Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

In mijn shoplog na onze stedentrip naar Barcelona zag je deze Beauty al voorbijkomen: het Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection palette. Vandaag laat ik je het palette uitgebreid zien, met veel foto’s, swatches én twee verschillende looks die ik er mee maakte!

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection: een Beauty van een palette…

Aan de foto’s hierboven zien jullie misschien wel waarom ik direct voor dit palette viel toen ik het bij Sephora in Barcelona zag. Ik ben echt een sucker voor dit soort verpakkingen, ik pak palettes als het Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection palette ook regelmatig uit mijn make-up lade om ze liefkozend te strelen en er smoorverliefd naar te kijken. Mensen zullen me hierom misschien voor gek verklaren, maar ik word gewoon blij van producten als deze.

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

Het palette zelf is verpakt in een stevige, metalen verpakking in de vorm van een chocolade tablet. Het palette voelt zwaar aan, het deksel sluit met een magneet.

Het palette is gebaseerd op de Too Faced Chocolate Soleil Bronzer (die ik later nog aan jullie zal laten zien). Zowel de bronzer als de oogschaduws bevatten cacaopoeder, wat rijk is aan anti-oxidanten. Zo worden je oogleden nog een beetje verzorgd terwijl je deze oogschaduw draagt. De producten hebben een heerlijke zoete, zachte geur die tussen die van witte en melkchocolade in zit.

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection: de kleuren

Tadaaa, daar zijn ze dan: de kleuren van dit palette! Je kunt het palette eigenlijk in twee helften verdelen: links vind je bruin-groene kleuren, rechts paars-roze kleuren. Uiteraard zijn alle kleuren met elkaar te combineren. Het oogschaduwpalette bevat twee highlighters, die bijna drie keer zoveel oogschaduw bevatten als de rest van de kleuren (2,8 gram t.o.v. 0,95 gram).

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

Zoals je ziet, hebben de oogschaduwkleuren geweldige namen, die mij als chocoholic als muziek in de oren klinken.

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection: swatches

Hieronder laat ik je van alle kleuren de swatches zien, één keer zonder flits en één keer met flits. Je ziet de kleuren per vier stuks: eerst de 12 kleuren uit de linkerhelft, dan de 12 kleuren uit de rechterhelft.

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection
(zonder flits)

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection
(met flits)

Gilded Ganache is een bruin groene kleur met gouden glittertjes, met een redelijke pigmentatie. Is wel wat korrelig bij het aanbrengen.

White Chocolate is een beige kleur met een matte finish. Hierdoor is deze met 1 laagje nauwelijks te zien op mijn huid, van mij had deze net als de andere highlighter in het palette een shimmertje mogen hebben.

Salted Caramel is een matte caramel-kleur met een prima pigmentatie.

Marzipan is één van mijn favoriete kleuren uit het palette, een mooie licht-bronzen kleur met een shimmer finish met ook weer een prima pigmentatie.

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection
(zonder flits)

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection
(met flits)

Semi-Sweet is een matte middenbruine kleur met een (zeker voor een matte kleur) prima pigmentatie.

Hazelnut is een middenbruine kleur met een mooie shimmer finish met een héél subtiel gouden glittertje. Ook hier weer een uitstekende pigmentatie.

Crème Brulee: in één woord WAUW! Geweldige pigmentatie, prachtige finish.

Haute Chocolate is wat donkerder bruin met wederom (dit is een beetje een saai rijtje wat dat betreft) een uitstekende pigmentatie en een shimmer finish.

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection
(zonder flits)

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection
(met flits)

Milk Chocolate is een lichtbruine kleur met een matte finish en een prima pigmentatie. Dit vind ik eigenlijk de minst mooie kleur uit het palette, ik heb er niet zo veel mee.

Black Forest Truffle is een heel mooie bordeauxrode kleur met zilveren glitters. Prima pigmentatie, is wel wat korrelig bij het aanbrengen en daardoor gevoelig voor fallout.

Triple Fudge is de donkerste bruine kleur uit het palette, bijna zwart. Deze kleur heeft een matte finish en een goede pigmentatie.

Strawberry Bon Bon is een lichtroze kleur met een matte finish.Ik vind het een vrij opvallende kleur in het palette, maar is wel heel goed te combineren met veel andere kleuren. De pigmentatie is prima, maar de kleur valt een beetje weg tegen mijn huid. Op mijn oogleden is hij beter te zien.

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection
(zonder flits)

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection
(met flits)

Candied Violet is de felste kleur uit het palette: mooi intens paars met roze en blauwe glitters (die helaas op de foto niet helemaal tot hun recht komen). Uitstekende pigmentatie!

Amaretto is een roodbruine kleur met een heel mooi shimmer finish en een geweldige pigmentatie.

Cherry Cordial is ook een roodbruine kleur, maar dan met een matte finish. De  pigmentatie hiervan valt wat tegen.

Champagne Truffel tenslotte is eigenlijk de enige echte highlighter uit het palette vind ik. Het is een beige kleur die naar lichtroze neigt, en een mooie shimmer finish heeft. De pigmentatie is prima.

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

Op een paar uitzonderingen na, hebben alle oogschaduws uit de Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection een prima pigmentatie. De oogschaduws zijn vrij creamy en brengen prettig aan, ze laten zich ook goed met elkaar blenden. De houdbaarheid is redelijk, en dat is dan eigenlijk ook meteen het enige minpuntje wat ik kan bedenken: de oogschaduw houdt het geen hele dag vol op mijn ogen, na een uurtje of 5 à 6 gaan de kleuren creasen, ook met een goede oogschaduwbasis eronder. En dat is een beetje jammer voor een oogschaduwpalette uit deze prijsklasse.

Desondanks heeft het Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection palette een plekje tussen mijn favoriete oogschaduwpalettes gekregen, ook vanwege de veel verschillende ooglooks die je ermee kunt maken, dankzij de uiteenlopende kleuren. Onderstaand laat ik twee verschillende looks zien, die ik met dit palette maakte.

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

Hier draag ik op mijn oogleden de kleur Haute Chocolate, met daarboven in mijn arcadeboog Gilded Ganache. In mijn binnenste ooghoeken draag ik Crème Brulee en op het wenkbrauwbot White Chocolate. Vervolgens heb ik alle kleuren met elkaar geblend tot een mooi geheel. Ik heb deze look gecombineerd met True Red uit de M.A.C. Pedro Lourenco collectie op mijn lippen, één van mijn favoriete lipsticks op dit moment (ik heb een aantal producten uit deze collectie, maar omdat de collectie al eerder in de winkels lag dan aangekondigd, was veel al uitverkocht voor ik er een artikel over kon schrijven. Ik zal jullie terloops de producten alsnog laten zien).

Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

Hier draag ik een aantal kleuren uit de rechterhelft van het palette: Amaretto op mijn oogleden, met daarboven Black Forrest Truffle. In de binnenste ooghoek draag ik Strawberry Bon Bon, en Champagne Truffle heb ik als highlighter op het wenkbrauwbot aangebracht. Ook deze kleuren heb ik weer met elkaar geblend. Bij deze look draag ik de kleur Mystical uit de M.A.C. Alluring Aquatic collectie, een wat meer neutrale kleur die ik mooi bij deze look vind passen.

Jullie begrijpen nu vast waarom ik direct verliefd werd op het Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection palette, ik ben enorm blij dat ik het in Barcelona in mijn winkelmandje heb gestopt. Ik kocht het palette bij Sephora voor 45 euro, maar helaas zit deze geweldige keten niet meer in Nederland en ben je dus aangewezen op het buitenland. Sinds kort verzendt Sephora.com wel naar Nederland, maar dan heb je (naast de hoge verzendkosten) ook al snel te maken met invoerrechten. Gelukkig is het palette ook te koop bij Beautybay.com, waar je weliswaar iets meer voor het palette betaalt (€ 53,60), maar hiervoor wordt je pakje wel gratis verzonden én is er geen gevaar voor invoerrechten.

9 Comments on Too Faced Chocolate Bar Eye Shadow Collection

 1. Deb
  11 juli 2014 at 17:53 (8 jaren ago)

  Wat een prachtig palette!! De paarse kleur vind ik enorm mooi! Wow wow wow!! Je looks zijn ook helemaal geslaagd. Ik denk dat je in je laatste zin bedoelt.. geen gevaar voor invoerrechten (ipv verzendkosten)… ?

  Beantwoorden
  • Natasja
   11 juli 2014 at 18:00 (8 jaren ago)

   Oeps… Ik heb het meteen aangepast, bedankt!

   Beantwoorden
 2. Cindy
  10 juli 2014 at 21:50 (8 jaren ago)

  Prachtig! Heb het in handen gehad in Florida en ene kant beetje spijt dat ik het niet heb gekocht. Maar aan de andere kant: ik heb al zoveel paletten, zucht… hihi

  Beantwoorden
  • Natasja
   11 juli 2014 at 18:01 (8 jaren ago)

   Mooie oogschaduwpalettes heb je nooit genoeg vind ik, hihihi!

   Beantwoorden
 3. Lisanne
  10 juli 2014 at 17:11 (8 jaren ago)

  Wat ziet het palette er leuk uit! Mooie looks heb je ermee gemaakt 🙂

  Beantwoorden
 4. Manon
  10 juli 2014 at 12:41 (8 jaren ago)

  Mooi palette qua uitstraling maar ook qua kwaliteit wat zitten er mooie kleuren tussen zeg!

  Beantwoorden
 5. Bianca
  10 juli 2014 at 09:34 (8 jaren ago)

  Hij is echt prachtig! Deze staat ook op mijn verlanglijstje maar durf hem niet online te bestellen x

  Beantwoorden
 6. Nicole
  10 juli 2014 at 09:14 (8 jaren ago)

  Prachtig palette!
  En de vormgeving….hoe verzinnen ze het!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.