This is it curl defining haarcrème (Action)

Toen ik laatst weer eens bij Action was, nam ik onder andere een stylingproduct voor mijn haar mee: de This is it curl defining haarcrème. Deze crème belooft je krullen veerkrachtiger te maken, en pluizend haar te voorkomen. Vooral dat laatste is best een probleem bij mijn haar, vooral bij een hoge luchtvochtigheid. Ik heb de haarcrème getest, en vertel je vandaag of het een blijvertje is!

This is it curl defining haarcrèmeThis is it curl defining haarcrème

This is it curl defining haarcrème belooft pluisvrije, natuurlijke en ‘bouncy’ krullen. Nu heb ik op zich wel een stylingproduct waar ik tevreden over ben, alleen is dat een vrij duur product. Dus als ik die kan vervangen door een product wat slechts € 1,99 kost, is dat zéér welkom!

This is it curl defining haarcrèmeThis is it curl defining haarcrème zit in een best luxe verpakking, vind ik. De tube zou niet misstaan op het schap bij een kapsalon. Ook de geur is luxe, en echt ‘kapsalon’-niveau. Als ik dit product blind zou testen, zou ik het echt als een vrij luxe haarverzorgingsmerk inschatten.

This is it curl defining haarcrèmeIngrediënten

This is it curl defining haarcrème bevat behoorlijk veel natuurlijke oliën: Zonnebloemolie, Kokosolie,Vlasbloemolie, Avocado-olie, Arganolie, Macademia-olie en Olijfolie, om precies te zijn. En ze staan allemaal ver bovenin de ingrediëntenlijst, dat is nog beter nieuws. Helaas bevat de crème ook dimethicone, daar ben ik zowel in lichaamsverzorgingsproducten als haarverzorging niet zo dol op. In dit geval legt het een beschermend laagje rond de haar, zodat het tegen uitdrogen beschermd wordt. Alleen zorgt het vaak ook voor slap, zwaar haar bij mij. Ik heb dus een beetje gemengde gevoelens bij de ingrediëntenlijst.

This is it curl defining haarcrèmeTextuur en werking

This is it curl defining haarcrème is echt een crème, zoals je op de foto ook goed kunt zien. Hij laat zich goed door het haar verdelen, je kunt de crème op zowel handdoekdroog als droog haar aanbrengen. Ik kies altijd voor het eerste, ik breng de haarcrème aan voor ik mijn haar ga föhnen. Zo bieden de verschillende oliën ook mooi bescherming tegen de warmte van de föhn. Zoals ik hierboven al vertelde, heeft de crème een heerlijke luxe geur, een typische ‘kappersgeur’.

Ik breng de crème dus aan op mijn handdoekdroge haar en föhn mijn haar daarna droog. De haarcrème maakt mijn haar gelukkig niet slap of zwaar, maar geeft haar een natuurlijke stevigheid en elasticiteit. Mijn krullen vallen mooi in model, en blijven dat (ook met behulp van een beetje haarlak, wat ik altijd gebruikt na het föhnen) de hele dag. Ook pluist het niet zo snel, ook niet op dagen met een hoge luchtvochtigheid. Een klein, maar voor mij wel een belangrijk minpuntje: door de haarcrème wordt mijn haar sneller vet. Eigenlijk moet ik iedere dag mijn haar weer wassen, om de andere dag zoals ik normaal altijd doe, red ik met dit product niet. Niet dat het na een dag al vet is, maar in de loop van de tweede dag wordt het wel te vet naar mijn zin. Erg jammer, want verder vind ik het een heel fijn stylingproduct voor mijn krullende haar!

This is it curl defining haarcrème kost € 1,99 voor 150 ml en is verkrijgbaar bij Action.

9 Comments on This is it curl defining haarcrème (Action)

 1. Pauline
  24 juni 2018 at 10:16 (10 maanden ago)

  Nou, dit vraagt om een test! Ik ga de creme as week ook halen. Dank, Natas!

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  23 juni 2018 at 07:50 (10 maanden ago)

  Ik herken het wel; dat mijn haar sneller vet wordt als ik producten met siliconen gebruik. Buiten dat vind ik het product eigenlijk prima klinken, zeker voor die prijs!

  Beantwoorden
 3. Marije
  23 juni 2018 at 07:10 (10 maanden ago)

  Ik vind deze hele lijn geweldig. Heb nu de sea salt spray mee genomen om te testen

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  22 juni 2018 at 14:58 (10 maanden ago)

  Mooie review! De grens tussen haren zacht (pluisvrij) en vet maken is vaak heel dun.
  Misschien het product om de dag gebruiken, afwisselend met het product dat je al had?
  🙂

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  22 juni 2018 at 13:31 (10 maanden ago)

  Wat jammer dat je haren sneller vet worden, dat vind ik altijd zo’n nadeel!

  Beantwoorden
 6. Yvonne van der Wal
  22 juni 2018 at 12:32 (10 maanden ago)

  Dit zou echt wat voor mij zijn. Mijn haar is dik en krullend en heeft juist wat vettigheid nodig om pluizen tegen te gaan. Ik heb soortgelijke producten van de kapper, maar daar zitten ook gewoon siliconen in. Die siliconen zorgen juist ook voor hittebescherming en werkt tegen schade door borstelen enzo. Dit zou een mooi budgetalternatief zijn, want de ingrediënten zien er top uit!

  Beantwoorden
 7. Jeanelle
  22 juni 2018 at 08:57 (10 maanden ago)

  Wow! Deze wil ik zeker gaan proberen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.