Treatwell: online je Beauty-afspraak maken

Steeds meer bedrijven in de beautybranche (kapsalons, schoonheidssalons, spa’s, etc.) bieden de mogelijkheid om online een afspraak te maken. In een tijd waarin iedereen het steeds drukker heeft en niet altijd in de gelegenheid is om telefonisch een afspraak te maken, is dat natuurlijk een uitkomst. Zo kan ik zelf ook niet altijd overdag even snel mijn telefoon pakken op mijn werk (althans: ik vind zelf dat ik dat niet kan maken onder werktijd), en op deze manier kan ik gewoon ’s avonds achter mijn laptop mijn kappersafspraak of afspraak voor een beauty-behandeling inplannen. Treatwell gaat nog een stapje verder: op deze handige website vind je meer dan 2000 beauty-bedrijven bij elkaar, en kun je heel makkelijk een bedrijf bij jou in de buurt zoeken en direct online boeken. Ik ging voor jullie op onderzoek uit op deze website, en vertel jullie er graag wat meer over!

Treatwell

Treatwell: hoe werkt het?

Als je op de homepage van Treatwell komt, zie je direct twee invulvelden, waar je eerst de plaats en/of postcode van je keuze invult, en daarna kunt aangeven naar wat voor soort behandeling je op zoek bent. Als je daarna op ‘Zoek’ klikt, kun je op de volgende pagina je zoekterm nog iets verder verfijnen op de soort behandeling, en aangeven in welke straal je een salon wilt zoeken (standaard is dit 10 km). Vervolgens krijg je een aantal zoekresultaten te zien, op welke je weer afzonderlijk kunt klikken om meer informatie over de betreffende salon te lezen, zoals openingstijden, adresgegevens en alle behandelingen waar je uit kunt kiezen.

Treatwell

Als je een behandeling hebt gekozen, klik je op ‘Kies tijd’ en vervolgens op de datum waarop je je behandeling wilt boeken. Je krijgt dan alle beschikbare tijden te zien waarop je je behandeling kunt inplannen (afhankelijk van hoe kort je van tevoren boekt, kun je uit meer of minder tijdstippen kiezen, dit is logisch). Als je een tijdstip hebt gevonden wat jou goed uitkomt, klik je op ‘Ga verder’ en vul je je gegevens in (naam, email-adres en telefoonnummer en eventuele opmerkingen). Bij deze stap kun je ook een eventuele actiecode invoeren, waarna je de gewenste betaalmethode kiest. Bij Treatwell kun je met Ideal betalen, maar ook met Visa, Mastercard of American Express. Ook is het mogelijk om in de salon te betalen, het is maar net wat je zelf het prettigst vindt.

Als je net als ik een actiecode hebt, moet je deze echter al wel direct bij het boeken invoeren. Van de ene kant begrijp ik dat, van de andere kant is het natuurlijk een beetje gek dat je voor een kappersbehandeling of een gezichtsbehandeling van tevoren moet betalen, terwijl je nog helemaal niet weet of je wel tevreden zult zijn over de behandeling. Maar goed, ik ga er in zulke gevallen altijd maar van uit dat eventuele klachten altijd netjes opgelost zullen worden, hetzij met de betreffende salon, hetzij met Treatwell zelf. Sowieso is het team van Treatwell 7 dagen per week telefonisch te bereiken van 09.00 tot 22.00 uur, dus mocht je problemen hebben tijdens of na je behandeling, kun je direct contact opnemen.

Treatwell

Bij Treatwell is het ook mogelijk om een Gift Card te bestellen, deze is verkrijgbaar vanaf 5 euro tot 100 euro. Je kunt ervoor kiezen om de Gift Card per mail te ontvangen (je ontvangt dan een code die de ontvanger bij het afrekenen kan invoeren), maar het is ook mogelijk om de Gift Card in een luxe geschenkverpakking per post te laten versturen.

Treatwell

Na het afronden van het bestelproces ontving ik meteen een bevestigingsmail met daarin alle gegevens. Een dag voor de afspraak ontving ik bovendien een sms-je op mijn telefoon, met een reminder. Dat kan nooit kwaad voor vergeetachtige mensen zoals ik, hihihi!

Treatwell: de afspraak

Ik had gekozen voor een gezichtsbehandeling bij Schoonheidsinstituut Nouvelle in Roosendaal, voor mij ongeveer een half uurtje rijden. Afgelopen zaterdag had ik deze afspraak, en omdat de salon vrij dicht in de buurt van het centrum zit, reed ik ruimschoots op tijd weg. Dat bleek echter niet nodig, want er was volop parkeergelegenheid in de straat zelf, ik hoefde maar 150 meter te lopen.Hoewel het pand waarin de salon gevestigd is een echt oud stadspand is, is alles keurig onderhouden en ziet het er netjes en schoon uit, vooral het laatste is natuurlijk heel belangrijk bij een schoonheidssalon.

Treatwell

Treatwell

Omdat ik van tevoren had gevraagd of ik wat foto’s mocht maken voor mijn artikel, kreeg ik eerst een rondleiding door de hele salon, nadat ik heel hartelijk en vriendelijk ontvangen was door Lieke. Bij Schoonheidsinstituut Nouvelle kun je niet alleen terecht voor gezichtsbehandelingen, maar ook voor veel verschillende lichaamsbehandelingen zoals diverse lichaamspakkingen, Hydro/sonicmassagebad, verschillende massages (waaronder Hot-stone) en zelfs een halve (4 behandelingen naar keuze) of een hele (7 behandelingen naar keuze) Beauty-verwendag behoren tot de mogelijkheden!

Treatwell

Treatwell
Vanuit de wacht-/relaxruimte kijk je uit op het gloednieuwe dakterras

Treatwell

Ik had gekozen voor de Après Ski-gezichtsbehandeling, een huidherstellende behandeling speciaal voor de huid die het tijdens de (ski)vakantie zwaar te verduren heeft gehad door zon en/of kou. Nu ben ik niet op wintersport geweest (en ga ook niet dit jaar), maar in de wintermaanden heeft je gezichtshuid het natuurlijk sowieso al wat zwaarder, dus leek deze behandeling me uitermate geschikt (en lekker).

Treatwell
In de behandelsalon staan twee stoelen, je kunt dus gezellig tegelijk met je vriendin, zus of moeder een gezichtsbehandeling ondergaan. Voor het ultieme relax-gevoel is de stoel waarin ik lag tijdens de behandeling verwarmd. Mmmmm…

Treatwell

Eerst werd mijn huid grondig gereinigd. Bij Schoonheidsinstituut Nouvelle wordt gewerkt met het merk Deynique, een voor mij tot dan toe nog onbekend merk. Deynique heeft Aloë Vera als voornaamste werkzame ingrediënt in al haar producten. Mijn ervaring tijdens de behandeling is, dat de producten heel zacht aanvoelen op de huid, maar wel bijzonder werkzaam zijn. Zo werden door middel van een lysing (een heel milde vorm van peeling, die door middel van massage wordt aangebracht) de dode huidcellen losgeweekt, waardoor ze op een zachte maar heel effectieve manier verwijderd kunnen worden. Het anti ozon liftmasker wat daarna werd aangebracht, zorgde ervoor dat mijn huid een heerlijke oppepper kreeg, wat ze na een mix van kou, regen, sneeuw, zon en wind van de afgelopen weken best kon gebruiken. Mijn huid zag er na de behandeling prachtig glad en zacht uit, en voelde ook zo. Ik vind het echt een aanrader om te doen zo rond eind februari, als de wintertijd ver voorbij is en het voorjaar voor ons ligt.

Treatwell
Very charming…

Ik heb bij Schoonheidsinstituut Nouvelle een combinatie van uiterste professionaliteit en Brabantse gastvrijheid ervaren: heel vakkundig en bekwaam als het om de behandeling op zich gaat, maar alles binnen een heel gemoedelijke sfeer, waarbij zeker ook tijd was voor een gezellig praatje (uiteraard over Beauty). Het enige minpuntje vind ik het feit dat ik na de behandeling geen make-up op kreeg, en dat me ook de vraag niet werd gesteld of ik een beetje make-up op wilde. Niet dat ik na de behandeling nog wilde afspraken had, maar het voelt toch wat prettiger om met een beetje make-up op mijn gezicht door de stad naar mijn auto te lopen. Daarnaast vind ik het persoonlijk een gemiste kans van een bedrijf, daar je juist met goed gekozen en mooi aangebrachte make-up een leuke bijverkoop kunt genereren (zeker bij een klant als ik, hihihi!).

Treatwell

Schoonheidsinstituut Nouvelle is een salon die ik van harte kan aanbevelen, met name de Beauty-verwendagen spreken mij persoonlijk heel erg aan, heel leuk om samen met je vriendin, moeder of dochter te doen! En via Treatwell heb je deze verwennerij binnen een paar minuten geboekt, misschien een leuke tip voor Valentijnsdag?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

6 Comments on Treatwell: online je Beauty-afspraak maken

 1. Sonja
  20 januari 2015 at 21:01 (7 jaren ago)

  Ben jaloers op je relax momentje! Heerlijk.

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  20 januari 2015 at 11:44 (7 jaren ago)

  Wat een mooie plek! Ik moet toch ook snel eens weer zo’n behandeling doen of naar de kapper hihi

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  20 januari 2015 at 10:32 (7 jaren ago)

  Fijn zo een me time moment om bij te kunnen komen van het harde werken en inderdaad al die regen doet geen goeds voor de huid van het gezicht!
  Inderdaad heel jammer dat ze geen make-up bij je had aangebracht.
  Het ziet er in de salon netjes en heel verzorgd uit.
  Duidelijke foto’s.

  Beantwoorden
 4. Mireille
  20 januari 2015 at 07:35 (7 jaren ago)

  Haha Natasja. En jij maar wachten op de make-up. Volgende keer gewoon vragen je bent tenslotte niet voor niks blogster.

  Beantwoorden
  • Natasja
   20 januari 2015 at 08:45 (7 jaren ago)

   Hahaha, het gaat mij er niet om dat ik blogster ben hoor, maar jij weet als geen ander dat een mooie lipstick of oogschaduw nu eenmaal veel makkelijker verkoopt als je deze in een mooie look aanbrengt bij de klant 🙂

   Beantwoorden
 5. Bianca
  20 januari 2015 at 07:20 (7 jaren ago)

  Heerlijk he zo’n geniet momentje 🙂 x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.