The colours of my life #week5

In The colours of my life geef ik je een kijkje in mijn leven. Mijn leven wat net als bij iedereen ups en downs kent, maar altijd met een vleugje kleur!

Nou, het was me het weekje wel… In de nacht van maandag op dinsdag werd ik ziek, en een paar dagen later volgde de uitslag van mijn corona-test: positief. Het was dus een heel rustig weekje, in quarantaine πŸ™

The colours of my life

The colours of my life #week5

De week begon gewoon normaal, met een kantoordag. Ik wilde ’s ochtends nog een uur lopen voor ik naar het werk ging, maar omdat het regende, heb ik mijn wekker een uur vooruit gezet. Nu denk ik: had ik toch maar gelopen, dan had ik in ieder geval die dag nog mijn kilometers gemaakt πŸ™ Ik was die dag wat moe, maar ik had ook een best vol weekend gehad, dus ik zocht er verder niets achter.

The colours of my life

In de nacht van maandag op dinsdag werd ik wakker omdat ik lag te shaken van de kou. Ik had maandag een berichtje gehad van een jurkenzusje met wie ik de schilderworkshop gedaan had, dat ze positief getest had. Ik heb toen meteen een zelftest gedaan, die was negatief. Maar toen ik zo ziek werd, wist ik eigenlijk al genoeg. Ik bleek 39 graden koorts te hebben, een tweede zelftest was weer negatief. Dus op naar de teststraat, daar kon ik dezelfde avond nog terecht. Achteraf had ik wel een beetje spijt van het tijdstip, want ik wilde eigenlijk gewoon mijn bed in. Maar goed, hoe eerder ik testte, hoe eerder ik de uitslag had.

Toch nog een beetje blijigheid tussendoor: een pakketje van SoMuch.

The colours of my life

Mijn bank maakte overuren deze week πŸ˜‰ Ik lig werkelijk nooit op de bank, maar nu heb ik er iedere middag wel een paar uur doorgebracht.

Dinsdag had ik ’s avonds brood gegeten, maar ik besloot de rest van de week toch maar gewoon warm te eten. Ik moest tenslotte toch beter worden. De koorts was woensdag en donderdag iets gezakt, naar 38 graden. Maar ik voelde me nog steeds verre van jofel.

Woensdagavond werden mijn boodschappen bezorgd, met de bezorger op extra veilige afstand. Ik had nog steeds geen uitslag van de GGD helaas.

The colours of my life

De uitslag kwam woensdagavond laat, maar vervolgens lag de website er tot de volgende ochtend een uur of tien uit. Aaaargh, frustrerend! Toen ik er eenmaal door kwam en de uitslag zag, was dat wel even slikken πŸ™ Ondanks het feit dat ik het ergens al wel wist, hoop je toch dat het gewoon een griep is.

Ook die middag lag ik weer een paar uur op de bank, inclusief een flinke middagdut.

The colours of my life

Eind van de middag heb ik een pan spaghetti gemaakt. Niet dat ik daar heel veel energie voor had, maar tja, met een koelkast vol boodschappen moest ik toch even aan de slag. En nu had ik wel lekker een verse maaltijd.

The colours of my life

Deze week kwam het nieuws dat Wat Maakt Je Mooi gaat stoppen πŸ™ Noooo, mijn favoriete body butter… Dus ik deed nog een bestelling vanaf de bank, die kwam donderdag binnen.

Van mijn familie kreeg ik bloemen en voorjaarsbolletjes bezorgd. Een beetje blijigheid in huis.

En doorrr op de bank…

The colours of my life

Vrijdagavond maakte ik een hartige taart met broccoli, bloemkool en vegetarische spekjes. Dat smaakte wel lekker! Die dag was mijn temperatuur verder gezakt, tot onder de 38 graden. Dat merkte ik meteen, ik voelde me een stukje beter. Alleen kreeg ik er een zeurende hoofdpijn voor terug die twee dagen duurde. Blegh!

The colours of my life

Zaterdag voelde ik me na het opstaan nog niet zo fit, ik had slecht geslapen doordat ik veel moest hoesten. Maar toen ik eenmaal gedoucht en aangekleed was, ging het wel redelijk. Dus ik heb eerst wat in het huishouden gedaan, en ’s middags heb ik een uur buiten in de zon gezeten. Dat klinkt heel enthousiast, maar ik had twee vesten en een sjaal aan hoor πŸ˜‰ Even wat frisse lucht opdoen! En daar knapte ik nog wat verder van op.

Na een uur ben ik naar binnen gegaan, toen ging de zon echt te vaak weg achter de wolken. Brrrr!

Mijn was mocht ook een uurtje buiten πŸ™‚

Eind van de middag maakte ik een rode kool hartige taart, nu was ik klaar met koken voor deze week.

Om te vieren dat ik zaterdag geen middagdutje hoefde te doen, had ik een stukje kruidnoten cheesecake uit de vriezer gehaald voor ’s avonds πŸ™‚

The colours of my life

Zondagochtend-ontbijtje met extra vitaminen.

Ik had wat beter geslapen, ik hoefde niet meer zoveel te hoesten. Of nou ja, in eerste instantie wel, ik had een paar bijna verstikkende hoestbuien. Maar daarna heb ik gewoon goed geslapen, zonder hoestbuien. Ik besloot om me weer op te maken en mijn haar te doen, ik had het mentaal nodig. Die quarantaine hakt er wel in hoor πŸ™

En ik dronk mijn eerste kopje koffie weer πŸ™‚

Gisteren heb ik de rest van de bovenverdieping gesopt en gestofzuigd en gedweild. Fijn om weer wat te kunnen doen, en zo maakte ik toch nog wat stappen. Echt, ik hoop zo dat ik als ik weer uit quarantaine mag, mijn conditie niet helemaal kwijt ben πŸ™

’s Middags heb ik een verse lading havermoutrepen gemaakt, en verder heb ik niks gedaan.

Het hoesten wordt gelukkig steeds minder, vandaag ga ik weer thuis aan het werk. Morgen is mijn zevende quarantaine dag, maar ik denk niet dat ik dan al 24 uur klachtenvrij ben. Bij een normale verkoudheid duurt het hoesten bij mij altijd al vrij lang, dus ik vrees dat ik er nu ook niet zomaar vanaf ben πŸ™ Even afwachten maar hoe het de komende dagen gaat. Ik wens jullie allemaal een fijne week, stay safe and healthy! ♥

23 Comments on The colours of my life #week5

 1. Neeltje
  8 februari 2022 at 07:49 (5 maanden ago)

  Beterschap. Hier duurt de nasleep ook te lang naar mijn zin. Maar houd vol!

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 februari 2022 at 19:38 (5 maanden ago)

   Dankjewel, jij ook sterkte Neeltje! β™₯

   Beantwoorden
 2. Annette Elias
  8 februari 2022 at 00:50 (5 maanden ago)

  Sterkte lieverd, ik hoop dat je snel opknapt. Onderschat het niet en blijf rustig aan doen, anders wordt het een heel hardnekkige toestand. Heel veel beterschap!

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 februari 2022 at 19:38 (5 maanden ago)

   Dankjewel β™₯

   Beantwoorden
 3. Eveline
  7 februari 2022 at 21:37 (5 maanden ago)

  Beterschap

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 februari 2022 at 19:38 (5 maanden ago)

   Dankjewel!

   Beantwoorden
 4. Karin Bodt
  7 februari 2022 at 15:28 (5 maanden ago)

  Op mijn werk moeten er dagelijks kinderen worden opgehaald vanwege Corona….ontzettend veel uitval. Zowel onder personeel als kinderen. Zelf nu al een kleine week uit de running door heel hardnekkig buikvirus. Zo gammel als ik weet niet hoe..houd er niks in. Koorts is gelukkig gezakt. Hopen dat we allemaal weet snel op de been zijn. De hebben we nodig!! Houd vol hoor..we komen er wel weer….‍♀️
  Lieve groet en heel veel beterschap.

  Beantwoorden
  • Karin Bodt
   7 februari 2022 at 15:29 (5 maanden ago)

   Bedoel de ZON hebben we nodig!!!

   Beantwoorden
  • Natasja
   7 februari 2022 at 18:39 (5 maanden ago)

   dankjewel Karin β™₯

   Beantwoorden
 5. monique
  7 februari 2022 at 14:44 (5 maanden ago)

  Wat balen zeg! Van harte beterschap verder, hopelijk snel weer fit!

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 februari 2022 at 18:39 (5 maanden ago)

   dankjewel β™₯

   Beantwoorden
 6. Annette
  7 februari 2022 at 12:13 (5 maanden ago)

  Hoesten duurde bij mij echt heel lang ik denk wel een week of 2, getsie en die hoofdpijn komt nog steeds af en toe opzetten echt achter op je hoofd bij je nek/oor maar met een paracetamol wel goed weg te krijgen. Succes en hopelijk snel weer beter.

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 februari 2022 at 18:38 (5 maanden ago)

   Oh neeee, dat wil ik niet horen! πŸ˜‰

   Beantwoorden
  • Astrid
   7 februari 2022 at 18:49 (5 maanden ago)

   Hoi hoi,

   Ook hier thuis in quarantaine.gelukkig heb ik milde klachten.sterkte en beterschap! Groet, Astrid

   Beantwoorden
   • Natasja
    7 februari 2022 at 19:07 (5 maanden ago)

    Dankjewel, jij ook veel sterkte! β™₯

    Beantwoorden
 7. Jooske
  7 februari 2022 at 10:40 (5 maanden ago)

  Bah wat vervelend voor je! Beterschap!

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 februari 2022 at 18:38 (5 maanden ago)

   dankjewel β™₯

   Beantwoorden
 8. Diena
  7 februari 2022 at 10:26 (5 maanden ago)

  Pfffff… echt niet leuk, hopelijk snel weer helemaal er boven op!!!

  Hier nu ook duimen dat het goed blijft gaan, ik hoor ook net dat 1 vd dames van afgelopen zaterdag positief heeft getest. Voel me nog niet ziek, maar het veranderd zo maar heb ik begrepen. Fingers crossed.

  Beterschap nog!!!

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 februari 2022 at 18:38 (5 maanden ago)

   Dankjewel, en ik duim voor je!β™₯

   Beantwoorden
 9. Forever38.com (Vera)
  7 februari 2022 at 10:15 (5 maanden ago)

  He bah Natasja, jij dus ook al positief, heel vervelend ! Ik hoop dat je de komende dagen flink opknapt. Veel beterschap en snel terug in orde he. Verzorg je maar lekker ! x

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 februari 2022 at 18:37 (5 maanden ago)

   Dankjewel Vera β™₯

   Beantwoorden
 10. Jacqueline Oud
  7 februari 2022 at 09:00 (5 maanden ago)

  Wat enorm naar, heel veel beterschap gewenst! Moet zeggen dat ik ook ziek ben geworden zaterdag op mijn verjaardag nog wel:-( Maar tot nu toe test ik negatief en ook niet met iemand met Corona in aanraking geweest dus ik denk echt dat het een gewone griep is. Ook vervelend maar wat je zei toch prettiger, ook met het oog voor mensen die op mijn verjaardag waren. Bij mij zit voorhoofd totaal dicht, wel hoofdpijn maar probeer hoesten te voorkomen door met lauw water en zout te gorgelen. Niet lekker maar wel effectief. Want inderdaad als je eenmaal hoest tenminste bij mij ook, kan dat weken aanhouden. Dodelijk vermoeiend ook. Probleem is ook het slapen, maar daar helpen meer kussens bij, zodat je hoog stuk gelift wordt. Dat doe ik nu ook. Kan niemand bronchostop voor jou regelen helpt bij mij ook en dus gorgelen met zout en lauw water om bacteriΓ«n te doden. Vochtige doek om hals met daarom een sjaal hebt ook tegen hoesten. Veel beterschap voor jou en hopelijk ben je weer snel de oude en hoestvrij!
  Liefs

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 februari 2022 at 18:37 (5 maanden ago)

   dankjewel β™₯

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.