Too Faced Shadow Insurance Anticrease Eyeshadow Primer

Een paar weken geleden deed ik een bestelling bij Sephora Frankrijk, voor het eerst. In eerste instantie vanwege het Too Faced Natural Eyes oogschaduw palette, maar je kent het vast wel: als je eenmaal aan het rondkijken bent in een webshop als die van Sephora, verdwijnt er opeens van alles ‘zomaar’ in je virtuele winkelmandje… Zo ook de Too Faced Shadow Insurance. Ik zweer al jaren bij mijn oogschaduwprimer van Urban Decay, maar over het exemplaar van Too Faced had ik inmiddels ook veel goede verhalen gehoord. Tijd om hem te testen dus!

Too Faced Shadow Insurance

Too Faced Shadow Insurance

Als er ooit een Award uitgereikt wordt voor het make-up merk met de mooiste verpakkingen, dan mag Too Faced van mij zeker genomineerd worden. Ik houd er van als een merk zijn eigen looks creëert, en de looks van Too Faced spreken mij erg aan. Ze behoren tot de pareltjes op mijn make-up tafel. Zelfs een eenvoudig product als oogschaduwprimer krijgt bij Too Faced een mooi jasje (en dat verdient het ook, je make-up valt of staat tenslotte met een goede basis).

Too Faced Shadow Insurance

De ingrediënten van Too Faced Shadow Insurance bestaan vooral uit siliconen (deze zorgen ervoor dat de huid van je oogleden glad wordt, waardoor je de oogschaduw beter kunt aanbrengen en blenden, en zorgt ervoor dat deze beter aan de huid hecht) en talk, wat de houdbaarheid van je oogschaduw verlengt. Ik zie verder geen gekke ingrediënten, volgens mij is dit een vrij standaard lijstje voor een oogschaduwprimer (maar ieder merk mixt dit natuurlijk op zijn eigen, ‘geheime’ manier).

Too Faced Shadow Insurance

Too Faced Shadow Insurance

Too Faced Shadow Insurance zit in een lang, smal tubetje. Persoonlijk vind ik dit de prettigste verpakking voor een oogschaduwbasis. En met een tubetje kun je zelfs de laatste druppel product nog gebruiken.

Too Faced Shadow Insurance

Doseren van de Too Faced Shadow Insurance gaat eenvoudig en hygiënisch dankzij het smalle tuitje. Eigenlijk vind ik dat alle vloeibare oogcosmetica-producten zo’n tuitje zouden moeten hebben, maar dat terzijde.

Too Faced Shadow Insurance

Too Faced Shadow Insurance

Qua textuur is Too Faced Shadow Insurance niet veel anders aan dan Urban Decay Eyeshadow Primer Potion: de primer voelt smeuïg en laat zich goed over het ooglid verdelen. Too Faced Shadow Insurance voelt alleen iets stroever aan als ik hem eenmaal heb aangebracht, ik voel echt een ‘primer-achtig’ laagje als ik over mijn ooglid wrijf (het voelt niet als een laagje op mijn ooglid, als zijnde plakkerig of iets dergelijks). De Shadow Insurance heeft een subtiele, fris-zoete geur die tijdens het aanbrengen en daarna nauwelijks waarneembaar is. Eenmaal aangebracht zie je van de lichte kleur van de Shadow Insurance niets meer terug.

Ik heb kritisch getest en gekeken, en ik ben tot de conlusie gekomen dat ik Too Faced Shadow Insurance net nog iets beter vind dan Urban Decay Eyeshadow Primer Potion (wauw, en die vond ik al zo goed!). Vooral tijdens de afgelopen warme (zeg maar gerust snikhete) dagen merkte ik dat hij mijn oogschaduw nog beter op zijn plek hield dan de primer van Urban Decay. Ik vermoed dat dit te danken is aan de stroeve basis die hij vormt na het aanbrengen.

Too Faced Shadow Insurance

Sommige oogschaduwprimers maken de kleur van de oogschaduw ook nog iets intenser, maar daar merk ik bij Too Faced Shadow Insurance niets van. Links zie je de oogschaduw zonder primer, rechts met de Shadow Insurance eronder. Misschien dat hij net een ietsiepietsie intenser van kleur is, maar meer dan dat ook niet. Maar dat is ook niet waar ik een oogschaduwbasis voor gebruik, de meeste oogschaduws die ik gebruik, hebben meer dan genoeg pigment van zichzelf.

Too Faced Shadow Insurance is o.a. te koop bij Sephora Frankrijk, een tubetje van 11 gram kost € 17,00. Laat je niet misleiden door de kleine inhoud van het tubetje, je doet écht enorm lang met een oogschaduwbasis. Met mijn laatste exemplaar van Urban Decay heb ik meer dan een jaar gedaan, bijvoorbeeld.

Gebruik jij altijd een oogschaduwprimer onder je oogschaduw?

9 Comments on Too Faced Shadow Insurance Anticrease Eyeshadow Primer

 1. Cindy
  5 juli 2015 at 14:55 (7 jaren ago)

  Leuk om je review te lezen, heb dezelfde mening, beide primers zijn goed, maar deze is net even wat fijner dan die van UD.

  Beantwoorden
 2. Hennie
  5 juli 2015 at 14:40 (7 jaren ago)

  Lijkt me een fijne. Helaas vind ik de verzendkosten bij Sephora iets minder fijn!

  Beantwoorden
  • Natasja
   5 juli 2015 at 17:22 (7 jaren ago)

   Gewoon een kwestie van voldoende bestellen, dan heb je daar geen last van 😉

   Beantwoorden
 3. Amy
  5 juli 2015 at 10:34 (7 jaren ago)

  Ik gebruik deze al een jaar of 5 en kan echt niet meer zonder!

  Beantwoorden
 4. Manon
  5 juli 2015 at 10:26 (7 jaren ago)

  Je ziet zeker dat die wat intenser is! Lijkt me een fijne primer

  Beantwoorden
 5. Miranda Aerts
  5 juli 2015 at 08:56 (7 jaren ago)

  Ik gebruik nooit een oogschaduw primer maar zal het toch ook nog eens overwegen. Moet het eerst een tijdje opdrogen voordat je je make-up aanbrengt?

  Beantwoorden
  • Natasja
   5 juli 2015 at 09:29 (7 jaren ago)

   Ik begin altijd met de basisproducten: oogschaduwprimer, concealer en foundation. Daarna ga ik mijn gezicht afpoederen en breng ik bronzer aan. Dan wenkbrauwen in model, en dan is de oogschaduw al aan de beurt. Er zit dus maar een paar minuten tussen het aanbrengen van de primer en de oogschaduw.

   Beantwoorden
 6. Linda
  5 juli 2015 at 08:45 (7 jaren ago)

  Hmm ik heb zelf Urban Decay Eyeshadow Primer Potion,en ben er de laatste tijd niet meer zo tevreden over,hij werkt gewoon niet fijn meer 🙁 misschien toch eens ook deze gaan aanschaffen.

  Fijne review,dank je

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  5 juli 2015 at 07:28 (7 jaren ago)

  Ik ken dit product niet en heb nog nooit een primer gebruikt!
  Moet het toch maar eens kopen voor een goede basis voordat ik oogschaduw aanbreng.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.