The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

The Body Shop heeft onlangs een geheel nieuwe lijn aan haar assortiment toegevoegd: de Camomile Make-Up Removal Collectie. Deze lijn bestaat uit een Gentle Eye Make-Up Remover, een Silky Cleansing Oil, een Sumptuous Cleansing Butter en een Waterproof Eye & Lip Make-Up Remover. Ik probeerde de afgelopen weken het product waar ik het meest benieuwd naar was: de The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter.

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

Alle producten uit deze Camomile Make-Up Removal Collectie zijn verrijkt met kalmerende essentiële Community Fair Trade kamille-olie, welke voor een zijdezachte huid zorgt. Bij de verbouwing van deze kamille worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt: beter voor jou en beter voor het milieu.

Onze Community Fair Trade-kamille is afkomstig van een coöperatie familieboerderijen uit het Engelse Norfolk. Hier worden de bloemen verbouwd en verwerkt tot de essentiële kamille-olie en het kamillewater. Omdat de boeren geen bestrijdingsmiddelen gebruiken, is onze productie van kamille net zo lief voor de plaatselijke natuur als voor jouw huid. Dankzij dit Community Fair Trade-programma heeft de lokale gemeenschap een “boost” gekregen, zowel qua werkgelegenheid als qua saamhorigheidsgevoel.

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter: textuur en geur

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter is een heel zachte balsem, die, door het tussen je handen te wrijven, al heel snel verandert in een beschermende olie, die op zijn beurt weer als het ware versmelt met je make-up en deze op heel zachte, maar efficiënte wijze verwijdert. Ik had verwacht dat deze Cleansing Butter een echte kamillethee-geur zou hebben, maar het is vooral een heel zachte, licht bloemige geur. Ik houd er van!

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter: de ingrediënten

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter bevat ontzettend veel verzorgende ingrediënten: olijfolie, shea boter, zonnebloemolie en natuurlijk de kamille-olie. Hierdoor is hij geschikt voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige huid.

Je gebruikt de The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter als volgt: je masseert een beetje balsem tussen je handen en vervolgens op je gezicht. Vrijwel direct verandert de balsem in een zachte olie, die samensmelt met je make-up. Je kunt de olie verwijderen door je gezicht af te spoelen met warm water, maar voor een nog grondigere reiniging verwijder je de balsem met de Muslin Cloth (ik gebruik hier zelf gezichtsdoekjes van H&M voor), die je eerst met warm water vochtig maakt. In principe is je gezicht nu voldoende schoon, ik vind het zelf echter prettiger om hierna nog een schuimende reiniger te gebruiken. Ik gebruik eigenlijk bijna altijd twee verschillende producten om mijn make-up te verwijderen en daarna mijn gezicht te reinigen.

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter: mijn ervaring

Hoe benieuwd ik ook was naar The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter, ik was ook een beetje bang dat hij te vet zou zijn voor mijn huid. Ik begon dan ook een beetje met gemengde gevoelens met het gebruik. Dit bleek nergens voor nodig, want hoewel de balsem/olie natuurlijk vet is (al is ‘zacht’ eigenlijk een betere omschrijving dan ‘vet’), laat hij absoluut geen vet laagje achter op mijn gezicht, ook niet als ik daarna niet mijn gezicht nog reinig met een schuimende reiniger. Mijn huid reageert heel goed op The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter: ze voelt schoon, verzorgd en blijft dat ook naarmate ik de Cleansing Butter langer gebruik (lees: ik krijg geen uitbraak van puistjes). Het is een ontzettend zachte, maar heel doeltreffende manier van reinigen, die mij uitermate goed bevalt. Ik vind hem redelijk zuinig in gebruik: ik heb de Cleansing Butter nu ongeveer 3 à 4 weken gebruikt, en het blikje is voor de helft leeg (en zoals je misschien wel weet, ben ik dan nog een grootverbruiker).

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

(op de foto heb ik de Cleansing Butter maar heel even warm gewreven, omdat er anders bijna niets te zien zou zijn. Als je de Cleansing Butter op je gezicht masseert, ontstaat er een volledig transparante olie)

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter zit verpakt in een mooi plat blikje met een inhoud van 90 ml, en kost € 13,00. Op dit moment krijg je echter elk 2e product uit het Make-Up en Bodycare assortiment voor de helft van de prijs, en dat geldt ook voor deze Camomile Make-Up Removal Collectie.

Ken jij de producten uit de Camomile Make-Up Removal Collectie al?

5 Comments on The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

 1. Talitha
  22 augustus 2013 at 19:12 (9 jaren ago)

  Ik ben erg benieuwd naar deze lijn! Ik vind een blikje echter niet zo handig. Ik gebruik altijd olie, dus ik denk dat ik de olie in de pompflacon wel een keer wil proberen 🙂

  Beantwoorden
 2. Krista
  21 augustus 2013 at 18:30 (9 jaren ago)

  Hij staat bij mij al in de kast, maar ik heb hem nog niet geprobeerd. Hij klinkt superfijn!!

  Beantwoorden
 3. Kim
  21 augustus 2013 at 14:18 (9 jaren ago)

  Ik ken de producten nog niet, alleen van naam. Ik vind dit wel interessant klinken, moest trouwens gelijk denken aan Ultra Bland van Lush, daar doet de beschrijving van de werking en het gebruik me wel een beetje aan denken.

  Beantwoorden
  • Natasja
   21 augustus 2013 at 14:21 (9 jaren ago)

   Qua gebruik en werking lijkt hij inderdaad op Ultrabland, alleen vind ik de Camomile Sumptuous Cleansing Butter van TBS nóg zachter.

   Beantwoorden
   • Kim
    22 augustus 2013 at 11:03 (9 jaren ago)

    Nóg zachter? Zo, dat is heel veelbelovend! 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.