In the mix: natuurlijke serums

In deze aflevering van “In the mix” heb ik twee prachtige, natuurlijke serums voor je. Waar ik tot een paar jaar geleden ‘prima’ zonder kon, is een serum nu niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine. Hoe goed een crème ook is, hij kan wat mij betreft niet op tegen een serum, wat gewoon net iets geconcentreerder is qua ingrediënten en een intensere werking heeft. Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar natuurlijke serums, ik laat je hiervan het Soley Birta Lift & Glow Nourishing Serum en het Weleda Evening Primrose Versterkend Serum zien!

Soley Birta Lift & Glow Nourishing Serum

Natuurlijke serums: Soley Birta Lift & Glow Nourishing Serum

Soley is een werkelijk prachtig, natuurlijk merk uit IJsland wat voor mij altijd een beetje een magische glow om zich heen heeft. Ik schreef al eerder reviews over dit merk, en ik geloof niet dat het mij ooit teleurgesteld heeft. Uit de Birta Lift & Glow lijn mocht ik dit keer het Nourishing Serum testen, en aangezien ik dol ben op zowel serums als mooie, natuurlijke cosmetica was dat natuurlijk geheel geen straf.

Soley Birta Lift & Glow Nourishing Serum

De ingrediënten van het Soley Birta Lift & Glow Nourishing Serum zijn (zoals altijd bij Soley) prachtig. Met onder andere Amandelolie, Arctische duindoornolie, IJslandse berk-extract en IJslands duizendblad belooft het serum de huid te voeden en te verfrissen en de natuurlijke glow van de huid te herstellen. En vooral dat laatste is iets wat we allemaal dolgraag willen zo rond ons veertigste, toch?

Soley Birta Lift & Glow Nourishing Serum

De verpakking van de Soley producten is altijd sjiek in al zijn eenvoud. Het Nourishing Serum zit in een mooie glazen flacon (met een inhoud van 15 ml) met mat zwarte dop. Een product als dit heeft verder geen versiering of opsmuk nodig, en dat begrijpen ze bij Soley uitstekend.

Natuurlijke serums

Het pompje (wat er al even bijzonder en magisch uitziet als het merk zelf, zorgt ervoor dat het serum uitstekend en hygiënisch te doseren is. Ik heb aan één pompje voldoende voor mijn hele gezicht.

Het Nourishing serum heeft een vrij vette textuur, het is echt een olie-serum. Daarom gebruik ik het alleen ’s avonds, voor ik mijn nachtcrème aanbreng. Ondanks het feit dat het serum vrij snel in mijn huid intrekt zonder een vet aanvoelend laagje achter te laten, vind ik de textuur voor overdag gewoon iets te veel van het goede.

Zeker gedurende de afgelopen wintermaanden wist mijn huid prima raad met de intens verzorgende, voedende olie. Ik heb niet een keer het gevoel gehad dat het te veel was voor mijn huid (die normaal tot gemengd is), ik gebruikte het serum iedere avond. Ik had het idee dat mijn huid minder gevoelig was voor de temperatuursschommelingen die je nu eenmaal hebt in de winter, en dat ze een stuk rustiger en gekalmeerd was. Ik vind het in gebruik een erg fijn serum, wat haar naam ‘Nourishing’ eer aan doet: het verzorgt mijn huid intens en is een aanrader voor als je huid wel wat extra voeding en verzorging kan gebruiken.

Het enige minpuntje vind ik de geur: die is erg kruidig (zoals de meeste producten van Soley) en aanwezig en gaat mij, doordat je het product natuurlijk dicht bij je neus gebruikt, na een tijdje zelfs tegenstaan. Gelukkig vervliegt de geur wel vrij snel na het aanbrengen, waardoor ik er maar even ‘last’ van heb. Verder is het gewoon een perfect verzorgend serum voor de wat drogere en rijpere huid.

Soley Birta Lift & Glow Nourishing Serum (€ 40,00) is verkrijgbaar in de webshop van SoloBioMooi. Je vindt hier ook de andere producten uit de Birta Lift & Glow lijn, die perfect is voor de 35+ huid.

Weleda Evening Primrose Versterkend Serum

Natuurlijke serums: Weleda Evening Primrose Versterkend Serum

Een serum met een compleet andere werking is het Weleda Evening Primrose Versterkend Serum. Dit serum is bestemd voor de rijpe huid (zeg maar vanaf 50 jaar), tijdens of na de overgang. Tijdens de overgang verandert je hormoonhuishouding natuurlijk rigoreus, en daarmee ook de conditie van je huid. Deze wordt dan doorgaans droger en verslapt, en kan dan dus wel een beetje hulp gebruiken om haar stevigheid (deels) weer terug te krijgen en/of te behouden.

Weleda evening Primrose Versterkend Serum

Ook het Weleda Evening Primrose Versterkend Serum bevat veel mooie ingrediënten. De belangrijkste werkzame stof is biologische Teunisbloemolie, wat rijk is aan linolzuur en gamma-linolzuur. De olie versterkt de barrièrefunctie van de huid en beschermt tegen vochtverlies.

Natuurlijke serums

Weleda Evening Primrose Versterkend Serum zit in een glazen flesje met in de dop een pipetje, waarmee je het serum doseert. Ik vind zo’n pipet altijd een extra luxe dimensie aan een product geven (ja ik weet het: ik ben een beetje raar, hihihi!).

Hoewel ik nog geen 50 ben, en ook de overgang nog niet gehad heb, heb ik het serum wel getest. Ik heb hierbij vooral gelet of het mijn huid inderdaad steviger maakt, zoals het belooft.

Weleda Evening Primrose Versterkend Serum

Er zijn twee dingen die mij direct opvielen bij het eerste gebruik. Ten eerste de geur: net als bij het vorige serum is deze erg aanwezig, maar niet onaangenaam. De geur is een beetje bloemig-kruidig, en past wat dat betreft perfect bij het natuurlijke merk.

Ten tweede is de textuur opvallend: het is een olie-achtige textuur, maar bij het aanbrengen en inmasseren wordt deze een beetje melk-achtig, waardoor het serum makkelijk aanbrengt en snel in mijn huid trekt. Ik kan het serum dan ook gerust ’s ochtends gebruiken, de textuur vormt geen belemmering voor mijn make-up die ik daarna aanbreng.

Natuurlijke serums

Na het inmasseren ervaar ik een licht aanspannend effect op mijn huid (niet echt trekkerig te noemen), wat verdwijnt zodra ik mijn dag- of nachtcrème er overheen aanbreng. Het Weleda Evening Primrose Versterkend Serum voelt heel licht op mijn huid, ik voel nauwelijks dat ik een extra laagje heb aangebracht. Na een week of twee merk ik al dat mijn huid beduidend gladder wordt en steviger aanvoelt, en na nog eens een paar weken versterkt dit effect alleen maar verder. Een heel krachtig serum dus, wat zijn beloftes absoluut waarmaakt!

Weleda Evening Primrose Versterkend Serum (€ 27,99/30 ml) is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen zoals De Tuinen en Big Green Smile.

Ik liet je twee verschillende natuurlijke serums zien, beiden met hun eigen specifieke werking en geschikt voor een bepaald huidtype. Welke van de twee past het beste bij jouw huid?

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

7 Comments on In the mix: natuurlijke serums

 1. Yvonne
  2 april 2016 at 09:20 (6 jaren ago)

  Ik merk ook dat mijn huid erg goed reageert op serums, ik kan niet meer zonder.

  Beantwoorden
 2. manon
  31 maart 2016 at 13:48 (6 jaren ago)

  Het ziet er heel erg goed uit

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  31 maart 2016 at 12:35 (6 jaren ago)

  Het serum van Weleda klinkt veelbelovend, die ga ik eens proberen!

  Beantwoorden
 4. Marion
  31 maart 2016 at 09:27 (6 jaren ago)

  Serums. Ik gebruikte ze nooit totdat ik die van Dr. Hauschka ontdekte. Sindsdien kan ik eigenlijk ook niet meer zonder. Welleda vind ik ook een erg goed merk. Ik ga de actie bij De Tuinen in de gaten houden.

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  31 maart 2016 at 09:16 (6 jaren ago)

  Ik ben vooral benieuwd naar die van Weleda, al gebruik ik eigenlijk amper een serum!

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  31 maart 2016 at 06:11 (6 jaren ago)

  Het ziet er goed en luxe uit!
  Ben er zelf zo benieuwd naar want voor dames die 40+ zijn willen graag een soepelere huid en goed hydraterend maar ook minder zichtbare rimpels 😉

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.