Tien redenen waarom februari niet zo’n slechte maand is

Hoewel ik eigenlijk vind dat alle seizoenen hun charme hebben, zijn er twee maanden waar ik maar weinig mee heb. Ik vind het echt van die ‘niks-maanden’: januari en februari. Je kunt er zo weinig mee, er gebeurt zo weinig en alles en iedereen lijkt een beetje stil te vallen. Toch zijn er wel een aantal redenen waarom ik dan toch liever februari heb dan januari. Ik vertel ze je in dit artikel πŸ™‚

Tien lichtpuntjes van februari

 • Het eerste, allerbelangrijkste lichtpuntje van februari is dat ook letterlijk: de dagen worden nu echt merkbaar langer! Heb ik in januari al regelmatig het idee dat het langer licht blijft, in februari doet het dat ook echt. De eerste dag dat ik gewoon nog in het licht thuiskom van mijn werk, voelt voor mij als de eerste lentedag ♥
 • Het tweede lichtpuntje van februari: de lente hangt in de lucht! Hoewel het natuurlijk nog veel te vroeg is voor de eerste echte voorjaarsdag, merk je wel aan alles dat het voorjaar onderweg is. Fluitende vogels, de temperaturen die af en toe al voorzichtig richting de 15 graden gaan, en het zonnetje wat sterker wordt. Ik houd van het voorjaar, dus het kan mij in februari niet snel genoeg gaan!
 • En bij het voorjaar horen natuurlijk voorjaarscollecties. Voor blote benen is het nu nog niet warm genoeg, maar zo’n heerlijk fleurig zomerjurkje kan nu al prima met een vrolijke panty eronder en een warm vestje erover. Ik ben zo benieuwd wat voor moois Tante dit voorjaar allemaal voor ons in petto heeft!Β  ♥
 • Februari is ongeveer de laatste maand dat ik mijn kerstboompje (dit jaar twee, want ik heb er eentje bij gekocht vlak voor Kerst) laat staan. Dat kan ook best tot begin maart worden, maar meestal ruim ik hem dan wel op. Dus geniet ik er nu nog van, van de vrolijke kleurtjes en de mooie lichtjes die mijn avonden een beetje opfleuren.
 • In deze maand geniet ik nog lekker van kruidnootjes, chocolade letters en kerstkransjes. Want waarom zou je die alleen in december eten? Ik heb van alles een beetje extra gekocht, zodat ik er ook in deze grauwe maanden nog van kan genieten. En ik ben van plan om een laatste beetje voorraad voor juli en augustus te bewaren πŸ™‚

Koning Winter: de laatste ronde?

 • Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig met het punt wat ik eerder noemde. Maar waar ik in februari ook echt van kan genieten, zijn de koude winterdagen. Ik hoop echt dat we nog een beetje vorst krijgen, en dan het liefst in combinatie met een strakblauwe lucht en een stralend winterzonnetje ♥
 • Hoewel de korte februari maand voor mijn bezoekersaantallen nooit gunstig is, is het dat voor mijn werk wel. Of beter gezegd: voor mijn salaris. Minder werken voor hetzelfde geld: I like it πŸ™‚
 • Nog een teken dat het voorjaar eraan komt: de krokusjes komen uit! Hoewel ik me afvraag of ze het dit jaar redden om tot februari onder de grond te blijven, met het zachte weer van december en januari.
 • Ook binnen houd ik van bloembolletjes, en februari is natuurlijk de maand bij uitstek om je huis lekker op te fleuren met narcisjes en blauwe druifjes.
 • En tot slot: februari is de perfecte maand om lekker ouderwets een grote voorjaarsschoonmaak te houden. De ramen zemen, de boel uitgebreid soppen, lekker wat opruimen: ik houd er van! En met het voorjaar in zicht, heb ik daar in deze maand ook echt meer zin in.

Houd jij van de februari maand? Of mag deze van jou zo snel mogelijk over zijn?

9 Comments on Tien redenen waarom februari niet zo’n slechte maand is

 1. bychristiana
  4 februari 2020 at 08:34 (3 jaren ago)

  Ik moet zeggen dat ik redelijk goed door de maand januari heen gekomen ben. Voorgaande jaren werd ik steeds ziek rond Oud & nieuw, maar nu voel ik me eigenlijk best goed. Ik heb soms ook wel zo’n bleh-gevoel bij januari, maar ik vond het nu enorm schelen dat het helemaal niet koud geweest is. Ik ben echt benieuwd of we nog winters weer krijgen, ik hoop in ieder geval van niet;-)

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  2 februari 2020 at 11:36 (3 jaren ago)

  Een mooie stand-up voor deze maand!
  Mijn favoriete maand is mei, maar ik zolang de gladheid weg blijft, kan ik ook van deze maand erg genieten.
  Sowieso omdat er veel jarigen zijn met veel bijkomend lekkers πŸ˜‰

  Beantwoorden
 3. Natascha
  31 januari 2020 at 19:59 (3 jaren ago)

  Ik heb ook echt weinig met deze maanden haha maar dat het langer licht wordt merk je echt! Heerlijk he?

  Beantwoorden
 4. Neeltje
  31 januari 2020 at 19:55 (3 jaren ago)

  Ja, februari is beter januari. Ik geniet ook meer nu.

  Beantwoorden
 5. Jelma
  31 januari 2020 at 14:45 (3 jaren ago)

  Februari is de maand waarin ik 47 jaar geleden ter wereld kwam. Ook mijn man viert in deze maand zijn verjaardag. Dus geen maand om over te slaan voor ons…
  Maar al die saaie en grijze dagen mogen wat mij betreft wel overgeslagen worden. Nog even wat vorst, zon en blauwe lucht als het dan toch wintervolgens de kalender moet zijn.

  Beantwoorden
 6. Ilona Wielinga
  31 januari 2020 at 11:23 (3 jaren ago)

  Wat een fijn lijstje. Ik moet zeggen dat ik stiekem nog wel echt zit te wachten op winters weer, ik ben er dol op.

  Beantwoorden
 7. Marije
  31 januari 2020 at 07:24 (3 jaren ago)

  Een vriendin stuurde mij laatst foto’s door van kerstbomen die gebruikt werden voor een valentijnsboompje. Dat vond ik wel mooi om de saaie januari en februari maand op te vullen en zo langer van mijn kerstboom te genieten.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.