Treacle Moon body butter – om een hemelse douche compleet te maken

Eerder vertelde ik je al over de heerlijke showergels van het in Nederland vrij nieuwe merk Treacle Moon. Na een douche mag een verzorgend product natuurlijk niet ontbreken, en om geheel in stijl (en geur) te blijven, is er de Treacle Moon body butter. Let me tell you something more about it!

Treacle Moon body butter

Treacle Moon body butter: makes your treat complete

Waar de shower gels verkrijgbaar zijn in negen heerlijke geuren (waarvan eentje een limited edition), is de Treacle Moon body butter er helaas nog slechts in twee geuren: The Raspberry Kiss en My Coconut Island. Hopelijk komen er nog meer geuren bij, want ik vind het heerlijk om mijn verzorging na het douchen qua geur af te stemmen op het product wat ik onder de douche gebruikt heb. En aangezien ik vier verschillende Treacle Moon shower gels op de badkamer heb staan…

Treacle Moon body butter

Treacle Moon body butter: de ingrediënten

Qua verzorgende ingrediënten bevat de Treacle Moon body butter glycerine en Shea butter. Glycerine heeft het vermogen om water op te slaan voor het hydrateren van de huid. De verzorgende werking van Shea butter is algemeen bekend. De body butter bevat tevens minerale olie. Dit houdt ook het vocht in je huid vast, maar slechts voor zolang het op je huid aanwezig is. Het voegt verder niets toe qua verzorging. Op mijn gezicht gebruik ik liever geen producten waar minerale olie aan toegevoegd is, op mijn lichaam heb ik er geen moeite mee, zolang het als ingrediënt niet te hoog op de lijst staat. Ik merk in dit geval niets van het verstikkende laagje wat het kan veroorzaken op je huid.

Treacle Moon body butter

Treacle Moon body butter: textuur, geur en werking

Ik vind de term ‘body butter’ eigenlijk niet helemaal op zijn plaats, omdat het meer een dikke, luchtige crème is dan een boter-achtig product. Hij heeft een paar minuutjes nodig om in te trekken, maar wordt wel goed door de huid opgenomen, zonder een laagje achter te laten op mijn huid. De geur is lekker fris en fruitig, precies zoals de shower gel die ik in dezelfde geur heb. De geur blijft een paar uur aanwezig, en dat vind ik voor een product uit deze prijsklasse uitstekend. Treacle Moon body butter verzorgt mijn huid voldoende en is prima geschikt voor dagelijks gebruik, maar als het kouder is (als het dat deze winter nog gaat worden), denk ik niet dat hij voldoende bescherming biedt.

Treacle Moon body butter

Treacle Moon body butter is, net als de overige Treacle Moon producten, verkrijgbaar bij de grotere filialen van Albert Heijn, of via de website. Een pot van 250 ml kost slechts € 4,95.

3 Comments on Treacle Moon body butter – om een hemelse douche compleet te maken

 1. Miranda Aerts
  7 januari 2014 at 18:20 (8 jaren ago)

  Je wil ze het liefst in alle varianten, zo leuk zijn deze producten! Fijn om te horen dat ook de body butter goed bevalt.

  Beantwoorden
 2. irene niec
  7 januari 2014 at 15:27 (8 jaren ago)

  Ik heb vanochtend de Mango shower gel gekocht, maar hier hebben ze de Body butter nog niet. Dus ik ga het in de gaten houden, heerlijk.

  Beantwoorden
 3. Roxanne
  7 januari 2014 at 15:17 (8 jaren ago)

  Fijne review! Ik ben toch wel benieuwd geworden naar deze body butter, maar ik heb nog veel te veel staan hier!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.