Tradition de Hammam Oriëntaalse peeling van Yves Rocher

Al een hele tijd stond hij op mijn verlanglijstje: de Tradition de Hammam Oriëntaalse peeling van Yves Rocher. Maar steeds was hij in de webshop niet leverbaar, en een winkel van Yves Rocher zit hier helaas niet in de buurt. Ik had dus eigenlijk de hoop al opgegeven. Tot ik laatst weer eens een bestelling deed, en het bestel-systeem me op het laatst vroeg of ik misschien… nog wilde toevoegen? Yes, yes, yes! Eindelijk kon ik hem uitproberen!

Tradition de Hammam Oriëntaalse peeling van Yves Rocher

Tradition de Hammam Oriëntaalse peeling: de ingrediënten

Deze peeling uit de Tradition de Hammam-lijn bevat biologische arganolie, Marokkaanse klei en gemalen argan- en abrikozenpitten, die voor een intensief peelende werking zorgen. Deze rijke bestanddelen maken de peeling een heerlijke luxe verwenproduct voor je huid.

Arganolie wordt al eeuwenlang geroemd om haar ongelooflijk heilzame uitwerking op de huid.
Het is dan ook één van de best bewaarde geheimen van de Marokkaanse vrouwen. De vruchten van de arganboom worden gedroogd in de zon, waarna ze van hun vruchtvlees ontdaan worden, zodat de pit overblijft. Die wordt gekraakt en uit de zaden die uit de pit vrijkomen, wordt de olie met de hand geperst. Deze 100% biologische olie wordt ook vandaag de dag nog op ambachtelijke wijze in Marokko geproduceerd. De onderzoekers van Yves Rocher hebben de olie geselecteerd om u optimaal te kunnen laten profiteren van alle voedende en herstellende eigenschappen.

Tradition de Hammam Oriëntaalse peeling van Yves Rocher

Tradition de Hammam Oriëntaalse peeling: gebruik en werking

Je gebruikt de peeling als volgt: je maakt je lichaam vochtig, brengt dan de Oriëntaalse peeling aan en masseert deze goed in de huid. Vervolgens spoel je je huid goed af, en voilá: een zijdezachte huid is het resultaat.

Tradition de Hammam Oriëntaalse peeling van Yves Rocher

Zo ziet de Tradition de Hammam Oriëntaalse peeling er uit. Het is een vrij dunne substantie, met grote en kleine korreltjes erin. Ik vind de subtantie nog het meest te vergelijken met yoghurt. Van mij zou de peeling wel wat dikker mogen zijn, zodat hij wat makkelijker uit de pot te halen is zonder iedere keer weer te knoeien. Van de grotere korrels voel ik nauwelijks iets, het meeste peeling-effect komt van de kleine korreltjes. Ze hebben een fijne structuur, mijn huid wordt gepeeld zonder een schurend effect.

De geur is heel bijzonder: het is een warme, oosterse geur, echter met een zoete, fruitige ondertoon. Ik vind het heerlijk.

Tradition de Hammam Oriëntaalse peeling van Yves Rocher

Mijn mening over de Tradition de Hammam Oriëntaalse peeling

De arganolie in de Oriëntaalse peeling zorgt ervoor dat mijn huid na gebruik heerlijk zacht en gevoed aanvoelt, een bodylotion is absoluut niet nodig. De geur blijft vrij lang aanwezig voor een dergelijk product, na een paar uur ruik ik de geur nog steeds lichtjes op mijn huid.

De Tradition de Hammam Oriëntaalse peeling is niet echt goedkoop, hij kost € 22,90 voor 150 ml (momenteel krijg je 29% korting en kost hij € 16,05). Ik vind wel dat hij deze prijs waard is, gezien de voedende en verzachtende werking en de rijke, biologische ingrediënten. Ik zie het echt als een luxe-product en gebruik hem ook zo. Af en toe moet je jezelf een stukje luxe gunnen, toch?

Ken jij de Tradition de Hammam lijn van Yves Rocher al?

4 Comments on Tradition de Hammam Oriëntaalse peeling van Yves Rocher

 1. Roxanne
  16 mei 2013 at 18:21 (9 jaren ago)

  Deze is echt heerlijk! De balsem is ook erg fijn 🙂

  Beantwoorden
 2. Nicole
  15 mei 2013 at 09:14 (9 jaren ago)

  Ik kende het nog niet maar zo te lezen is het de moeite waard!
  Is deze ook voor het gezicht te gebruiken of is die daar niet “mild” genoeg voor??

  Beantwoorden
  • Natasja
   15 mei 2013 at 09:31 (9 jaren ago)

   Nee, ik zou hem niet op het gezicht gebruiken, daar is hij toch net wat te pittig voor. Yves Rocher vermeldt dit zelf ook op de website bij het product, dat hij niet op het gezicht te gebruiken is.

   Beantwoorden
   • Nicole
    15 mei 2013 at 11:29 (9 jaren ago)

    Thanks! 😉
    Ga m zeker proberen!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.