The colours of my life #week29

In The colours of my life geef ik je een kijkje in mijn leven. Mijn leven wat net als bij iedereen ups en downs kent, maar altijd met een vleugje kleur!

Afgelopen week was het dan eindelijk zover: de Nijmeegse Vierdaagse! Of nou ja: de Driedaagse ๐Ÿ˜‰ Maandag vertrok ik naar de B&B waar ik deze dagen verbleef, en woensdag gingen we van start. Ik laat jullie natuurlijk meekijken!

The colours of my life

The colours of my life #week29

Ik begon de week in dit lekker luchtige Tante Betsy jurkje. Ik vond het maandag al bloedheet, en dan moest het ergste nog komen. Was ik vorige week zondag echt wel teleurgesteld dat de eerste dag van de Vierdaagse gecanceld was, maandag was ik vooral heel opgelucht. Ik weet gewoon dat ik het niet gered zou hebben in die hitte.

The colours of my life

Mijn gepimpte pet, wat was ik blij dat ik die nog gekocht had. Zowel woensdag met de warmte als donderdag met de regen heb ik er veel plezier van gehad.

Iets na vijf uur was ik bij de B&B, waar ik de enige gast bleek te zijn. Ook de andere mensen die er zouden verblijven, hadden afgezegd. Dus had ik de hele bovenverdieping voor mij alleen. Tenminste… hahaha! Het is een oude pastorie, en de dames hebben het in stijl ingericht. Ik was even bang dat ik me ’s nachts de tandjes zou schrikken van deze gasten op de trap, maar dat is gelukkig niet gebeurd.

The colours of my life

Het was een hele mooie, stijlvolle B&B, ik ben blij dat ik deze 2,5 jaar geleden gevonden had via Google!

The colours of my life

Dinsdagochtend stond er een uitgebreid ontbijt voor me klaar, ik voelde me net een koningin ๐Ÿ™‚

The colours of my life

Tegen acht uur was ik al op het station in Cuijk, ik had met mijn broer afgesproken dat we om half negen ons startbewijs al gingen halen. Zo waren we weer terug als de ergste hitte kwam.

In de trein hoorde ik een vrouw zeggen dat ze overwogen had om in plaats van 30 kilometer (de afstand die bij haar leeftijdsgroep hoort), 40 kilometer te lopen nu er een dag afviel. ‘Want 3×40 is ook 120’ zei ze. Ik hoorde dat en dacht: mmmmm… 3×50 is ook bijna 160. En zo besliste ik spontaan, binnen een minuut, om mijn afstand om te zetten van 40 naar 50. Dat kon nog op de wedren, tegen betaling. En zo kon ik ook samen met mijn broer lopen, die sowieso de 50 moest lopen.

Hahaha, ik ben helemรกรกl niet van dit soort spontane beslissingen, maar dit vond ik toch een partij leuk! Ik heb รฉรฉn keer eerder de 50 gelopen, toen gewoon 4 dagen. Dat doe ik nooit meer heb ik toen gezegd. Maar 3 dagen 50 kilometer, dat durfde ik wel aan. Zeker gezien de vele kilometers die ik getraind heb. Ik had me alleen nog niet helemaal beseft dat het ook betekende dat ik 1 tot 2 uur eerder moest starten. En dus ook behoorlijk wat eerder moest opstaan, hahaha!

Nadat we ons startbewijs hadden opgehaald, hebben we nog een rondje door de stad gedaan.

Tegen twaalf uur was ik weer terug bij de B&B, waar ik nog twee uurtjes in de tuin in de schaduw heb gezeten. Toen werd het echt te warm, en ben ik lekker een paar uur op bed gaan liggen. Ik heb niet echt geslapen, maar wel een beetje gedoezeld. Die extra uurtjes kon ik goed gebruiken, want ’s nachts zou mijn wekker om 1 uur gaan.

Woensdag waren we net op tijd op de Wedren om het officiรซle startschot te horen. Yes, let’s go!

Het was al vroeg warm, ik had er behoorlijk wat last van. Hoewel ik denk ik wel vijf liter gedronken heb tijdens het lopen, en veel gegeten, bleef ik steeds maar hoofdpijn houden. Op zich ook niet gek natuurlijk, de warmte van de voorbije dagen zat ook in mijn lichaam.

Ook met de koelhanddoek die ik nog gekocht had, was ik erg blij! Ik maakte deze steeds opnieuw nat, en het werkte echt verkoelend in mijn nek.

The colours of my life

Lekker kilometers wegstampen…

En voor we het wisten, waren we bijna op de helft.

A few hours later… ๐Ÿ™‚

The colours of my life

Nadat de eerste dag erop zat, hebben we op de Wedren lekker een frietje gegeten. Die was extra zout, maar dat konden we goed gebruiken. Ik knapte er echt van op!

De volgende dag, iets na drieรซn in de trein. De wallen onder mijn ogen begonnen serieuze vormen aan te nemen, hahaha! Maar het is natuurlijk ook geen tijdstip om je bed uit te komen, zo vroeg. Ja, je moet er wat voor over hebben hoor!

The colours of my life

Toen mijn wekker afging, zag ik dat mijn telefoon vol met berichtjes stond. Ik was de vorige dag geรฏnterviewd, maar ik wist niet door welke zender. Dat waren we vergeten te vragen. Bleek het gewoon om Het Gevoel van de Vierdaagse te gaan, HET Vierdaagse programma van NPO1! Hier kun je het terugzien, ik kom op 33.30 minuten voorbij: klik.

Daar gingen we weer! De vooruitzichten voor de start waren weertechnisch heel slecht, maar gelukkig bleef de enorme hoeveelheid regen toen nog even weg. Want meteen starten met heel veel regen, dat vind ik echt pittig, hahaha!

Ook om vier uur ’s ochtends stonden er al veel kraampjes langs de kant. Hier namen we een lekker vers croissantje (mijn broer een appelflap) bij een patisserie ♥

The colours of my life

De eerste paar uur waren de weergoden ons goed gezind.

Maar om acht uur kregen we helaas de eerste regen, die ongeveer een uur duurde. We hadden gelukkig wel poncho’s bij, maar die dingen zijn na een uur aan de binnenkant net zo nat als aan de buitenkant door het zweet, hahaha!

The colours of my life

Inmiddels liep mijn broer een half uur achter mij, omdat hij langs een EHBO post was gegaan vanwege blaren. Omdat hij daar ontzettend lang moest wachten, is hij op een gegeven moment toch maar weer gaan lopen. Hij had het zelf ’s avonds afgeplakt, en op zich ging dat goed. Ik was inmiddels bij een natuurgebied aangekomen, waar we dwars doorheen liepen.

Bij een dorp heb ik hem weer geappt en gezegd dat ik hier even ging zitten en op hem zou wachten. Daar heeft hij het nog een keer bij de EHBO geprobeerd, maar de wachttijd was hier een uur. En dan zou hij het waarschijnlijk niet meer redden om op tijd binnen te zijn. Er was dus geen andere optie dan doorlopen.

En toen kwam het hoor. Dat regengebied wat ons van links naderde, dat moest he-le-maal over ons heen. Volgens mij heeft het ruim 3,5 uur aan een stuk geregend, bleeeeegh!

The colours of my life

Ik heb op een gegeven moment zelfs overwogen om een taxi te bellen, ik was er zo klaar mee, hahaha! Maar goed, een uur later was ik zo nat dat het me eigenlijk niet meer interesseerde. Dus vol goede moed verder, aangemoedigd door trouwe supporters die in het slechte weer langs de kant bleven zitten, echt zo lief!

Om kwart over vier waren we binnen, en werden we opgewacht door supporters. Daar hebben we nog wat mee gedronken in de stad, en toen we weer buiten stapten had ik het zรณ koud. Dus die ellendige poncho maar weer omgeslagen, hahaha! Ook ’s nachts werd ik een paar keer wakker van de kou. Zo bizar: de ene dag snikheet, en de dag erna moet je goed opletten dat je niet onderkoeld raakt. Gelukkig was er voor de laatste dag heerlijk wandelweer voorspeld ♥

Daar gaan we weer, op naar de Via Gladiola!

Het is gewoon zo bizar, wat je onderweg allemaal aangeboden krijgt als loper. Snoep, koek, chips, zoute sticks, complete broodjes, pannenkoeken, gratis soep. water, en zelfs mensen die hun toilet gratis ter beschikking stellen voor de wandelaars. Daar krijg je een ontzettend warm gevoel van! ♥

The colours of my life

Die ochtend had ik het een beetje zwaar door het slaapgebrek, ik had gewoon het gevoel dat ik liep te slaapwandelen, hahaha! Maar na een broodje gebakken ei om een uur of acht en wat druivensuiker knapte ik weer op. En op dat moment liepen we na een paar rustige uurtjes ook weer de bewoonde wereld in, dat scheelt ook ontzettend veel.

Drie keer raden wat hier uitgedeeld werd ๐Ÿ˜‰

En toen waren we eindelijk in Cuijk. Cuijk, vanaf waar het 13 km lang alleen nog maar feesten is!

In Malden, ongeveer acht kilometer voor de finish, zouden mijn zus en schoonzus langs de kant staan. En wat een verrassing: mijn ouders waren er ook! ♥ Dat was echt heel erg leuk, ik moest er gewoon van huilen ♥

In Mook had iedere wandelaar een prachtige gladiool gekregen, en van mijn zus kregen we we er ook nog. Op naar de finish!

Daar was hij dan: de Via Gladiola! Nu nog maar vijf kilometer!

Om iets na vijf uur zijn we gefinished, jeeeeej! We hebben daar nog een frietje gegeten, en daarna ben ik naar het station gegaan. Ik had al mijn spullen al bij me, dus vanaf Cuijk kon ik meteen naar huis rijden. Het laatste half uur was moeizaam, de vermoeidheid begon natuurlijk wel toe te nemen. Toen ik thuis kwam heb ik mijn auto leeg gehaald, even gedoucht en ben meteen naar bed gegaan. Ik was kapot moe, maar zo ontzettend voldaan, trots en blij van binnen ♥

De volgende ochtend ben ik rond acht uur opgestaan. Hahaha, dat is gewoon zeven (!) uur later dan de dagen daarvoor. Ik voelde me echt al een stuk beter, al lag ik zaterdag- en zondagavond ook nog vroeg op bed hoor. Mijn benen voelden bij het opstaan behoorlijk pijnlijk, en ik had zelfs spierpijn in mijn voeten. Maar eenmaal een beetje in de benen ging het al snel wat beter.

Ik had wel hele dikke, rode ogen van de hooikoorts. Tijdens het lopen had ik flink last gehad, mijn ogen traanden continu. Maar ook die konden bijkomen, nu ik niet meer de hele dag buiten liep.

Nadat ik me gedoucht en aangekleed had, heb ik wel een uurtje gelopen. Goed voor de spieren, om even uit te lopen. Ik heb helaas 1 klein blaartje gelopen vrijdag, maar daar heb ik gelukkig niet te veel last meer van.

Zaterdag heb ik al mijn spullen weer opgeruimd, en wat wasjes gedraaid. Ook mijn heuptas kon wel een wasbeurt gebruiken, die heeft op zoveel vieze plekken op de grond gestaan, hahaha!

Zaterdagavond lag ik om half negen alweer op bed, heerlijk!

Ook gisteren stond ik om een uur of acht op, alweer een stuk fitter dan de dag ervoor. ik heb gelopen, en daarna wat in huis gedaan.

En ’s middags heb ik nog een nieuw jurkje geknipt. Ik wilde er ook meteen verder mee aan de slag, maar in de loop van de middag merkte ik dat ik toch weer wat vermoeider raakte. Dus dat naaien heb ik nog even uitgesteld, het zou zonde zijn als ik met mijn duffe hoofd fouten zou maken.

Komende week ben ik lekker nog een weekje vrij ♥ Vandaag heb ik een taartenworkshop bij een jurkenzusje, woensdag ga ik met mijn ouders op stap en verder heb ik nog geen plannen. Ik wil een paar nieuwe jurkjes maken, en verder zie ik het wel. Lekker uitrusten vooral! Ik wens jullie allemaal een mooie week! ♥

15 Comments on The colours of my life #week29

 1. Miranda Aerts
  29 juli 2022 at 07:09 (1 week ago)

  Jullie hebben het knap gedaan, deze memorabele driedaagse waar je zo lang naar hebt uitgekeken! โ™ก

  Beantwoorden
 2. Brechtje
  28 juli 2022 at 16:33 (2 weken ago)

  Zooo vreselijk knap van jou. Wouw gewoon super goed gedaan!

  Beantwoorden
 3. Liesbeth Letink
  26 juli 2022 at 21:16 (2 weken ago)

  Wat een prestatie! Ontzettend knap van je!!

  Beantwoorden
 4. Chantal
  26 juli 2022 at 13:25 (2 weken ago)

  Wat een grote prestatie! Geniet nog van je vakantie

  Beantwoorden
 5. Petra van Schijndel
  26 juli 2022 at 12:44 (2 weken ago)

  Wauw, je bent een topper! Geniet nog van je vakantie.

  Beantwoorden
 6. Jelma
  25 juli 2022 at 09:55 (2 weken ago)

  Wat een mooi verslag; ik moest zelfs een traantje wegpinken. Kanjervrouw!

  Beantwoorden
 7. Forever38.com (Vera)
  25 juli 2022 at 09:37 (2 weken ago)

  Wat een heerlijk verslag Natasja, ik voelde gewoon jouw emoties in hetgeen je geschreven hebt. Maar dat je al zo vroeg moet opstaan/starten, pfff, ook petje af daarvoor hoor !
  Ik besloot dit weekend trouwens spontaan bij de Stenenbieb langs te gaan, heb de wijk nog ge-inspecteerd of ik je ergens zag, haha, maar helaas.
  Fijne week weer ! xx

  Beantwoorden
  • Natasja
   25 juli 2022 at 21:07 (2 weken ago)

   Oh nee echt? Ik woon daar drie huizen vandaan! Je had echt even op de koffie moeten komen!

   Beantwoorden
 8. Wilma
  25 juli 2022 at 09:08 (2 weken ago)

  Petje af hoor,mag je terecht trots op jezelf zijn!

  Beantwoorden
 9. Ada
  25 juli 2022 at 08:43 (2 weken ago)

  Een geweldige prestatie Natasja!
  En zo leuk toen ik je op tv zag ik zat al op te letten of ik je misschien zou zien.
  Geweldig!

  Beantwoorden
 10. Yolanda
  25 juli 2022 at 08:18 (2 weken ago)

  Geweldig Natasja ,super knap

  Beantwoorden
 11. bychristiana
  25 juli 2022 at 08:17 (2 weken ago)

  Ah Natasja, ik heb gewoon de tranen in mijn ogen staan ‘Loopt ze ook een beetje mee vandaag’. Die Benthe, altijd bij je! Super knap gedaan, trots op jou!!!

  Beantwoorden
 12. Jacqueline Oud
  25 juli 2022 at 07:18 (2 weken ago)

  Wow echt super knap en erg leuk om te lezen. Nog eens extra leuk om je terug te zien op
  NPO 1. Erg weinig slaap, warmte, dan weer erg nat, gelukkig was de laatste de fijnste loopdag qua weer. Ook extra leuk dat je samen met jouw broer liep. Maar leuk om terug te lezen en wat een leuke bed and breakfast. Nogmaals mijn complimenten en geniet deze week van je rust en leuke uitjes met jurkenzusjes en jouw ouders!
  Liefs

  Beantwoorden
 13. Esther
  25 juli 2022 at 06:48 (2 weken ago)

  Wat een prestatie! Zeker met het weer vorige week! En dan nog 10 km extra! Echt knap! Geniet van je welverdiend rustige weekje!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.