Tijd voor een detox: hannah Cleansing Clay

Gezichtsmaskers zijn bij mij een vast onderdeel van mijn gezichtsverzorgingsroutine, minimaal een keer per week verwen ik mijn huid hiermee. De maand februari is een uitstekend moment om je huid een flinke detox te geven, met het voorjaar in zicht. Het hannah Cleansing Clay masker is daar uitermate geschikt voor, ik vind het één van de best reinigende maskers die ik in 4,5 jaar Beautyspots heb gereviewed. En daarom mag hij nog een keer in de herhaling vandaag!

hannah Cleansing Clay
hannah Cleansing Clay detoxmasker

Het is alweer ruim drie jaar, en heel wat reviews, geleden dat ik over het hannah Cleansing Clay masker schreef (klik hier voor mijn review van destijds). In de tussentijd heb ik natuurlijk heel wat andere gezichtsverzorgingsproducten, en gezichtsmaskers in het bijzonder, getest en gereviewed. Ik was best benieuwd of ik nog steeds zo lovend zou zijn over dit masker als destijds. Ik bedoel: met het nodige vergelijkingsmateriaal kan het natuurlijk zijn dat je mening een beetje wordt bijgesteld.

hannah Cleansing Clay
Ingrediënten

De roze kleisoort Kaolien (kaolin), ook wel Chinaklei of porseleinaarde genoemd, heeft krachtige absorberende eigenschappen bij een overtollige talgafscheiding en onzuiverheden. Deze kleisoort werkt tevens intensief verzachtend bij een droge huid. Kaolien is heel rijk aan mineralen, waaronder het voor het bindweefsel zo belangrijke mineraal silicium. De minerale poeders reinigen de huid grondig tot in de diepte, zonder de natuurlijke huidbarrière aan te tasten. Dit maakt kaolien tevens heel geschikt voor het kalmeren en verzachten van een gevoelige en geïrriteerde huid.

De formule van hannah Cleansing Clay bevat tevens Pelavie®. Dit is een ingrediënt op basis van bentoniet, een natuurlijke kleisoort van vulkanische oorsprong die rijk is aan humuszuren. Deze samenstelling bevat meer dan 70 sporenelementen. Het heeft qua ionen een negatieve lading, terwijl gifstoffen, schadelijke bacteriën en andere onzuiverheden in de huid een positieve ionische lading hebben. Hierdoor werkt bentoniet als een krachtige, natuurlijke magneet op onzuiverheden, dankzij de bindende werking. Tegelijkertijd zorgt het voor het vrijkomen van zuurstof in de huid.  De in de formule aanwezige humuszuren hebben daarnaast een zuiverende en anti-inflammatoire werking (oftewel ze helpen ontstekingen verminderen). De hannah Cleansing Clay, op basis van bentoniet, kan worden gezien als een krachtige, natuurlijke ‘detox-behandeling’ van de huid.

hannah Cleansing Clay
De verpakking van hannah Cleansing Clay is en blijft prachtig, en doet luxe aan. En dat is ook volkomen terecht, want het is gewoon een prachtig product.

hannah Cleansing Clay
Gebruik

Met het spateltje kun je hannah Cleansing Clay makkelijk en op een hygiënische manier uit het potje halen. Het masker heeft een heerlijke zachte geur die ook weer luxe aandoet. Vanwege de verzachtende, kalmerende en reinigende werking is het masker geschikt voor alle huidtypen.

hannah Cleansing Clay voelt bij het aanbrengen heerlijk zacht dankzij de romige textuur. Ik breng het masker aan in een royale laag en laat dit vervolgens enkele minuten inwerken. Ik houd er van: gezichtsmaskers met een korte inwerktijd 🙂 Het masker droogt niet op tijdens het inwerken, dat vind ik persoonlijk echt wel een pluspunt. Hierdoor blijft het masker comfortabel aanvoelen op mijn huid.

hannah Cleansing Clay
Na het aanbrengen van het hannah Cleansing Clay masker voel ik een licht prikkend, tintelend gevoel op mijn huid. Dit is heel normaal, en niets om je zorgen over te maken. Het is juist een teken dat de werkzame stoffen in het masker hun werk gaan doen. Natuurlijk moet het niet branden of irriteren, maar met een licht prikkend gevoel is in dit geval niets mis.


Het ultieme detox-resultaat: warm microwave kompres

Voorheen verwijderde ik het hannah Cleansing Clay masker altijd met een gewoon gezichtsdoekje met warm water, maar ik heb inmiddels het ultieme detox-resultaat ervaren: een warm microwave kompres. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar is dat verre van. Het is juist heel makkelijk: je maakt een zacht klein gezichtsdoekje of gastendoekje nat, wringt het uit en warmt dit gedurende 40 seconden op bij 600 watt. Hiermee verwijder je het masker. Je huid krijgt zo een een optimale dieptereiniging én bovendien een extra vochtboost.

hahannah Cleansing Claynnah Cleansing Clay
Doordat het vochtige kompres in de magnetron wordt verwarmd gedurende 40 seconden en daarna het gezicht bedekt, wordt de huid intensief en vooral nog extra in de diepte gereinigd. Het warme microwave kompres geeft een directe stoom af, waar de huid heel dankbaar voor zal zijn. En het voelt gewoon hemels en ontspannend, niet alleen mijn huid wordt hier blij van. Heerlijk om op deze manier een drukke dag af te sluiten!

Resultaat

Na het masker voelt mijn huid als herboren. Niet alleen voelt ze echt intens schoon en glad, ook voelt ze heel zacht en ontspannen aan. Eventuele onzuiverheden (die ik gelukkig de laatste tijd niet zoveel heb) verdwijnen heel snel als ik het masker regelmatig gebruik. Yep, het is nog steeds één van de betere gezichtsmaskers, het was weer ontzettend genieten om dit masker opnieuw te mogen testen!

hannah Cleansing Clay
Naast een goede en regelmatige gezichtsverzorgingsroutine, blijft het natuurlijk belangrijk om je huid ook van binnenuit goed te verzorgen. Water is daarbij onmisbaar, het zorgt er niet alleen voor dat je lichaam en dus ook je huid worden voorzien van het nodige vocht. Ook worden hierdoor afvalstoffen beter en sneller afgevoerd, nog een belangrijke voorwaarde voor een gezonde huid. Ik heb gelukkig geen enkele moeite met het drinken van water, ik haal de 2 liter per dag met gemak. Drink jij voldoende water op een dag?

Het hannah Cleansing Clay masker (€ 34,00/40 ml) is verkrijgbaar bij de erkende hannah huidcoaches. Kijk voor een overzicht van de verkooppunten, of voor meer informatie over de producten op de website. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

Wat doe jij om je huid gezond te houden?

8 Comments on Tijd voor een detox: hannah Cleansing Clay

 1. Judith
  19 februari 2017 at 20:58 (2 jaar ago)

  Dit is ook een van mijn favoriete maskers en geeft echt een gevoel van luxe. Het gebruik van een warm kompres moet ik ook eens proberen.

  Beantwoorden
 2. Miranda
  19 februari 2017 at 15:53 (2 jaar ago)

  Het klinkt als een heerlijk masker en die tip van zo’n kompres uit de magnetron ga ik zelf ook eens toepassen!

  Beantwoorden
 3. Yvonne
  19 februari 2017 at 13:20 (2 jaar ago)

  De verpakking is prachtig en als jij dit masker in de herhaling gooit zal die zeker goed zijn. Ik heb dit merk zelf nog nooit gebruikt.

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  19 februari 2017 at 11:49 (2 jaar ago)

  Wat een mooi doosje! Het klinkt echt veelbelovend 🙂

  Beantwoorden
 5. Nina
  19 februari 2017 at 11:32 (2 jaar ago)

  Ik heb hier al eerder een goede review over gelezen! Ik ben héél benieuwd, ik denk dat mijn huid hier heel blij van zou worden!

  Beantwoorden
 6. Jolanda
  19 februari 2017 at 10:32 (2 jaar ago)

  Ik vind dit zo fijn!!! Vooral het gevoel dat het op je huid achterlaat, heerlijk!!

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  19 februari 2017 at 08:46 (2 jaar ago)

  Dat ziet er goed uit!
  Fijne review.
  Mooie bidon.

  Een fijne dag Xoxo

  Beantwoorden
 8. marije
  19 februari 2017 at 08:29 (2 jaar ago)

  Klinkt heerlijk zeg en wat een goed idee om het met een warme doek weg te halen. Geeft echt het gevoel alsof je bij de schoonheidsspecialist bent.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.