Tony’s Chocolonely paasei-repen (limited editions)

Hoewel ik toch al best veel ‘Tony’s’ geproefd heb, had ik de Tony’s Chocolonely paasei-repen nog nooit gegeten. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen vond ik! En natuurlijk ben ik de beroerdste niet, en deel deze ervaring ook graag met jullie πŸ™‚

Tony's Chocolonely paasei-repen

Tony’s Chocolonely paasei-repen

Ik heb geen idee of de Tony’s Chocolonely paasei-repen er andere jaren ook al waren. Ik heb al weleens de kerstboom-edities voorbij zien komen, dus wellicht dat deze er ook al eerder waren. Er zijn twee varianten: melk met spijs en nootjes, en melk met meringue en citroen. Ik houd van melkchocolade, dus kocht ik ze gewoon allebei πŸ™‚

Tony's Chocolonely paasei-repenTony’s Chocolonely paasreep melk met spijs en nootjes

Tony’s staat natuurlijk bekend om de bijzondere smaakcombinaties. Γ‰n om het feit dat ze alleen maar eerlijke chocolade verkopen. Chocolade waarbij iedereen die heeft bijgedragen aan het tot stand komen van jouw reep, een eerlijk salaris daarvoor krijgt. En dat snoept toch een stuk lekkerder?

Melkchocolade met spijs en nootjes is niet echt een combinatie die ik zelf zou verzinnen. Maar ik ben gek op melkchocolade Γ©n op paasstol (of kerststol), dus daar kan weinig aan misgaan.

Aan de binnenkant van de wikkel vind je wat leuke tips en ideeΓ«n voor Pasen, of andere dagen. Want waarom zou je niet gewoon vandaag paaseieren verstoppen en/of opeten?

Tony's Chocolonely paasei-repenHoe smaakt ‘ie?

Ik vind de vorm van de reep erg leuk bedacht, met het ei in het midden. Alleen breekt dat ei natuurlijk wat minder makkelijk πŸ˜‰

In de reep zitten stukjes noot en kleine ‘dotjes’ amandelspijs. De stukjes noot proef je heel duidelijk, de amandelspijs is iets subtieler aanwezig. Toch proef ik wel degelijk het verschil met een gewone nootjesreep. Ik vind dat de amandelspijs voor een wat romigere smaakbeleving zorgt. Geen reep die ik wekelijks zou eten, maar echt eentje voor bijzondere momenten. Misschien vandaag wel?

Tony's Chocolonely paasei-repenTony’s Chocolonely paasreep melk met meringue en citroen

Ik ging eigenlijk vooral voor bovenstaande van de Tony’s Chocolonely paasrepen, maar ik besloot de andere variant dan maar meteen mee te bestellen. Deze melkchocolade reep bevat gevriesdroogde stukjes citroen en meringue. Een echte lente-reep dus!

De verpakking van beide repen is natuurlijk super vrolijk. Naast paaseieren staan er vlinders, bloemen en bijtjes op. Goed voor je humeur!

Goed om te weten: de stukjes meringue zijn gemaakt van vrije uitloop-eieren.

Tony's Chocolonely paasei-repenDe vorm van deze reep is exact hetzelfde als de eerste reep. Eenmaal aangebroken kan ik ze wel uit elkaar houden, omdat de stukjes die in de repen zitten, er anders uitzien.

Tony's Chocolonely paasei-repenDe eerste keer dat ik de Tony’s Chocolonely paasreep melk met meringue en citroen proefde, was ik een beetje teleurgesteld. Ik deed een stukje in mijn mond en at dat nom nom nom op. De smaak deed mij op dat moment een beetje aan Dubro denken. Niet de beste associcatie πŸ˜‰ Daarna bedacht ik me dat dat toch nooit de bedoeling kon zijn, dus besloot de reep een tweede kans te geven. Ik proefde opnieuw, en dit keer met wat meer beleid. En ik ontdekte dat als je de chocolade echt in je mond laat smelten, de smaak veel beter tot zijn recht komt Dan komen het romige van de melkchocolade, het zoete van de stukjes meringue en het zure van de citroen als een perfect geheel samen. Niks geen Dubro-smaak meer!

Beide Tony’s Chocolonely paasrepen zijn verkrijgbaar in de eigen webshop van Tony, en bij de verschillende verkooppunten. Ze kosten € 3,46 per stuk.

6 Comments on Tony’s Chocolonely paasei-repen (limited editions)

 1. Petra van Schijndel
  10 april 2020 at 08:52 (2 jaren ago)

  Nomnomnom..

  Beantwoorden
 2. Mariska
  8 april 2020 at 20:49 (2 jaren ago)

  Ze zien er echt heerlijk uit en ik ga even kijken of ze deze niet toevallig in de supermarkt hebben. Zag wel veel Tony’s staan πŸ™‚

  Beantwoorden
 3. Phylia
  8 april 2020 at 11:40 (2 jaren ago)

  Whaha…dubro smaak…je hebt mij nieuwsgierig gemaakt…ga ook op jacht naar de repen…Leuk!!!
  Xxx

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  8 april 2020 at 08:34 (2 jaren ago)

  Haha, de ‘Dubro’reep’ valt voor mij af! Maar….ik ga gauw op zoek naar de paasreep met spijs en nootjes, daar ben ik echt heel erg benieuwd naar!

  Beantwoorden
 5. Jobke
  8 april 2020 at 08:31 (2 jaren ago)

  Haha, wat een leuke recensie! De bovenste lijkt mij heerlijk. Ik wil alleen heel graag wat kilootjes kwijt dus voor mij geen Tony’s voorlopig…

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  8 april 2020 at 07:37 (2 jaren ago)

  Zo leuk en heel apart

  Een fijne en mooie dag

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.