The colours of my life #week38

In The colours of my life geef ik je een kijkje in mijn leven. Mijn leven wat net als bij iedereen ups en downs kent, maar altijd met een vleugje kleur!

Afgelopen week had ik niet veel bijzonders op de planning, maar het werd toch nog een beetje spannend op donderdagavond! Ik heb deze week veel gelopen, alleen op vrijdagochtend sloeg ik een dagje over (mede door donderdagavond). Kijk en lees je mee?

The colours of my life

The colours of my life #week38

Ik heb de hele week mijn ochtendronde van zes kilometer gedaan, alleen vrijdag heb ik overgeslagen. Het was natuurlijk de hele week prachtig weer, dus geen excuus om niet te lopen πŸ˜‰ En ook in het schemer van de vroege ochtend is het fijn wandelen in de wijk!

Maandag droeg ik een setje van Blutgeschwister. Of nou ja, het is niet echt een setje, maar dat heb ik er wel van gemaakt πŸ˜‰ Het werd die dag al behoorlijk warm, en dit bloesje is dan heerlijk om te dragen ♥

Ik had tussen de middag een heerlijke lunch: zelf gebakken speltbrood met kaas en gekookt ei. De beste manier om de mondayblues te lijf te gaan is door goed voor jezelf te zorgen.

The colours of my life

Dinsdag werd het bloedheet, daarom trok ik dit heerlijke dunne jurkje aan van de afgelopen Tante Betsy zomercollectie. Met mijn gele MAG sneakers ♥

The colours of my life

Dinsdag kreeg ik super lieve post van twee jurkenzusjes: deze gave Pippi tas ♥ Dus die mocht woensdag meteen mee naar het werk!

Woensdag kwam mijn Tante Betsy bestelling binnen. Ik word er zo blij van…

En kijk nou hoe leuk! Echte Tante Betsy thee! ♥

Super leuk Tante!

Donderdag was het alweer zo’n prachtige vroege ochtend. Ik zal de zon niet heel lang meer zien opkomen tijdens mijn wandeling denk ik, het wordt nu echt steeds later licht.

The colours of my life

Dit is Dress Lilly Petal, ik had haar al in het zwart. Maar de groene is ook echt zo ontzettend tof!

The colours of my life

Donderdagavond werden mijn boodschappen al vroeg bezorgd, vlak na zes uur. Ik had deze week boodschappenbeurt voor mijn ouders, dus ik had extra veel.

Nadat ik de boodschappen opgeruimd had, heb ik gegeten. Na het eten ging het echter een beetje mis. Ik kreeg eerst een verdoofd gevoel aan de linkerkant van mijn mond. Het begon met een beetje getintel, maar werd steeds erger. Mijn eerste gedachte was: shit, een TIA of een herseninfarct. Ik heb toen eerst in de spiegel gekeken, maar zag niets vreemds aan mijn mond. Daarna ben ik hardop gaan praten om te kijken of dat nog goed lukte, en dat ging inderdaad nog goed.

Ondertussen kreeg ik ook vreselijke jeuk in de palm van mijn hand, maar op dat moment legde ik de link nog niet. Tot ik naar het toilet moest, en zag dat er op mijn beide bovenbenen een grote vuurrode plek zat van wel 30 centimeter doorsnede. En op de rest van mijn lichaam verschenen steeds meer van die plekken. Ok, nu moest ik toch wel iets gaan doen.

Ik heb de huisartsenpost gebeld, en nadat de assistente allerlei vragen gesteld had (of ik mijn armen nog kon optillen, of ik recht kon lopen zonder te zwalken) was het vermoeden een allergische reactie. Ze vroeg of ik benauwd was, en of ik zelf kon rijden. Op dat moment voelde ik me niet benauwd, dus toch maar besloten om zelf te rijden (de overbuurman had ik al gebeld, die kon helaas niet). De assistente zei dat als ik onderweg benauwd werd, ik mijn auto meteen aan de kant moest zetten en opnieuw moest bellen en dan voor 1 (spoed) moest kiezen, dan kwamen ze naar me toe. Best een beetje spannend hoor…

De dienstdoende huisarts zag vrijwel meteen wat er aan de hand was: een heftige allergische reactie met netelroos. Hierbij kan een verdoofde mond ook een symptoom zijn, en dat wees erop dat het waarschijnlijk een reactie was op iets wat ik had gegeten. Maar wat het dan was, geen flauw idee. Ik heb tabletjes gekregen waarvan ik er thuis meteen twee moest innemen, en de dagen daarna nog één per dag. Eenmaal thuis begon mijn mond weer een beetje bij te trekken, en tegen de tijd dat ik naar bed ging, voelde die weer normaal. De volgende ochtend waren de rode plekken ook zo goed als weg getrokken. Dat was me het avondje wel!

The colours of my life

Vrijdagochtend had ik lekker aardbeien bij mijn ontbijt. Omdat ik donderdagavond ook kwark met banaan had gegeten, vond ik het wel een beetje spannend om ’s ochtends weer kwark te eten. Maar gelukkig: dat bleek de boosdoener niet te zijn.

Omdat ik het donderdag de hele dag zo koud had gehad op kantoor, trok ik vrijdag maar lekker een legging aan. Die kunnen komende week vaker uit de kast, de herfst komt eraan!

Na het werk heb ik eerst even het gras gemaaid en het onkruid eruit verwijderd. Was dat alvast maar gedaan voor het weekend!

Ik besloot voor het eten maar even ‘op veilig’ te gaan, omdat ik niet weet waar ik zo heftig op gereageerd heb. Volgens de huisarts kan het heel lastig zijn om dat te achterhalen, en hoeft het ook niet te betekenen dat ik een volgende keer weer zo’n allergische reactie krijg. Maar het kan ook zijn dat ik het vaker krijg, en dat het een volgende keer nog heftiger is. Dus ik heb vrijdag de BHV-ers op het werk maar even op de hoogte gesteld, dat leek me wel zo veilig.

Zaterdagochtend stond ik redelijk op tijd op voor mijn wekelijkse rondje van ruim 20 kilometer. Maar eerst natuurlijk een power-ontbijtje!

The colours of my life

Het was ’s ochtends nog fris, dus droeg ik een Sporty Jacket van Tante Betsy over mijn jurkje. Let’s go!

Hallo bos!

Oh en hallo wallen!

The colours of my life

De mais staat er maar dor bij, of hoort dat zo?

Ik zie overal weer opnieuw bloemen tot bloei komen, die beginnen gewoon voor de tweede keer aan de zomer denk ik.

Die hele lange dijk nog, en dan ben ik weer bijna thuis voor de plaspauze πŸ˜‰

The colours of my life

Zo mooi, die rode blaadjes aan de bomen ♥

Na 16 kilometer had ik pauze, met taaitaaitjes πŸ™‚

The colours of my life

En na ruim 20 kilometer waren daar de stapelpannenkoeken!

Na de pannenkoeken heb ik gedoucht, en ben daarna nog even naar de boerderijwinkel geweest. Met een tas vol lekkers ging ik weer naar huis! Lekkere pap, roomboter, eieren, kaas, vlees, vegetarische hamburgers en…

The colours of my life

… aardbeien, waarschijnlijk de laatste van dit seizoen.

Daarna moest ik nog het nodige in het huishouden doen: stofzuigen, dweilen, was ophangen en het bed opmaken.

The colours of my life

En ik maakte ook nog wat foto’s voor Beautyspots, onder andere van de Lush Halloween producten die ik deze week bestelde.

Om kwart voor vijf was ik klaar, en kon ik Γ©indelijk even zitten! Ik heb een uur in het zonnetje gezeten, even een beetje uitrusten hoor!

The colours of my life

Wat was het zonnetje heerlijk, ik heb er echt even van genoten ♥

’s Avonds at ik rijst met Chinese groenten en biefreepjes, dit is zo lekker!

Toe had ik rijstepap van de boerderijwinkel, met aardbeien en stroop. Beetje verwennerij voor de zaterdagavond πŸ˜‰

Gisterochtend heb ik een beetje uitgeslapen, tot acht uur. Na mijn ontbijt en uitgebreide douche heb ik zes kilometer gelopen, het was heerlijk weer.

Bijna weer thuis…

Daarna heb ik eerst koffie gedronken uit mijn ‘Oui Oui Paris’ beker van Rice.

Ondertussen was mijn brood weer klaar, dit keer heb ik Oma’s witbrood gebakken ♥

Na de koffie heb ik mijn outfit op de foto gezet, buiten dit keer. Met een geΓ―mproviseerde stellage om mijn mobiel op te zetten πŸ˜‰

Mijn to do-list voor het weekend bijna helemaal afgevinkt!

Ik heb ook nog een pasvideo van mijn nieuwe Tante Betsy jurkjes opgenomen, die komt later deze week online.

De vaatwasser was klaar, dus mijn schone Rice servies kon weer opgeruimd worden.

Het brood was inmiddels ver genoeg afgekoeld om gesneden te worden. Ik kan er weer een week tegen!

’s Middags ben ik naar mijn ouders geweest en heb daar ook meegegeten. Rond acht uur was ik weer thuis en heb ik dit artikel verder afgemaakt. Inmiddels had ik behoorlijke hoofdpijn gekregen, dus met een pijnstiller ben ik lekker vroeg naar bed gegaan. Op naar een nieuwe week! ♥

19 Comments on The colours of my life #week38

 1. Neeltje
  23 september 2020 at 09:32 (2 jaren ago)

  Tjemig dat was schrikken die allergische reactie. Hopelijk blijft het bij die ene keer. Je brood ziet er heerlijk uit!

  Beantwoorden
 2. Maria
  22 september 2020 at 15:27 (2 jaren ago)

  Jeetje wat schrikken donderdag!
  Maar wat heb je het goed aangepakt!

  Hopelijk voel je je inmiddels weer kiplekker!

  Doe rustig aan!

  Beantwoorden
 3. mo
  22 september 2020 at 07:42 (2 jaren ago)

  Jeetje wat schrikken donderdag!
  Maar wat heb je het goed aangepakt!

  Hopelijk voel je je inmiddels weer kiplekker!

  Doe rustig aan!

  Beantwoorden
 4. Roos
  21 september 2020 at 18:27 (2 jaren ago)

  Jeetje Natasja wat schrikken zeg. Kan me goed voorstellen dat dat kei spannend is als je dat zo plots overkomt. Fijn dat het weer beter gaat. En wat staat dat setje van Blutgeschwister je goed. Hele leuke outfits weer deze week. Mag ik vragen waar de zwart/wit gestreepte legging van is en waar je ze koopt? Dat zou super zijn. Mijn dank is groot Maak er een mooie week van

  Beantwoorden
  • Natasja
   21 september 2020 at 18:47 (2 jaren ago)

   Dankjewel πŸ™‚ De legging is van Tante Betsy, van een eerdere collectie. Ik hoop ieder jaar dat ze die streepjesleggings weer terug in productie nemen πŸ˜‰

   Beantwoorden
   • Roos
    21 september 2020 at 19:19 (2 jaren ago)

    Ik hoop het ook, dank je wel πŸ™‚

    Beantwoorden
 5. Petra van Schijndel
  21 september 2020 at 14:07 (2 jaren ago)

  Oei, dat is schrikken zo’n allergische reactie!
  Ik zie uit naar je pasvideo.

  Beantwoorden
 6. Mireille
  21 september 2020 at 13:04 (2 jaren ago)

  Zo dat is schrikken zeg. Heel benieuwd of je er achter komt waar het aan gelegen heeft

  Beantwoorden
 7. Ilse
  21 september 2020 at 11:59 (2 jaren ago)

  Best beangstigend als dit je zo plots overvalt. Gelukkig nog goed afgelopen. Voor de rest heb je wel een leuke week gehad

  Beantwoorden
 8. Marion Troost
  21 september 2020 at 11:10 (2 jaren ago)

  Wat eng joh zo’n heftige reactie! Hoop de eerste en de laatste!

  Beantwoorden
 9. Corine
  21 september 2020 at 10:23 (2 jaren ago)

  Dat is ook wat zon allergische reactie, heb je al enig idee wat het zou kunnen zijn? Je hebt een prachtige loop route, schitterend, ik loop ook elke dag of fiets, heerlijk gewoon

  Beantwoorden
 10. Jacqueline Oud
  21 september 2020 at 10:17 (2 jaren ago)

  Wat een fijne relaxte week leek te worden, werd even onderbroken door een enorme aanval van netelroos. Jeetje wist niet dat die zo accuut kon zijn. Snap dat je enorm geschrokken bent en hoop dat je toch kan achterhalen wat de exacte oorzaak is. Welke allergie je hebt. Gelukkig heb je een goede huisarts en ging het daarna weer snel beter! Weer mooie nieuwe jurkjes en een prachtige Pippi tas! Ben jaloers prachtig! Fijne week en dioe vooral rustig aan, hopelijk even geen allergische reactie meer.
  Liefs

  Beantwoorden
 11. bychristiana
  21 september 2020 at 09:57 (2 jaren ago)

  Jee, dat was zeker schrikken! Wat ben je toch dapper en sterk dat je hier helemaal alleen zo goed doorheen gegaan bent, gelukkig wist de arts direct waar hij mee te maken had!

  Beantwoorden
 12. Annette
  21 september 2020 at 09:30 (2 jaren ago)

  Wat eng die reactie zeg maar goed dat je zo snel hebt gehandeld. Succes deze week!

  Beantwoorden
 13. Jooske
  21 september 2020 at 09:14 (2 jaren ago)

  Ohw jeetje wat spannend die allergische reactie! Hopelijk blijft het hierbij! En ben heel benieuwd naar je pasvideo! Heerlijk trouwens zo een boerderijwinkel in de buurt!

  Beantwoorden
 14. Forever38.com (Vera)
  21 september 2020 at 08:56 (2 jaren ago)

  Pff wat heftig om te lezen Natasja, van die allergische reactie ! Take care (en hopelijk blijft het tot deze ene keer beperkt !)

  Beantwoorden
 15. Joyce
  21 september 2020 at 08:52 (2 jaren ago)

  Heel bizar je allergische reactie avontuur, hopelijk blijft het hierbij! Wat heb je een toffe jurkjes gekocht! Zie weer uit naar de pasvideo. Hele fijne nieuwe week gewenst!

  Beantwoorden
 16. Yolanda
  21 september 2020 at 08:37 (2 jaren ago)

  Oei schrikken die allergische reactie, gelukkig dat de tabletjes hielpen. Doe je ouders de groetjes als je ze weer spreekt. Fijne week weer toegewenst.gr Yolanda

  Beantwoorden
 17. Miranda Aerts
  21 september 2020 at 08:36 (2 jaren ago)

  Dat was schrikken, jouw netelroos ervaring! Hopelijk blijft het bij een keer.
  Jouw nieuwe jurkjes kun je al snel aan, nu het weer gaat veranderen.
  Ik vind het prima dat het wat frisser wordt en de natuur kan een aantal flinke regenbuien ook wel waarderen!
  Fijne week voor jou πŸ™‚

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.