The Body Shop Pinita Colada: zomer op je badkamer!

Waar veel andere bloggers en beauty-liefhebbers lyrisch zijn over producten van The Body Shop, ben ik altijd wat gematigder over dit merk. Niet dat ik het slecht vind, of niet lekker, maar ik loop niet warm voor iedere nieuwe lijn die uitgebracht wordt. Tot begin van de zomer de The Body Shop Pinita Colada lijn gelanceerd werd. De geuromschrijving sprak me direct erg aan, en dus bestelde ik drie producten, zonder ze geroken te hebben. In dit artikel vertel ik je hoe ze mij bevallen!

The Body Shop Pinita Colada

The Body Shop Pinita Colada

Het zomerse drankje is uitgevonden door Caribische piraten om het moraal een boost te geven op vermoeiende reizen. Piñita Colada is een zomerse blend van versgeperste ananas en kokosnootwater waarmee je jezelf op een tropisch eiland waant.

Jaren geleden kocht ik een showergel van Yves Rocher met de geur van kokos en ananas, en schreef daar één van mijn allereerste reviews over op Beautyspots. Ik heb het altijd zó jammer gevonden dat die lijn nooit terug is gekomen, maar gelukkig bood The Body Shop hulp! Ik was natuurlijk erg benieuwd of ik deze net zo lekker zou vinden. Ik kocht van de The Body Shop Pinita Colada lijn de Shower Gel, de Body Scrub en de Body Butter. Daarnaast is er ook nog een Body Sorbet in deze lijn, dat is een lichte bodylotion.

 

The Body Shop Pinita Colada

Shower Gel

Waar ik in de wintermaanden graag warme, comfy geuren gebruik op de badkamer, schakel ik in de zomermaanden over op frisse fruitige geuren. En natuurlijk past de geur van Pinita Colada perfect bij de zomer!

The Body Shop Pinita Colada

Qua ingrediënten is er niet zoveel spannends over de Shower Gel te vertellen. Ze bevat SLES, dit kan uitdrogend en/of irriterend werken op de huid, als deze daar gevoelig voor is. De genoemde Kokos- en Ananas-extracten staan ver onderin de lijst, hier moet je dus geen wonderen van verwachten. De Shower Gel bevat verder honing en Wonderolie, deze zorgen voor de licht verzorgende werking. Parfum staat ver bovenin de ingrediëntenlijst.

The Body Shop Pinita Colada

Naast het feit dat ik de flacon erg leuk vind om te zien, is de klikdop ook heel eenvoudig te openen en te sluiten onder de douche, zelfs met één hand.

The Body Shop Pinita Colada

The Body Shop Pinita Colada Shower Gel heeft een heerlijke tropische geur van kokos en ananas, hij doet mij erg veel denken aan de Shower Gel die ik destijds van Yves Rocher had. Ik overweeg zelfs om 1 of 2 backups te kopen, om de komende donkere wintermaanden wat op te fleuren 🙂

De Shower Gel geeft een rijk en zacht schuim, wat mijn huid niet uitdroogt. Na het afspoelen en afdrogen is de geur nog licht aanwezig op mijn huid. De Shower Gel kost € 7,00 voor 250 ml.

The Body Shop Pinita Colada

Exfoliating Cream Body Scrub

Natuurlijk mocht de Exfoliating Cream Body Scrub uit de Pinita Colada lijn niet ontbreken, ik ben gek op scrubs! Over het algemeen bevallen de scrubs van The Body Shop me erg goed, met een lekker stevige scrubkorrel en (meestal) een verzorgende werking.

The Body Shop Pinita Colada

Ik heb de ingrediënten van de Body Scrub (en hieronder van de Body Butter) even van de website gekopieerd, omdat ik de kleine lettertjes aan de binnenkant van het etiket maar amper kon lezen 😉

Aqua/Water/Eau, Glycerin, Butylene Glycol, Cellulose Acetate, Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil, Cetearyl Alcohol, Cocos Nucifera Oil/Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Decyl Glucoside, Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Parfum/Fragrance, Luffa Cylindrica Fruit, Orbignya Oleifera Seed Oil, Sorbitan Stearate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Caprylyl Glycol, Cocos Nucifera Fruit/Cocos Nucifera (Coconut) Fruit, Phenoxyethanol, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Carbomer, Limonene, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Tocopherol, Disodium EDTA, Linalool, Citronellol, Citric Acid, Cocos Nucifera Fruit Extract/Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract, Ananas Sativus Fruit Extract/Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract, Denatonium Benzoate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Caramel.

Ik zie veel verzorgende oliën en fruit- en plantenextracten, fijn! Ook hier staat parfum wel vrij ver bovenin de ingrediëntenlijst, als je huid daar gevoelig voor is, is het dus oppassen geblazen!

The Body Shop Pinita Colada

The Body Shop Pinita Colada Body Scrub is beduidend dunner dan ik tot nu toe van de Body Scrubs gewend ben. Hij heeft een romige textuur met een vrij fijne scrubkorrel. Op zich had die korrel van mij best iets grover gemogen, maar hierdoor is hij wel ook geschikt voor de wat meer gevoelige huid. Tijdens het scrubben merk ik duidelijk de verzorgende werking van de oliën, en dat vind ik altijd een groot voordeel. Ondanks de fijne korrel doet de scrub wel prima zijn werk: mijn huid voelt nadien lekker glad en zacht, en verzorgd aan, en ruikt heerlijk. Ik vind het een lekker scrubje!

The Body Shop Pinita Colada Body Scrub kost € 18,00 voor 250 ml.

The Body Shop Pinita Colada

Body Butter

De Body Butters van The Body Shop zijn natuurlijk van een unieke kwaliteit, en volgens mij één van hun beste producten. Ondanks het feit dat ik een Body Butter echt iets voor de koudere maanden vind, bestelde ik toch de Pinita Colada Body Butter. Gelukkig maar!

The Body Shop Pinita Colada

Dit zijn de ingrediënten:

Aqua/Water/Eau, Glycerin, Butylene Glycol, Cellulose Acetate, Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil, Cetearyl Alcohol, Cocos Nucifera Oil/Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Decyl Glucoside, Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Parfum/Fragrance, Luffa Cylindrica Fruit, Orbignya Oleifera Seed Oil, Sorbitan Stearate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Caprylyl Glycol, Cocos Nucifera Fruit/Cocos Nucifera (Coconut) Fruit, Phenoxyethanol, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Carbomer, Limonene, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Hydroxide, Tocopherol, Disodium EDTA, Linalool, Citronellol, Citric Acid, Cocos Nucifera Fruit Extract/Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract, Ananas Sativus Fruit Extract/Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract, Denatonium Benzoate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Caramel.

Ook hier lekker veel verzorgende ingrediënten, de belangrijkste oliën zijn Soja-olie, Kokosolie, Zoete Amandelolie en Olijfolie. Heerlijk!

The Body Shop Pinita Colada

The Body Shop Pinita Colada

The Body Shop Pinita Colada Body Butter lijkt wat dunner van textuur dan de Body Butters die ik tot nu toe had van TBS. Maar daar moet ik dan wel bij vermelden dat de laatste alweer een tijdje geleden is voor mij.

Het grote voordeel van de iets dunnere textuur is wel, dat ik hem ook op wat warmere dagen (tot een graad of 24, op warmere dagen vind ik hem té voedend) prima kan gebruiken. De Body Butter smeert makkelijk uit, laat zich goed in de huid masseren en trekt (voor een Body Butter) vrij vlotjes in. En voorziet mijn huid van de hemelse tropische mix van Kokos en Ananas, mmmmm!

De Body Butter kost € 16,00 voor 200 ml, er is ook een kleine variant van 50 ml verkrijgbaar, deze kost € 6,00. Handig om mee op vakantie te nemen!

The Body Shop Pinita Colada

Ik vind de The Body Shop Pinita Colada lijn echt een aanrader (als je natuurlijk van de geur van Kokos en Ananas houdt 😉 ). Het was een tijdje geleden dat ik producten van The Body Shop kocht, maar het waren wel meteen weer voltreffers. De lijn is Limited Edition, als je er iets van wilt kopen, moet je dus niet te lang wachten. De producten zijn zowel in de winkels als via de website verkrijgbaar.

Ben jij fan van de producten van The Body Shop?

10 Comments on The Body Shop Pinita Colada: zomer op je badkamer!

 1. Mariëlle
  2 augustus 2016 at 13:13 (6 jaren ago)

  Ik heb het nog steeds niet geroken, maar ik weet bijna zeker dat ik de producten lekker zal vinden 🙂

  Beantwoorden
 2. Cindy
  28 juli 2016 at 21:11 (6 jaren ago)

  Deze lijn is zo lekker, eenmaal in de winkel direct gekocht. Heerlijk! Maar had het ook zonder te ruiken gekocht.
  En klopt, heb altijd wel een paar bodybutters liggen, en deze is wat dunner van structuur. De dikste, de Shea, gebruik ik ook alleen in de winter voor mijn droge schenen.
  Vind de bodybutters heerlijk, de rest ook niet zo van de Bodyshop. Vooral de scrubs vind ik te soft.
  Lovea heeft ook een Pina Colada versie, net even geroken in de winkel, maar die viel tegen zeg.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  28 juli 2016 at 16:20 (6 jaren ago)

  Ik ben geen fan van de geur van kokos, maar qua verzorging klinkt het goed.

  Beantwoorden
 4. Bianca
  28 juli 2016 at 13:11 (6 jaren ago)

  Deze lijn is één van de lekkerste lijnen die TBS heeft uitgebracht x

  Beantwoorden
 5. Hilde
  28 juli 2016 at 10:44 (6 jaren ago)

  Ik ga vandaag weer een backup halen. Ik hou van deze lijn! Maar dat wist je inmiddels wel denk ik? Haha

  Beantwoorden
 6. Mireille
  28 juli 2016 at 08:57 (6 jaren ago)

  Lijkt meteen heerlijke geurtje voor deze tijd.

  Beantwoorden
 7. marije
  28 juli 2016 at 08:04 (6 jaren ago)

  Toevallig zat ik er aan te denken om deze lijn morgen in hoofddorp even te halen. Nu ga ik het zeker doen om te testen 🙂

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  28 juli 2016 at 06:10 (6 jaren ago)

  Dat klinkt goed!
  Vandaag is er een flinke kortingsactie bij TBS 😉

  Xoxo

  Beantwoorden
  • Natasja
   28 juli 2016 at 09:15 (6 jaren ago)

   Vast wel, aangezien The Body Shop iedere dag wel korting heeft 😉 Maar volgens mij geldt de korting niet op deze lijn, toch?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.