Too Faced Chocolate Bon Bons Eyeshadow palette

Onlangs heb ik weer een Beauty van een make-up product aan mijn verzameling toegevoegd: het Too Faced Chocolate Bon Bons Eyeshadow palette. Too Faced is een make-up merk wat steeds weer prachtige nieuwe producten uitbrengt, sinds ik dit palette op Instagram voorbij zag komen, stond het op mijn wishlist. Ik laat het palette in dit artikel aan je zien!

Too Faced Chocolate Bon Bons

Too Faced Chocolate Bon Bons Eyeshadow palette

Het Too Faced Chocolate Bon Bons Eyeshadow palette is denk ik wel het schattigste palette wat ik ooit gezien heb. Ik kan me voorstellen dat anderen het misschien té roze en zelfs een beetje kinderachtig zullen vinden, maar ik houd wel van deze stijl.

Too Faced Chocolate Bon Bons

Ook het doosje waarin het Too Faced Chocolate Bon Bons palette zit, is al een plaatje om te zien. Dit palette is het derde in de Chocolate serie, Chocolate Bar en Semi-Sweet Chocolate Bar gingen haar voor. Ik heb het Chocolate Bar palette ook, hiermee is mijn Too Faced verslaving eigenlijk begonnen, hihihi!

Too Faced Chocolate Bon Bons

Op de achterkant van het doosje staan de 16 kleuren afgebeeld, de ingrediënten van de verschillende oogschaduws en wat verdere informatie.

Too Faced Chocolate Bon Bons

Too Faced Chocolate Bon Bons

In het doosje kom ik als eerste een How-To Glamour Guide tegen, waarin drie verschillende ooglooks beschreven staan. Meestal ga ik gewoon zelf aan de slag, maar dit soort how-to’s kunnen wel handig zijn als je een beetje inspiratie zoekt, of even op weg geholpen moet worden.

Too Faced Chocolate Bon Bons

Too Faced Chocolate Bon Bons

De palettes van Too Faced zitten eigenlijk altijd in een blikken verpakking, wat lekker stevig en duurzaam is. Het Too Faced Chocolate Bon Bons Eyeshadow palette zit in een heerlijk roze blik met allemaal kleine hartjes erop ♥

Too Faced Chocolate Bon Bons

Het Too Faced Chocolate Bon Bons palette heeft dezelfde indeling als de andere twee Chocolate palettes: twee wat grotere pans met highlighters erin, en daarnaast 14 kleuren oogschaduw met matte, glanzende, koele en warme kleuren. In dit palette vallen natuurlijk vooral de roze en paarse tinten het meest op, maar daarnaast zitten er ook prachtige bruine en nude tinten in.

De kleuren hebben zoals gewoonlijk prachtige namen, waarbij het water je bijna in de mond loopt: Cotton Candy, Almond Truffle, Black Currant… Ik laat ze hieronder van wat dichterbij, en per vier kleuren geswatcht aan je zien!

Too Faced Chocolate Bon Bons

Too Faced Chocolate Bon Bons

Bij de eerste rij swatches was ik wel even teleurgesteld. Zeker als ik reviews zoals deze bekijk. Nu is bij die swatches wel overduidelijk te zien dat ze nat gemaakt zijn, terwijl ik de swatches droog, zonder oogschaduwbasis eronder heb gemaakt, met één veeg. Omdat ik vind dat dat het meest getrouwe beeld geeft.

Maar goed, de eerste vier kleuren zijn natuurlijk de vier lichtste kleuren uit het palette, waarvan er twee ook nog eens mat zijn. Een combinatie die meestal, en zo ook nu, niet de meest geweldige pigmentatie geeft. De tweede kleur, Satin Sheets, vind ik prachtig, ik houd van highlighters als deze.

Too Faced Chocolate Bon Bons

De tweede serie maakt gelukkig al wat goed, vooral de twee linker kleuren zijn prachtig gepigmenteerd en hebben een schitterende glans. Wat is Dark Truffle (tweede kleur van links) een mooie intens bruine kleur!

Too Faced Chocolate Bon Bons

Too Faced Chocolate Bon Bons

En ook de andere helft van het palette stelt gelukkig niet teleur. Sprinkles en Molasses Chip hebben beiden een prachtige glans waar ik zo van houd, Malted en Bordeaux zijn weliswaar mat, maar hebben wel een prima pigmentatie.

Too Faced Chocolate Bon Bons

Van de laatste vier kleuren vind ik Black Currant het mooist, maar ook Earl Grey is een heel bijzondere kleur. Divinity hadden ze van mij achterwege mogen laten, maar ik gebruik dan ook nooit een matte highlighter (wie van jullie wel?).

Hoewel de swatches niet allemaal even indrukwekkend zijn, is de kwaliteit van de oogschaduws verder wel gewoon zoals ik gewend ben van Too Faced: de textuur is zacht en creamy, de oogschaduws brengen prettig aan en blenden goed, en de lichte kleuren blijken op mijn oogleden (met een oogschaduwprimer eronder) veel beter te ‘pakken’ dan bij de swatches op mijn arm. Ook de houdbaarheid is uitstekend, eenmaal aangebracht gaan de oogschaduws nergens meer heen, tot het moment dat ik ze ’s avonds verwijder.

Too Faced Chocolate Bon Bons

De kleuren uit het Too Faced Chocolate Bon Bons Eyeshadow palette zijn echt helemaal mijn ding. Voor de look die ik hier draag, gebruikte ik de kleur Sprinkles in de binnenste ooghoek, Satin Sheets op het wenkbrauwbot, de kleur Molasses Chip op het bewegend ooglid en Earl Grey in de buitenste ooghoek.

Too Faced Chocolate Bon Bons

Too Faced Chocolate Bon Bons

Ik combineerde deze ooglook met MAC Please Me op mijn lippen, die verrassend goed matcht met mijn nieuwe make-up tafel, hihihi!

Het Too Faced Chocolate Bon Bons Eyeshadow palette is verkrijgbaar bij Sephora Frankrijk voor € 44,00. Sinds kort zijn enkele prodcuten van Too Faced ook verkrijgbaar in de Nederlandse webshop USA-shop.nl. De palettes zijn hier wel duurder, maar daar staan tegenover de veel lagere (of geen, bij bestellingen vanaf 60 euro) verzendkosten én het feit dat je je bestelling in principe de volgende werkdag al in huis hebt.

11 Comments on Too Faced Chocolate Bon Bons Eyeshadow palette

 1. Esmée
  15 februari 2016 at 12:20 (6 jaren ago)

  Ik wil dit palette ook nog heel graag! Die webshop die je noemde ken ik nog niet, dus daar ga ik eens een kijkje nemen. Wat een fijne en eerlijke review! x

  Beantwoorden
 2. Yvonne
  12 februari 2016 at 17:10 (6 jaren ago)

  Fijne review, ik vind deze ook zo mooi om te zien en ook weer echt heel anders dan andere palettes.

  Beantwoorden
 3. Manon
  11 februari 2016 at 15:46 (6 jaren ago)

  Ik vind het een mooie palette !

  Beantwoorden
 4. Dhini
  11 februari 2016 at 14:17 (6 jaren ago)

  Prachtig palette en mooi looks heb je gemaakt

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  11 februari 2016 at 10:45 (6 jaren ago)

  Hihi de lipstick matcht inderdaad goed zeg! Maar terug naar dit palette, wat een topper 🙂 Ik vind alles van Too Faced leuk en je look is ook mooi zeg!

  Beantwoorden
 6. LindavanV
  11 februari 2016 at 09:59 (6 jaren ago)

  Wat een lieve schattige palette 🙂 mooie kleuren.

  Mooie look trouwens

  Beantwoorden
 7. Miranda Aerts
  11 februari 2016 at 09:37 (6 jaren ago)

  Het palette heeft een zoete verpakking maar dat mag ook met zo’n naam 🙂 en de kleuren vind ik erg mooi!

  Beantwoorden
 8. Nancy
  11 februari 2016 at 09:13 (6 jaren ago)

  Ik vind het een geweldig palette!

  Beantwoorden
 9. Babs
  11 februari 2016 at 08:30 (6 jaren ago)

  Die namen alleen al, zo leuk. en wat een lief doosje. Ik hou daar ook van. Net anders dan anders.
  Zier er prachtig uit weer 🙂

  Beantwoorden
 10. jeapiebel
  11 februari 2016 at 08:14 (6 jaren ago)

  Wat is een snoeperig palette is dit. De doos vind ik erg vrouwelijk…net te, maar de oogschaduw vind ik erg mooie kleuren met het hartje pan is ook echt leuk gedaan. De textuur is zacht en creamy daar moet ik het van hebben. Het pigment op je ogen met de look die je maakt is ook echt mooi geworden.

  Beantwoorden
 11. chucky1012
  11 februari 2016 at 06:36 (6 jaren ago)

  Wauw zo een prachtige make-up look heb je met de mooie kleuren uit de palette had gemaakt!

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.