The Make Up Spot: review en swatches

Vorige week kwam mijn bestelling van The Make Up Spot binnen. The Make Up Spot is een vrij nieuwe cosmetica-webshop, waar je mooie, betaalbare cosmeticamerken vindt die niet in andere Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn, zoals Wet ’n Wild, Barry M en Kleancolor. Ik had al kennis gemaakt met een nagellakje van Wet ’n Wild in een Beautybox, en was daardoor erg nieuwsgierig geworden naar de overige producten.

The Make Up Spot

Ik bestelde twee oogschaduwtrio’s, een blush, twee nagellakjes en een lipstick, allemaal van het merk Wet ’n Wild. Met deze bestelling kwam ik (net) boven de 30 euro uit, en hoefde daarom geen verzendkosten te betalen, dat was dus leuk meegenomen. Sowieso zijn de verzendkosten bij The Make Up Spot altijd maar € 3,95, of het nu om brievenbuspost of pakketpost gaat.

The Make Up Spot

The Make Up Spot

Dit Wet ’n Wild Color Icon Eyeshadow Trio “Sweet As Candy” stond bovenaan mijn verlanglijstje. Iedere keer als ik de webshop bezocht, klikte ik automatisch naar dit mooie doosje. Hieronder zie je de swatches: ik heb hier slechts één veeg op mijn hand gezet, zodat je kunt zien hoe gepigmenteerd de oogschaduws zijn. Zoals je ziet, is er met de pigmentatie niets mis, zelfs de lichte kleuren laten zich met dit ene laagje van hun goede kant zien. Uiteraard worden de kleuren nog intenser als je ze opbouwt.

The Make Up Spot

Deze oogschaduws zijn lekker creamy, en geven weinig fallout. Ik maakte met dit trio onderstaande look, ik heb hem de afgelopen week al meerdere keren gedragen naar mijn werk:

The Make Up Spot

The Make Up Spot

The Make Up Spot

Dan het Wet ’n Wild Color Icon Eyeshadow Trio “On Cloud Nine”, een oogschaduwtrio met heel andere kleuren:

The Make Up Spot

The Make Up Spot

The Make Up Spot

Ook hier een prima pigmentatie in één veeg. Deze oogschaduws, met name de donkerblauwe en de bruine kleur, zijn wat poederiger en geven daardoor wel wat fallout. Hiermee maakte ik onderstaande look, wat frisser en sprekender, vind ik zelf:

The Make Up Spot

The Make Up Spot

The Make Up Spot

Bij beide looks draag ik ook de blush, die je verderop in dit artikel ziet. Bij de tweede look draag ik de lipstick van Wet ’n Wild, bij de eerste look draag ik een andere lipstick. Verder draag ik bij beide looks exact dezelfde make-up.

The Make Up Spot

Bij de Color Icon Eyeshadow Trio’s zit een sponsapplicator én een oogschaduwkastje, maar deze zijn beiden zo klein, dat ik er goed niet mee overweg kan (of misschien zijn mijn handen te groot?). Bovendien ging de sponsapplicator kapot zodra ik hem schoon wilde maken na gebruik. Beetje jammer, maar eigenlijk gebruik ik bijgesloten tools in dit soort setjes maar zelden, zeker nu ik mijn oogschaduwkwasten van Zoeva heb. Het gaat mij in dit geval puur om de oogschaduw, niet om de applicators die erbij zitten.

The Make Up Spot

The Make Up Spot

The Make Up Spot

De Wet ’n Wild Color Icon Blusher Pearlscent Pink is een prachtige oudroze kleur met een klein shimmertje erin. Ik heb van deze blush maar heel weinig nodig voor een mooi effect, zoals je ziet is de pigmentatie uitstekend.

The Make Up Spot

Rechts op mijn hand zie je een swatch van Wet ’n Wild MegaLast Lip Color Rose Bud, een mooi koraalrood/-roze kleurtje. De Lip Color voelt een beetje droog op mijn lippen, maar blijft wel uitstekend zitten. Ik denk dat ik deze vaak ga dragen!

The Make Up Spot

Dan nog twee mooie Wet ’n Wild Wild Shine Nail Colors, alvast met een knipoog naar het voorjaar wat stiekem toch wel steeds dichterbij komt: links Blazed en rechts Dreamy Poppy.

The Make Up Spot

The Make Up Spot

Blazed is een prachtig koraalkleurig lakje, wat het eigenlijk altijd goed doet, vooral in het voorjaar en de zomer. Ik had wel drie laagjes nodig om een mooi resultaat te krijgen, een klein nadeeltje voor mij. Ook vind ik het ronde kwastje niet fijn aanbrengen, de kwastjes van de Wet ’n Wild MegaLast Salon Nail Colors, waarvan ik er eentje in mijn Beautybox vond, zijn plat en breder, en brengen daardoor veel fijner aan. De houdbaarheid van beide lakjes is prima, en alle lakjes van Wet ’n Wild zijn vrij van DPB, Toluene en Formaldehyde.

The Make Up Spot

The Make Up Spot

Dreamy Poppy is een mooi, fris, knallend kleurtje, deze heeft aan twee laagjes voldoende. Ook deze kleur heeft een prima houdbaarheid.

De prijzen van deze mooie producten zijn: € 3,95 voor de nagellakjes, € 5,95 per oogschaduwtrio, € 6,50 voor de blush en € 5,95 voor de lipstick. Heel nette prijzen dus, en dat voor een prima kwaliteit!

Het leuke is bovendien, dat je voor ieder product wat je bij The Make Up Spot koopt, spaarpunten krijgt, zgn. Spots. Voor iedere € 2,50 die je besteedt, krijg je één spot, waarmee je weer producten kunt kopen bij The Make Up Spot. Onder de prijs van ieder product staat vermeld hoeveel spaarpunten je ervoor nodig hebt.

Ik vermoed dat dit niet mijn laatste bestelling was bij The Make Up Spot, ik heb nog heel veel andere mooie dingen gezien.

Kende jij deze webshop al?

 

3 Comments on The Make Up Spot: review en swatches

 1. Vera
  3 februari 2013 at 10:45 (9 jaren ago)

  Wat zijn je nagels lang!! Ik vind de blush ook wel heel mooi. Ik ken de shop al wel, maar heb er nog nooit iets besteld.

  Beantwoorden
  • Natasja
   3 februari 2013 at 13:47 (9 jaren ago)

   Ja goed he? Ik ben er tegenwoordig héél zuinig op, zeker op mijn “swatch-hand”, hahaha!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.