The Body Shop Almond Milk & Honey lijn

In tegenstelling tot veel andere Beauty-liefhebbers, loop ik nooit zo warm voor nieuwe producten van The Body Shop. Af en toe zit er wel wat lekkers tussen, maar het heeft voor mij nooit het échte musthave-gehalte. Tot ik over de nieuwe The Body Shop Almond Milk & Honey lijn hoorde. Almond Milk & Honey is zo’n beetje mijn allerfavorietste geur op het gebied van lichaamsverzorging, al jaren lang. Onlangs was ik bij The Body Shop in Rotterdam, waar ik de producten even kon ruiken. Dat ik de lijn lekker vond, kun je wel zien aan wat er allemaal meeging in mijn tasje. Ik vertel je vandaag wat meer over de producten!

The Body Shop Almond Milk & HoneyThe Body Shop Almond Milk & Honey

Zelfs aan de buitenkant zien de producten van de The Body Shop Almond Milk & Honey lijn er al heerlijk en zacht uit. De witte verpakkingen met de gele/bruine opdruk geven het iets zachts, iets knuffeligs. En dat is precies waar deze lijn ook voor bedoeld is: hij verzorgt en verzacht de gevoelige, droge huid intensief. Ik heb zelf geen extreem droge of gevoelige huid, maar een beetje extra tenderness voor mijn huid, daar zeg ik nooit nee tegen!

The Body Shop Almond Milk & HoneyGently Exfoliating Cream Scrub

Iedere nieuwe lijn van The Body Shop bevat standaard twee producten: een scrub en een body butter. Zo ook The Body Shop Almond Milk & Honey, waar de scrub een heel zachte crème scrub is, die zacht en verzorgend belooft te zijn voor je huid.

The Body Shop Almond Milk & HoneyIk zie op de ingrediëntenlijst veel verzorgende, natuurlijke ingrediënten zoals Soja olie, glycerine, Sesam olie, Jojoba-olie, Honing, Sheaboter, Babassu olie en Zoete Amandelolie. Ook de scrubkorreltjes worden gevormd door natuurlijke ingrediënten. Wel bevat de scrub ook parfum, deze staat vrij ver bovenin de ingrediëntenlijst.En dat is voor een gevoelige huid misschien niet echt handig gekozen. Maar verder is het een heel mooie scrub.

The Body Shop Almond Milk & Honey The Body Shop Almond Milk & HoneyDe textuur van de scrub is lekker romig, de scrubkorrel is vrij subtiel. Van mij mag een scrub wel iets pittiger zijn, maar aangezien de producten vooral bestemd zijn voor de droge, gevoelige huid, snap ik de keuze in dit geval heel goed. En hij doet zijn werk prima, mijn huid voelt na het scrubben glad en zacht, en bovendien licht verzorgd door de mooie ingrediënten.

The Body Shop Almond Milk & Honey Gently Exfoliating Cream Scrub kost € 18,00 voor 250 ml.

The Body Shop Almond Milk & HoneySoothing & Restoring Body Butter

Ik denk dat The Body Shop wel het meest bekend is vanwege zijn Body Butters. Uiteraard mag deze in de The Body Shop Almond Milk & Honey lijn niet ontbreken. De Body Butter belooft de huid te verzachten en te herstellen, te voeden gedurende 48 uur en is ook weer geschikt voor de droge, gevoelige huid. Zo aan het eind van de winter kan mijn huid wel wat extra verzorging gebruiken, de jouwe ook?

The Body Shop Almond Milk & HoneyDe Body Butter bevat organische amandelmelk, Community Trade honing en organische amandelolie. Verder staan hier Soja olie, Sheaboter, Panthenol, Zoete Amandelolie en vitamine E op de ingrediëntenlijst, dat belooft veel goeds voor mijn huid. Ook hier staat parfum vrij ver hoog bovenin de ingrediëntenlijst (ik zal het vanaf nu niet meer iedere keer benoemen).

The Body Shop Almond Milk & Honey

Eerlijk is eerlijk: de Body Butters van The Body Shop zijn gewoon altijd goed. Ze hebben een heerlijke verzorgende, rijke textuur waar zelfs de droogste huid weer blij en stralend van wordt.

De geur van de The Body Shop Almond Milk & Honey producten is heerlijk en precies zoals ik gehoopt had: zoet, warm en zacht, als een wollen dekentje waar je op zondagmiddag lekker onder wegkruipt. De geur van de Body Butter blijft wel een paar uurtjes aanwezig op mijn huid, heerlijk!

The Body Shop Almond Milk & HoneyDe Body Butter voelt lekker vol en romig aan bij het aanbrengen, hij smeert goed en makkelijk uit. Vanwege de romige textuur heeft hij wel een paar minuutjes nodig om in de huid te trekken. Eenmaal ingetrokken laat hij mijn huid zacht en verzorgd aanvoelen, zonder vervelend laagje of plakkerig gevoel.

De Body Butter kost € 16,00 voor 200 ml. Er is ook een kleine travelsize variant van 50 ml verkrijgbaar, deze kost € 6,00.

The Body Shop Almond Milk & Honey

Soothing & Restoring Body Lotion

Vind je een Body Butter (ook met het oog op het voorjaar) iets te vol van textuur? In de Almond Milk & Honey lijn vind je ook een Body Lotion. Nog steeds intens verzorgend en voedend voor de droge huid, maar deze trekt wat sneller in dan de Body Butter.

The Body Shop Almond Milk & HoneyQua ingrediënten lijkt de Body Lotion veel op de Body Butter, alleen dan in een iets andere volgorde. Goed om te weten: hier staat parfum wat verder onderin de ingrediëntenlijst, en is dus in een kleiner gehalte aanwezig.

The Body Shop Almond Milk & Honey The Body Shop Almond Milk & HoneyDe Body Lotion heeft een lekker volle, romige textuur die comfy en verzorgend aanvoelt op mijn huid. Na het intrekken (wat beduidend sneller gaat dan bij de Body Butter) voelt mijn huid zacht en verzorgd, zonder plakkerig of vervelend laagje. De geur van de Body Lotion is iets minder sterk, dat komt omdat er in verhouding minder parfum in zit.

De Body Lotion kost € 10,00 voor 200 ml.

The Body Shop Almond Milk & HoneyCalming & Caring Bath Milk en Soothing & Caring Shower Cream

Zowel badfans als showermaniacs komen aan hun trekken met The Body Shop Almond Milk & Honey lijn. Beide producten beloven de huid te verzachten en te kalmeren, en dat is precies wat een droge, gevoelige huid nodig heeft. Een huid die vaak kriebelig aanvoelt, jeukerig en soms zelfs een beetje rood: die moet je liefde en zachtheid geven.

The Body Shop Almond Milk & HoneyGoed om te zien dat de Shower Cream geen SLS of SLES bevat, daar zal iedereen met een droge of gevoelige huid erg blij van worden! Wat de Shower Cream wel bevat: Glycerine, Zonnebloemolie, (Community Trade) Honing, Zoete amandelolie, organische amandelmelk en vitamine E.

De Shower Cream voelt zacht aan op mijn huid, schuimt redelijk (dat is toch altijd een concessie die je moet doen voor een doucheproduct zonder SLS/SLES) en heeft dezelfde, zoete warme geur. De Shower Cream kost € 7,00 voor 250 ml of € 3,00 voor 60 ml (handig om mee op reis te nemen).

The Body Shop Almond Milk & HoneyDe Bath Milk bevat dan weer wel SLES, dat is een beetje jammer. Want verder ziet het er ook prima, en verzorgend uit.

De Bath Milk schuimt (in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden) goed in bad, mits je ze al tijdens het vollopen van het bad toevoegt aan het water. Maar dat is in de meeste gevallen. Ik vind de Bath Milk lekker zacht en luxe aanvoelen, na het badderen heeft mijn huid wel een likje Body Butter of Body Lotion nodig.

De Bath Milk kost € 15,00 voor 400 ml.

The Body Shop Almond Milk & HoneyThe Body Shop Almond Milk & HoneyConclusie

Ik heb licht gemengde gevoelens over The Body Shop Almond Milk & Honey. De producten voelen bijna allemaal zacht, verzorgend en voedend aan op mijn huid. De geur is hemels, en precies wat ik er van verwacht had. Maar voor een lijn die speciaal bestemd moet zijn voor een droge of gevoelige huid, zie ik toch iets te veel stoffen die hier eigenlijk niet thuishoren. En dat is jammer, want daardoor zullen veel mensen met een echt gevoelige of droge huid toch voor iets anders kiezen. En dat is dan een beetje een gemiste kans, vind ik.

De producten van The Body Shop Almond Milk & Honey zijn sinds kort verkrijgbaar in de winkels, en natuurlijk ook via de webshop.

15 Comments on The Body Shop Almond Milk & Honey lijn

 1. Evelien
  3 april 2017 at 22:59 (5 jaar ago)

  Ahhh ik ben al zo benieuwd naar deze lijn, dat is na jouw review alleen nog maar erger geworden 🙂 Fijn dat ze jou goed bevallen. En fijn dat de lijn zo uitgebreid is!

  Beantwoorden
 2. Marion
  30 maart 2017 at 21:02 (5 jaar ago)

  Hier ben ik toch wel erg benieuwd naar! Gebruik nu die van het Kruidvat, maar daar hebben ze alleen douchegel van geloof ik. Ik wil altijd graag een hele lijn. Op het lijstje voor mijn verjaardag!

  Beantwoorden
 3. Annette
  29 maart 2017 at 18:04 (5 jaar ago)

  Ik ben de drops of youth aan het testen heb daar ook wat mixed feelings bij het is toch best uitdrogend door de alcohol en het jammer dat dat erin zit, vind voor een merk als TBS dat dat toch echt wel beter kan.

  Beantwoorden
 4. Manon
  29 maart 2017 at 17:43 (5 jaar ago)

  dit lijkt mij echt een heerlijke lijn!

  Beantwoorden
 5. Yvonne
  29 maart 2017 at 13:36 (5 jaar ago)

  Ik heb 7 jaar bij The Body Shop gewerkt en vind veel producten nog steeds heerlijk! (Marie José was toen mijn collega trouwens, ik hoorde dat je eens bij haar geweest bent voor Otentic? Zo toevallig!) Maar denk wel dat sinds de overname iets veranderd is. Met de oude indeling en de klassieke producten vond ik alles toch net even aantrekkelijker. Maar dat is persoonlijk natuurlijk. 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja
   29 maart 2017 at 20:45 (5 jaar ago)

   Oh wat leuk! Wat toevallig zeg, hihihi!

   Beantwoorden
 6. Talitha
  29 maart 2017 at 11:45 (5 jaar ago)

  Ik ben ook geen fan van de bodyshop, vind de geuren vaak te kunstig/nep ruiken (klinkt dat logisch?)
  voor mij is de japanese camelia cream daar een uitzondering op, die vind ik wel erg lekker ruiken en doet zijn werk gewoon goed ☺

  Beantwoorden
 7. jeapiebel
  29 maart 2017 at 10:26 (5 jaar ago)

  Al geloof ik in kwaliteit van Bodyshop, ik koop ook niet zo vaak het product. Misschien met het gevoel van ze zijn toch al goed wat moet ik ontdekken. Vreemde gedachte misschien. 😉

  Beantwoorden
 8. Jeanelle
  29 maart 2017 at 09:13 (5 jaar ago)

  Wat lijkt me deze lijn heerlijk! Zowel in de ochtend als in de avond!

  Beantwoorden
 9. Cindy
  29 maart 2017 at 09:09 (5 jaar ago)

  Heb hem ook geroken, ruikt zalig. Wellicht iets voor komende winter. Dan vaak last van een droge huid. Voorlopig gebruik ik lekker weer mijn voorjaars/zomer geurtjes.

  Beantwoorden
 10. Mariëlle
  29 maart 2017 at 08:05 (5 jaar ago)

  Wat een fijne review! Het ziet er mooi uit, maar in mijn poging tot veganist sla ik xe honing over!

  Beantwoorden
 11. Mireille
  29 maart 2017 at 07:32 (5 jaar ago)

  Dit is ook wel echt mijn geur denk ik. Maar ik heb een flinke voorraad van mijn favoriet op dit gebied dus ga er niet voor naar de Bodyshop.

  Beantwoorden
 12. marije
  29 maart 2017 at 06:23 (5 jaar ago)

  Ik vind deze lijn heerlijk en de geur blijft geweldig. Kan de hele dag aan mijn huid ruiken.

  Beantwoorden
 13. chucky1012
  29 maart 2017 at 06:20 (5 jaar ago)

  Ik was hier zo benieuwd naar omdat deze lijn nieuw is bij TBS!
  Ik zal er eens snel naar toe gaan om de bodybutter te kopen 😉

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.