Tip: Dichtgedachten van Martin Gijzemijter

Omdat iedereen weleens wat extra liefde en warmte kan gebruiken. Omdat we soms een beetje troost nodig hebben. En soms een beetje relativering, om te beseffen dat we niet alleen staan. Voor al die momenten, voor al die mensen schrijft Martin Gijzemijter iedere dag een nieuw gedicht op zijn Facebookpagina en op zijn website. Tot een paar maanden geleden had ik nog nooit van de beste man gehoord, maar inmiddels ben ik ook fan. En dus kocht ik zijn nieuwste boek: Dichtgedachten.

Martin Gijzemijter

Dichtgedachten – Martin Gijzemijter

Dichtgedachten van Martin Gijzemijter is een dichtbundel vol gevoel, met de mooiste gedichten over leven, liefde en vriendschap. De honderd korte gedichten zijn een inspriatie voor wie houdt van het leven en een troost voor wie te maken heeft met verlies.

Ik ontdekte het bestaan van Martin Gijzemijter pas afgelopen november, toen Marije een artikel scheef over zijn prachtige kerstkaarten. De teksten op de kaarten spraken me direct zo aan, dat ik hem meteen ben gaan volgen op Facebook. En samen met mij ruim 100.000 andere fans. Jij misschien ook al wel?

Martin GijzemijterIn Dichtgedachten heeft Martin Gijzemijter 100 mooie, korte, maar vooral heel pakkende gedichten verzameld. Ik houd zelf niet van gedichten die ik eerst drie keer moet lezen voor ik ze begrijp. Een tekst pakt mij, of hij pakt me niet. De gedichten van Martin zijn maar heel kort (vier regels), maar zijn enorm pakkend.

Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter

Iets bijdragen aan mijn bestaan, dat doet Martin Gijzemijter zeker. Zijn gedichten zijn aan de ene kant zo eenvoudig, maar aan de andere kant zo bijzonder en mooi gekozen, ze raken mij bijna allemaal. De gedichten hebben namelijk behalve een kern van liefde en gevoel, ook een portie nuchterheid in zich. Nuchterheid waarmee zorgen en verdriet niet worden weggeveegd, maar wel een stukje worden verlicht. Juist dat kleine beetje waardoor je beseft: ik sta niet alleen in mijn verdriet, en mijn zorgen zijn niet voor eeuwig.

Martin Gijzemijter Martin GijzemijterWat Dichtgedachten voor mij betekent

Deze teksten geven heel goed weer wat ik met bovenstaande bedoel. De gedichten en gedachten van Martin Gijzemijter komen erg overeen met hoe ik in het leven sta. En hoe ik de afgelopen twee jaar heb overwonnen. Ik denk dat zijn teksten me daarom zo aanspreken, omdat ik mezelf zo goed herken in de combinatie van gevoel en nuchterheid.

Het boekje bevat 100 gedichten, over het leven, liefde en vriendschap. Over verdriet en geluk, over dagelijkse dingen. Ik vind het ontspannend om ‘s avonds het boekje even door te bladeren, en wat teksten op me in te laten werken. En dat klinkt nu opeens heel zwaar, maar zo is het niet πŸ˜‰ Ik vind het een prachtig kado wat ik aan mezelf heb gegeven, maar het is natuurlijk ook mooi om kado te doen aan iemand die wel even wat troost of liefde kan gebruiken. Voor de prijs (€ 9,99) hoef je het niet te laten.

Aan de buitenkant ziet de dichtbundel er vrolijk gekleurd uit, met vlinders β™₯ en mooie bloemen. Aan de binnenkant is het boekje eenvoudig zwart op wit gedrukt, met steeds een tekening aan de linkerkant, en het gedichtje aan de rechterkant geplaatst. Het is dus letterlijk en figuurlijk een heel mooi kado om te geven.

Martin GijzemijterPrijs en verkrijgbaarheid

Dichtgedachten van Martin Gijzemijter is o.a. verkrijgbaar via bol.com. Meer informatie over Martin en zijn mooie gedichten vind je op zijn eigen website. En via zijn Facebook-pagina word je iedere dag voorzien van een mooi gedicht over liefde en het leven.

Dit artikel bevat een affiliate link. Dat betekent dat als je via deze link bestelt, ik van het betreffende bedrijf een klein deel van het bestede bedrag ontvang als commissie. Dit gebruik ik voor het onderhoud van mijn website en andere bijkomende kosten. Uiteraard kost het jou niets extra als je via deze link bestelt πŸ™‚

7 Comments on Tip: Dichtgedachten van Martin Gijzemijter

 1. Miranda
  7 april 2017 at 07:14 (4 jaar ago)

  Soms ben je op zoek naar de juiste woorden, om iemand een kaartje te sturen of je eigen gevoel te omschrijven. Een gedichtje of quote helpt daar vaak bij en voor mijzelf is een korte tekst dan het meest veelzeggend.
  Jij bent ook zo goed in schrijven en omschrijven, ik kan me heel goed voorstellen dat deze gedichtjes indruk op jou maken.
  Ik heb de Facebook pagina geliked, ik ga ze ook lezen want je hebt me nieuwsgierig gemaakt.

  Beantwoorden
 2. Annette
  6 april 2017 at 20:04 (4 jaar ago)

  Mooi, ik houd ook van dit soort boekjes.

  Beantwoorden
 3. Mireille
  6 april 2017 at 07:31 (4 jaar ago)

  Wat een mooie teksten zeg daar ga je van nadenken.

  Beantwoorden
 4. marije
  6 april 2017 at 06:47 (4 jaar ago)

  Ik ken Martin al bijna 20 jaar en ik vind het zo tof om te zien hoe hij nu zo succesvol is met zijn mooie gedichten.

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  6 april 2017 at 06:36 (4 jaar ago)

  Wat een prachtig boek met mooie gedichten…..
  Dit is weer een heel ander artikel en ook zo persoonlijk als je ergens mee zit of blij bent…

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.