The Body Shop Honeymania Lip Balm

Onlangs liet ik jullie de Body Scrub en Body Butter van de nieuwe Honeymania-lijn van The Body Shop al zien. Deze lijn is gebaseerd op Community Fair Trade honing en heeft een zachte, bloemachtige geur. Vandaag is het tijd voor de The Body Shop Honeymania Lip Balm, die ik de afgelopen weken heb getest.

The Body Shop Honeymania Lip Balm

The Body Shop Honeymania Lip Balm

The Body Shop Honeymania Lip Balm zit in een klein, geel potje van 10 ml. Ik heb een soort van haat-liefde verhouding met lip balms in potjes: ik vind het er werkelijk schattig uitzien, maar het blijft een drama om het product er op een normale manier uit te krijgen, zeker als je net als ik wat langere nagels hebt. Feit is, dat er ongeveer net zoveel balm onder je nagels verdwijnt als uiteindelijk op je lippen. En echt hygiënisch is het ook niet, om steeds met je vinger in zo’n potje te roeren…

The Body Shop Honeymania Lip Balm

Net als de overige producten uit deze lijn, heeft ook The Body Shop Honeymania Lip Balm een afbeelding van een honingraat op de deksel staan. Lekker herkenbaar is ook de okergele kleur van de deksel.

The Body Shop Honeymania Lip Balm

The Body Shop Honeymania Lip Balm: de ingrediënten

De Lip Balm bevat de volgende ingrediënten:

Vitis Vinifera Seed Oil/Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Ricinus Communis Seed Oil/Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Hydrogenated Castor Oil, Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille, Parfum/Fragrance, Synthetic Wax, Tocopheryl Acetate, Ammonium Glycyrrhizate, Mel/Honey/Miel, Tocopherol, Limonene, Benzyl Benzoate, Linalool, Geraniol, CI 77891/Titanium Dioxide, CI 77492/Iron Oxides, CI 19140/Yellow 5 Lake, CI 77491/Iron Oxides.

Heel veel verzorgende ingrediënten, zoals druivenpitolie, castorolie, bijenwas, vitamine E, en (Community Fair Trade) honing. Dit móet bijna wel goed zijn voor je lippen!

The Body Shop Honeymania Lip Balm

The Body Shop Honeymania Lip Balm: textuur en werking

In eerste instantie is het een beetje lastig om wat product uit het potje te halen, de lip balm is een beetje hard in het potje. Dit blijkt alleen om het bovenste laagje te gaan, want daarna gaat het veel makkelijker, en is de balsem zelfs vrij dun. Hij smeert lekker makkelijk uit, en laat een glanzend laagje achter op mijn lippen. The Body Shop Honeymania Lip Balm heeft van de hele Honeymania de lichtste geur, en dat is maar goed ook, want je zit natuurlijk niet te wachten op een bloemengeur of -smaak op je lippen. De Lip Balm smaakt een beetje zoet op mijn lippen.

The Body Shop Honeymania Lip Balm

De Lip Balm voelt prettig aan op mijn lippen, hij is lekker licht en plakt niet. Qua verzorging valt hij mij echter erg tegen: hij doet namelijk helemaal niets voor mijn lippen. Sterker nog: als ik The Body Shop Honeymania Lip Balm ’s avonds voor het slapen gaan aanbreng, voelen mijn lippen ’s morgens droog en trekkerig aan. Ik heb de Lip Balm ongeveer drie weken gebruikt, en gedurende die weken ging de conditie van mijn lippen hard achteruit: droog, trekkerig en er ontstonden zelfs barstjes. En dan is het koude weer nog niet eens begonnen… Ik had hele hoge verwachtingen van The Body Shop Honeymania Lip Balm vanwege de honing, maar ik denk dat ik beter een beetje pure honing op mijn lippen kan smeren. Jammer…

The Body Shop Honeymania Lip Balm kost 5 euro voor 10 ml en is te koop in alle winkels van The Body Shop, of online in de webshop.

5 Comments on The Body Shop Honeymania Lip Balm

 1. Wojis
  10 oktober 2013 at 19:54 (9 jaren ago)

  Ik heb alles uit deze serie geroken en ik was zeer prettig verrast, het ruikt allemaal erg lekker. De scrub en de lipbalsem ruiken het lekkerst, jammer dat de balsem niet zo is.

  Beantwoorden
 2. Kim
  9 oktober 2013 at 19:51 (9 jaren ago)

  Ah niks voor mij dus. Scheelt weer.. ik ben erg tevreden over de lipbutter van Korres, die is even een partij verzorgend! Zelfs voor mijn lippen, die ’s zomers en ’s winters gebarsten en droog zijn tenzij ik contant smeer.

  Beantwoorden
  • Kim
   9 oktober 2013 at 19:52 (9 jaren ago)

   ConStant smeer dus. 😛 Contant smeren zou wel heel bijzonder zijn haha!

   Beantwoorden
 3. Wendy
  8 oktober 2013 at 22:01 (9 jaren ago)

  Echt jammer dat de lipbalm tegenvalt. Het klinkt een fijne product, maar qua werking valt ie toch tegen. Niet geschikt voor mijn lippen 🙂

  Beantwoorden
 4. Lisanne Stark
  8 oktober 2013 at 17:10 (9 jaren ago)

  Jammer dat hij niet zo goed werkt! Lippenbalsem uit een potje gaat bij mij ook onder mijn nagels zitten, gebruik nu een cocos lippenbalsemstick van de action 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.