Therme Saigon Pink Lotus: lieve luxe in een pot

Het merk Therme kennen jullie vast allemaal wel: het is bij veel drogisterijen verkrijgbaar. Toch schreef ik er nooit eerder op Beautyspots, en achteraf snap ik niet zo goed waarom. Een paar weken geleden kreeg ik van mijn zus twee producten uit de Therme Saigon Pink Lotus lijn, en was letterlijk op slag verliefd op de heerlijke geur. Ik vertel je er graag wat meer over!

Therme Saigon Pink Lotus

Therme Saigon Pink Lotus

De Therme Saigon Pink Lotus is volgens mij vrij nieuw in het assortiment, ik had hem in ieder geval nog niet eerder gezien. Nu zit je bij mij met roze al snel op het goede spoor, maar toen ik de geuromschrijving zag, wist ik zeker dat ik deze geur lekker zou vinden:

De producten van Therme Saigon Pink Lotus hebben hun romantische en luxueuze geur te danken aan de aroma’s van roze lotus, amber, vanille en sandelhout.

De lijn bestaat uit de volgende producten: Shower Satin, Body Mist, Fragrance Sticks, Shower Scrub, Body Butter, Bath Oil, Massage Oil en Hand Cream. Ik heb de Body Butter en de Shower Scrub.

Therme Saigon Pink Lotus

Therme Saigon Pink Lotus Body Butter

Therme Saigon Pink Lotus Body Butter is volgens de omschrijving op de pot een rijke en verzorgende Body Butter die de huid intensief voedt en zacht maakt. De Body Butter zit in een lekker grote pot, precies zoals het hoort met Body Butters 😉

Therme Saigon Pink Lotus

De belangrijkste verzorgende ingrediënten die de Body Butter haar eigenschappen geven, zijn glycerine en Shea Butter, die beiden vrij hoog in de ingrediëntenlijst staan. De butter bevat ook dimethicone (minerale olie), die de huid voorziet van een beschermend laagje en haar beschermt tegen uitdrogende invloeden van buitenaf. Gelukkig voor mij ondervind ik geen vervelend plakkerig gevoel van de dimethicone.

Therme Saigon Pink Lotus

De geur van Therme Saigon Pink Lotus is bloemig, zoet en warm tegelijk. De geur is niet te overheersend, waardoor bij bijvoorbeeld niet botst met een Eau de Toilette of Parfum die ik daarna aanbreng. De Body Mist in dezelfde geur staat overigens wel op mijn verlanglijstje, als je de geur layert (d.w.z. meerdere producten uit dezelfde geurlijn na elkaar gebruiken, zodat de geur versterkt wordt) zal deze uiteraard wat sterker worden.

Therme Saigon Pink Lotus

Veel Body Butters mogen qua textuur de naam Body Butter eigenlijk niet dragen, omdat het meer dikke crèmes (of soms dat niet eens) zijn, maar daar is in het geval van de Therme Saigon Pink Lotus Body Butter geen sprake van: de textuur is dik, vol en romig: om, net als op de geur, op slag verliefd op te worden!

Therme Saigon Pink Lotus

Ondanks de volle textuur smeert de Therme Saigon Pink Lotus Body Butter erg goed uit, zeker als ik hem eerst even warm wrijf tussen mijn handen. De butter wordt dan een beetje olie-achtig, en smeert dan nog beter uit. Ook qua intrekken verrast de Body Butter me: dat doet hij razend snel én goed. Ik heb er weer een favoriet bij voor de komende maanden!

Therme Saigon Pink Lotus

Therme Saigon Pink Lotus Shower Scrub

In dezelfde geurlijn is ook een Shower Scrub verkrijgbaar. Als je tijdens het douchen een scrub gebruikt en daarmee dode huidcellen verwijdert, zal de Body Butter daarna nóg beter zijn werk kunnen doen.

Therme Saigon Pink Lotus

Qua ingrediënten bevat de Therme Saigon Pink Lotus Shower Scrub niet zo heel veel bijzonders/verzorgends. Op zich vind ik dit niet zo’n probleem, maar als je een scrub zoekt die je huid tegelijk verzorgt, kun je beter even verder zoeken 😉

Therme Saigon Pink Lotus

Therme Saigon Pink Lotus Shower Scrub heeft een vrij milde scrubkorrel. Toch doet deze uitstekend zijn werk, mijn huid voelt na gebruik lekker glad en zacht. Als ik de Shower Scrub aanbreng op mijn vochtige huid, schuimt deze licht op, wat je wel vaker ziet bij dit soort producten. Ik vind hem erg prettig in gebruik, en een lekkere combinatie met de Body Butter. Ik ga dus zeker meer van dit merk proberen in de toekomst!

Therme Saigon Pink Lotus

Therme Saigon Pink Lotus Body Butter (€ 9,29/250 gram) en Shower Scrub (€ 8,99/200 ml) zijn verkrijgbaar bij de diverse bekende drogisterijen. Een overzicht van de gehele collectie (en de andere lijnen) vind je op de website van Therme.

10 Comments on Therme Saigon Pink Lotus: lieve luxe in een pot

 1. Feinette
  9 oktober 2015 at 21:16 (7 jaren ago)

  Therme is fijn! Ik ben ook erg benieuwd naar deze geur.

  Beantwoorden
 2. Annette
  8 oktober 2015 at 20:24 (7 jaren ago)

  Klinkt allemaal heel goed, ben heel benieuwd naar de geur. Ga hem zeker even snuffelen als ik de producten tegen kom.

  Beantwoorden
 3. Marion
  8 oktober 2015 at 17:51 (7 jaren ago)

  Ik zag ‘m vandaag voor het eerst bij de DA. Heb er niet aan geroken. Had ik dus wel even moeten doen. Ben wel nieuwsgierig.

  Beantwoorden
 4. manon
  8 oktober 2015 at 15:49 (7 jaren ago)

  De geur spreekt me heel erg aan!

  Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  8 oktober 2015 at 15:08 (7 jaren ago)

  Het ziet er al vrolijk uit maar wat de geur en werking betreft, klinkt het ook erg goed ☺

  Beantwoorden
 6. Amy
  8 oktober 2015 at 13:28 (7 jaren ago)

  De geur lijkt me echt heerlijk! Ik ben wel benieuwd naar de butter 😀

  Beantwoorden
 7. Jori
  8 oktober 2015 at 08:43 (7 jaren ago)

  De geur lijkt me erg lekker.

  Beantwoorden
 8. astrid van dis
  8 oktober 2015 at 08:11 (7 jaren ago)

  Leuk dat de produkten zo goed zijn! xx

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  8 oktober 2015 at 07:01 (7 jaren ago)

  Het ziet er goed uit!
  Ben er benieuwd naar.
  Ik hou van bodybutters die heerlijk ruiken.

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden
 10. Cindy
  8 oktober 2015 at 06:42 (7 jaren ago)

  Deze lijn ken ik nog niet, maar Therme vind ik sowieso een fijn merk.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.