurde en duurde, waren mijn handen in een staat van “bijna niet meer te redden” geraakt. Droge, schilferige handen, kloven en droge nagelriemen: alles protesteerde tegen de kou waar ze maandenlang aan waren blootgesteld. Ik had bijna de moeite opgegeven dat het ooit nog goed zou komen, tot ik kennis maakte met de The Body Shop Almond hand & nail verzorging, ik kreeg van iemand een proefje van de Almond hand & nail cream. Ik voelde direct het verschil: de cream legde een verzorgend laagje over mijn huid, waardoor deze meteen zacht aanvoelde, en beschermd was tegen de boze buitenwereld die Koning Winter heet. Ik wist meteen dat dit mijn redding was en kocht naast de cream, ook de Almond hand & nail butter, om het meteen dan maar goed aan te pakken.

The Body Shop Almond hand & nail verzorging

The Body Shop Almond hand & nail cream

De Almond hand & nail cream van The Body Shop zit in een royale tube van 100 ml (hij is er ook in een handige mini-tube van 30 ml, voor in je handtas). De tube heeft een leuke retro uitstraling, en sluit met een kleine draaidop. Dit is een tube die je letterlijk tot de laatste druppel cream kunt leeg knijpen, in tegenstelling tot sommige stugge kunststof tubes. Daar houd ik van, ik ben tenslotte een Nederlander en wil dus waar voor mijn geld 😉

The Body Shop Almond hand & nail verzorging

Dit zijn de ingrediënten van de Almond hand & nail cream. Hij bevat onder andere glycerine, zoete amandelolie, sheaboter, soja-olie, honing en paranotenolie. Hoeveel verzorging kun je hebben in één tube?

De rijke vochtregulerende crème verzorgt de handen, nagels en nagelriemen, laat ze zacht aanvoelen en beschermt ze.

The Body Shop Almond hand & nail verzorging

Links op de foto zie je de Almond hand & nail cream. Het is, in tegenstelling tot wat je zou verwachten bij de naam, een dunne crème, ik zou het eerder een lotion willen noemen. Hij smeert ontzettend goed uit en trekt lekker snel in, echter niet zonder een verzorgend laagje achter te laten. In tegenstelling tot sommige handverzorgingsproducten is het geen vet laagje wat er achterblijft, ik kan vrijwel direct weer doen wat ik wil. Daar houd ik van: “snelle” handcrèmes die ook nog eens hun werk doen!

The Body Shop Almond hand & nail verzorging

The Body Shop Almond hand & nail butter

Dit zijn de ingrediënten van de Almond hand & nail butter. Ook hier vind je glycerine, zoete amandelolie, sheaboter, soja-olie en paranotenolie zoals bij de Almond hand & nail cream. Daarnaast bevat de butter, als bonus, bijenwas en vitamine E.

De Almond hand & nail butter (rechts op de foto hierboven) is een dikke crème, welke intensief vochtregulerend (tot 24 uur lang) werkt en droge broze nagels verzorgt. Desondanks voelt de hand & nail butter allesbehalve vet aan, en laat zich ook heel makkelijk in de handen masseren. Ik gebruik deze Almond hand & nail butter ’s avonds voor het slapen gaan, zodat hij de hele nacht kan intrekken. Beide producten hebben een lekker zoete amandelgeur, die niet overheersend is.

The Body Shop Almond hand & nail verzorging

Al na een ruime week merk ik het verschil: mijn handen zijn weer zacht, en langzaamaan verdwijnen de droge velletjes. Helaas heb ik geen voor-foto gemaakt, maar op bovenstaande foto zie je dat mijn handen weer zacht en glad zijn. En geloof me, dat waren ze hiervoor niet. Om dit resultaat te bereiken, heb ik niet overdreven veel hoeven smeren: de Almond hand & nail cream gebruik ik gemiddeld twee keer per dag, de Almond hand & nail butter ’s avonds voor het slapen gaan.

The Body Shop Almond hand & nail verzorging: ook te koop via de webshop

De Almond hand & nail cream kost € 12,50 voor 100 ml, de Almond hand & nail butter kost € 13,00, ook voor 100 ml. Beide producten zijn te koop in één van de winkels van The Body Shop, of via de webshop. De verzendkosten bij de webshop bedragen € 5,=, bij een bestelling boven € 40,= wordt je bestelling gratis thuisbezorgd. The Body Shop heeft regelmatig leuke acties en aanbiedingen, als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief ben je altijd automatisch op de hoogte hiervan. Een klein nadeel van de webshop van The Body Shop vind ik het feit dat het altijd een paar dagen duurt voor je je bestelling ontvangt, maar nu ik dat eenmaal weet, calculeer ik dat in.

Gebruik jij weleens producten van The Body Shop? Wat is jouw favoriete product?

6 Comments on The Body Shop Almond hand & nail verzorging

 1. Talitha
  11 mei 2013 at 18:31 (9 jaren ago)

  Ik heb de hand en nail butter ook, maar dan een oude versie, in de sale gekocht. Zo op de foto te zien is de oude versie wel iets anders van structuur. Die van mij is namelijk meer echt een butter.
  Maar ik vind het ook een heel fijn product! Ik vind de geur zo lekker en net als bij jou werkt ie voor mij ook goed bij droge handen 🙂

  Beantwoorden
 2. Kim
  8 mei 2013 at 20:29 (9 jaren ago)

  Leuke review! Ik gebruik de bodybutters vooral, dat is echt mijn favoriete body shop product. Qua geur; Japanese Cherry Blossom, Morrocan Rose, Chocomania.

  Beantwoorden
 3. Beautyjuf
  8 mei 2013 at 09:18 (9 jaren ago)

  Wat een fijne producten 🙂 Je hebt trouwens erg mooie nagels!

  Beantwoorden
  • Natasja
   8 mei 2013 at 13:17 (9 jaren ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.