The Body Shop Honeymania lijn

Sinds een paar weken heeft The Body Shop er een spiksplinternieuwe lijn bij: The Body Shop Honeymania. En omdat ik én fan ben van The Body Shop én van producten waar honing in verwerkt zit, móest ik deze producten wel proberen uiteraard!

The Body Shop Honeymania

Van links naar rechts zie je The Body Shop Honeymania Cream Body Scrub, Shower Gel, Eau de Toilette, Lip Balm en Body Butter. In dit artikel laat ik je de Cream Body Scrub en Body Butter zien.

The Body Shop Honeymania

Alle producten uit The Body Shop Honeymania lijn bevatten Community Fair Trade honing:

Onze Community Fair Trade honing komt van Bezamar uit Ethiopië. De honing wordt geproduceerd in het Bale Eco-gebied, in handgemaakte korven van lokaal gekweekte bamboe. De honingraat wordt geoogst en de honing wordt gescheiden, gefilterd en ondergaat een kwaliteitstest. Deze traditionele manier van werken helpt de bijenpopulatie in stand te houden en voorkomt ontbossing.

The Body Shop Honeymania Cream Body Scrub

The Body Shop Honeymania Cream Body Scrub

De Cream Body Scrub van de Honeymania lijn zit in een pot van 200 ml. De potten van de body scrubs van The Body Shop zijn iets hoger en iets kleiner van doorsnee dan de potten van de body butters. Zo kun je je niet vergissen op de badkamer. De producten van deze nieuwe lijn zijn herkenbaar aan de okergele deksels en verpakkingen, ze zien er lekker vrolijk uit!

The Body Shop Honeymania Cream Body Scrub

The Body Shop Honeymania Cream Body Scrub is met recht creamy: toen ik de pot voor het eerst open maakte, dacht ik even dat ik me toch vergiste had en de body butter in mijn handen had.

De geur van de Honeymania producten is zacht en licht: ik ruik vooral een bloemige geur, maar daaronder ruik ik ook duidelijk de zoete geur van honing. De geur van de producten is vrij sterk, en zeker als je de geur layert (dus verschillende producten uit dezelfde geurlijn na elkaar gebruikt), blijft deze best lang hangen.

The Body Shop Honeymania Cream Body Scrub

The Body Shop Honeymania Cream Body Scrub: de ingrediënten

The Body Shop Honeymania Cream Body Scrub bevat veel verzorgende ingrediënten: bijenwas, glycerine, Shea boter en honing. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat mijn huid tijdens het scrubben al verzorgd wordt, en maakt dat de Cream Body Scrub ook geschikt is voor de gevoelige en/of droge huid.

The Body Shop Honeymania Cream Body Scrub

The Body Shop Honeymania Cream Body Scrub

The Body Shop Honeymania Cream Body Scrub: textuur en werking

Op de bovenste foto zie je The Body Shop Honeymania Cream Body Scrub “droog”, op de onderste foto heb ik mijn hand een beetje nat gemaakt. De Cream Body Scrub is een heel fijne scrub, eerlijk gezegd vind ik hem iets té fijn. Ik voel niet zo veel van de scrubbende werking, en daardoor ben ik geneigd om steeds nóg maar een beetje scrub uit de pot te pakken. Het voordeel van een fijne scrub is wel, dat mijn huid niet geïrriteerd of trekkerig aanvoelt na het scrubben, ook mede dankzij de verzorgende ingrediënten.

Na gebruik voelt mijn huid lekker zacht en verzorgd, de scrub doet dus blijkbaar wel zijn werk ondanks het feit dat ik het niet voel. Desondanks mag de scrubkorrel van mij net iets grover zijn, voor het ultieme scrub-gevoel.

The Body Shop Honeymania Cream Body Scrub kost € 15,00 voor een pot van 200 ml.

The Body Shop Honeymania Body Butter

The Body Shop Honeymania Body Butter

The Body Shop Honeymania Body Butter zit in de bekende gekleurde pot van stevig kunststof, en heeft een inhoud van 200 ml. Ik vind de Body Butter potten van TBS erg prettig in gebruik, omdat ze laag en lekker breed zijn, waardoor ik ook het laatste beetje makkelijk uit de pot krijg. Daarnaast zien ze er lekker basic en herkenbaar uit.

The Body Shop Honeymania Body Butter

The Body Shop Honeymania Body Butter

The Body Shop Honeymania Body Butter heeft een iets zachtere textuur dan die van bijvoorbeeld de Chocomania Body Butter, ik vind hem daardoor ook prima geschikt voor deze tijd van het jaar. De geur van de Body Butter is iets subtieler en iets romiger dan die van de Creamy Body Scrub.

The Body Shop Honeymania Body Butter

The Body Shop Honeymania Body Butter: de ingrediënten

Cacaoboter, Shea boter, glycerine, bijenwas, sesamolie, honing, paranootolie: hier wordt mijn huid blij van! Ondanks goed smeren gedurende de afgelopen zomerse weken, kan mijn huid na de zomer altijd best wat extra verzorging gebruiken. En dat krijgt ze met The Body Shop Honeymania Body Butter!

The Body Shop Honeymania Body Butter

The Body Shop Honeymania Body Butter: textuur en werking

Zoals ik hierboven al zei, heeft The Body Shop Honeymania Body Butter een wat zachtere textuur dan die van de Chocomania lijn, hij is wat crèmiger. Hij smeert uitstekend uit, en trekt voor een body butter vrij snel in mijn huid. De Chocomania Body Butter doet daar beduidend langer over, daarom gebruik ik die eigenlijk alleen in de wintermaanden. Alle Body Butters van The Body Shop laten bij mij na het intrekken een dun laagje achter op mijn huid, dit voelt echter niet vervelend of onaangenaam (behalve als het 25+ graden is).

De Honeymania Body Butter verzorgt en hydrateert mijn huid goed. Zeker als ik eerst de Cream Body Scrub heb gebruikt, voelt ze zijdezacht aan. Meestal gebruik ik hierna ook nog de Eau de Toilette uit dezelfde Honeymania lijn, maar de geur van de Body Scrub is dermate subtiel, dat deze niet botst met een andere parfum of eau de toilette.

The Body Shop Honeymania Body Butter kost € 16,00 voor een pot van 200 ml. Momenteel krijg je echter elk 2e Bodycare product voor de halve prijs 🙂

Heb jij de nieuwe The Body Shop Honeymania producten al geroken in de winkel? Of heb je er misschien ook al iets van gekocht?

4 Comments on The Body Shop Honeymania lijn

 1. Wendy
  12 september 2013 at 21:57 (9 jaren ago)

  Ik heb ook de scrub. Lijkt net dikke boter, maar wel lekker 🙂

  Beantwoorden
 2. Kim
  12 september 2013 at 15:37 (9 jaren ago)

  Ik heb ze gisteren geroken in de winkel en proefjes gekregen van de body butter en de body scrub. 🙂 Ik vind het eerder een bloemengeur dan echt honing.

  Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks on The Body Shop Honeymania lijn

 1. […] liet ik jullie de Body Scrub en Body Butter van de nieuwe Honeymania-lijn van The Body Shop al zien. Deze lijn is gebaseerd op Community Fair Trade honing en heeft een […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.