Therme Natural Beauty lijn

Ik word blij van mooie natuurlijke cosmeticamerken. Maar misschien word ik wel nog blijer als reguliere merken de overstap maken naar natuurlijk. Wellicht is het voor veel merken vooral een commerciële keuze, om mee te liften op het succes van natuurlijk. Maar eigenlijk maakt me dat niets uit, iedere natuurlijke keuze is er eentje! En doordat drogisterijmerken overstappen naar natuurlijk, wordt het voor steeds meer mensen makkelijk verkrijgbaar. Een voorbeeld hiervan is de Therme Natural Beauty lijn, waar ik onlangs kennis mee maakte.

Therme Natural Beauty

Therme Natural Beauty

De Therme Natural Beauty lijn is al best uitgebreid, vind ik. Hij bestaat uit een dag- en een nachtcrème, een Shower Gel, een Shampoo en een Body Lotion. Van de Shower Gel zijn inmiddels meerdere varianten verkrijgbaar. De Shower Gel en Body Lotion die ik in dit artikel laat zien, zijn van de basis-lijn, met de geur van Citroengras, Bergamot en Patchouli. Laten dat nou precies een paar van mijn favoriete geuren zijn ♥

Therme Natural Beauty

100% Natural Shower Gel

De Therme 100% Natural Shower Gel is zacht schuimend en verzorgend, en door de 100% natuurlijke ingrediënten ook te gebruiken bij een gevoelige huid. De producten hebben zelfs het Natrue certificaat, dit is een internationaal keurmerk voor natuurlijke huidverzorging en cosmetica. Producten met dit keurmerk zijn niet alleen 100% natuurlijk, maar ook de hele productieketen is mens- en milieuvriendelijk. En uiteraard zijn de producten dierproefvrij.

Ingrediënten

In plaats van SLS of SLES, het ingrediënt wat onder andere in Shower Gels en Shampoos voor de schuimende werking zorgt, bevat deze Shower Gel Sodium Coco-Sulfate. Dit is afkomstig van de vetzuren uit kokosolie en is daarmee een goed, palmolievrij alternatief voor SLS en SLES. En heel belangrijk: het is minder uitdrogend en irriterend voor de huid.

Therme Natural Beauty

Textuur, geur en werking

De Shower Gel heeft een vrij dunne, doorzichtige textuur. Onder de douche verandert de textuur naar zacht schuimend, die comfortabel aanvoelt op mijn huid. Ook na het afspoelen en afdrogen voelt mijn huid niet trekkerig aan. De geur is zacht fris, ik vind het een heerlijke mix. Voor mij is het een echte zomergeur, ik kijk er al naar uit om deze te gebruiken op warme zomerdagen ♥

Therme Natural Beauty

100% Natural Body Lotion

Uiteraard gebruik ik na het douchen een verzorgend product voor mijn huid. Ik sla letterlijk nooit over om mijn huid na het douchen in te smeren met een lekkere bodylotion of bodybutter. In de Therme Natural Beauty lijn zit gelukkig ook een Body Lotion 🙂 Deze belooft de huid te hydrateren en te voeden, en heeft dezelfde fris kruidige geur als de Shower Gel.

Ingrediënten

Ook de Body Lotion bevat 100% natuurlijke ingrediënten, en is Natrue gecertificeerd. Ik zie Sesamolie, Babassu-olie, Jojoba-olie, Donzige moerasbloem-olie (alleen de naam is toch al gewoon geweldig?), Tarwe-proteïne en nog een aantal planten extracten. Lekker veel verzorgende, voedende oliën, ik houd er van! En mijn huid ook 🙂

Therme Natural Beauty

Textuur en werking

De textuur van de Body Lotion is dun, en dat was voor mij best even wennen. Ik gebruik voornamelijk een Body Butter na het douchen. Toch verzorgt de Body Lotion mijn huid wel prima, ook gedurende de dag. Het voordeel van een Body Lotion is natuurlijk het feit dat hij wat sneller weg smeert en intrekt, vergeleken met een Body Butter. En de textuur is denk ik heerlijk om te gebruiken op warme zomerdagen, als ik mijn huid toch wil verzorgen. Ook hier is de fris-kruidige geur een happy momentje voor mijn zintuigen ♥

De Therme Natural Beauty lijn is onder andere verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.