Uit de kletspot #2

Een paar weken geleden plaatste ik mijn eerste ‘Uit de kletspot’ artikel. Omdat zowel ik als jullie het een erg leuk artikel vonden om te maken/lezen, volgt vandaag deel 2. Ik heb weer drie leuke vragen uit de Kletspot geselecteerd, die ik eerlijk beantwoord.

Kletspot

Uit de Kletspot

Mijn beste sportieve prestatie, dat kan er maar eentje zijn. Simpelweg omdat ik niet zo sportief ben, en dus ook niet zoveel sportieve prestaties heb, hahaha! Maar er is er wel eentje (eigenlijk drie) waar ik enorm trots op ben. Ik heb namelijk drie keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. En als je bedenkt dat dat een afstand van 40 kilometer is, vier dagen lang, dan snap je dat je die niet zomaar even loopt. Alle drie de keren heb ik er een half jaar voor getraind, en dat betekent dat er aardig wat tijd in ging zitten. En dat het behoorlijk wat discipline vergt, want zeker op het laatst betekende zo’n training dat ik bijna de hele zaterdag aan het wandelen was.

Het eerste jaar heb ik de 40 kilometer gelopen, samen met mijn vader. 40 kilometer was voor mij de verplichte afstand. Op vrijdagmiddag was ik na de finsh in zo’n euforische stemming dat ik tegen mijn broer, die de 50 kilometer samen met een vriend had gelopen, riep: volgend jaar loop ik de 50 kilometer samen met jou! Een wijze les: roep nooit zulke dingen op zo’n moment! 10 kilometer meer lijkt niet zo veel, maar het bleek toch behoorlijk pittig. Tot overmaat van ramp was het dat jaar de eerste twee dagen meer dan 30 graden, en dat is voor mij gewoon funest. Maar ook die 4x 50 kilometer liep ik uit. Weliswaar kon ik de eerste dagen daarna niet meer lopen omdat ik zulke zere, branderige voeten had. Maar ach, wat maakt dat uit na zo’n prestatie?

Het jaar daarna heb ik wel ‘gewoon’ weer voor de 40 kilometer gekozen 😉 Mijn vader liep inmiddels de afstand van 30 kilometer, dus dat derde jaar heb ik grotendeels ‘alleen’ gelopen, samen met die andere tienduizenden wandelaars. Daarna kreeg ik mijn huidige baan, en lukte het me niet meer om naast mijn fulltime baan te trainen, dus heb ik het voor voorlopig moeten opgeven. Maar voor volgend jaar heb ik me voorgenomen om het weer te gaan proberen!

Finale Expeditie Robinson of Studio Sport?

Dit is voor mij een heel makkelijke vraag: de finale van Expeditie Robinson natuurlijk! Ik kijk sowieso niet veel TV, er zijn door het hele jaar maar een stuk of 6 à 7 programma’s die ik de moeite waard vind om te volgen. Waarvan Expeditie Robinson er eentje is. Ik heb het een paar jaar niet gekeken, maar de laatste seizoenen volg ik het weer op de voet. Zeker nu er ook Onbekende Nederlanders meedoen (naast de voor mij onbekende Bekende Nederlanders, hahaha!) vind ik het super leuk en interessant om te volgen.

Studio Sport daar heb ik echt he-le-maal niks mee. Een heel enkele keer kijk ik sport als er een belangrijke finale of evenement is, maar het programma an sich kan ik missen als kiespijn. Dat heb ik in het verleden te vaak ‘verplicht’ moeten meekijken, en is iets wat ik echt niet mis.

KletspotBen jij een natuurliefhebber?

Ja, ik ben een echte natuurliefhebber. Ik ben graag buiten, voel graag de buitenlucht om me heen en kan enorm genieten van de wisseling van de seizoenen in de natuur. Sinds Benthe er niet meer is, kom ik niet meer zo vaak in het bos of in de polder als eerst. Wandelen doe ik nu toch meer in de wijk, en door het park. Maar ook daar is natuurlijk genoeg groen te zien, en zag ik de afgelopen maanden de natuur weer groener worden.

Ook doordeweeks ben ik meer buiten, sinds mijn collega’s en ik iedere dag tussen de middag een half uur wandelen. Ik voel me daardoor zoveel beter en fitter! Zelfs als het regent lopen we, alleen bij regen in combinatie met harde wind slaan we een dagje over. Maar dan voel ik me meteen zo ontzettend niet fijn, ik heb de buitenlucht echt nodig om me goed te voelen. Ik hoop echt dat we dit jaar een niet al te warme zomer krijgen, zodat ik ook dan gewoon van het buiten zijn kan blijven genieten.

De Kletspot is verkrijgbaar in verschillende varianten, ik heb de basis uitvoering. Er is bijvoorbeeld ook een variant speciaal voor studenten, een pittige variant, een variant speciaal voor moeders, of een aanvullingsset.

Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link iets bestelt, ontvang ik van deze webshop een klein gedeelte van het bedrag wat je besteedt. Dit kost jou uiteraard niets extra’s, maar is voor mij een kleine bijdrage in de kosten die ik maak voor Beautyspots.

6 Comments on Uit de kletspot #2

 1. Miranda Aerts
  10 november 2019 at 22:51 (1 jaar ago)

  Leuk met de familie tijdens Kerst!

  Beantwoorden
 2. neeltje
  30 oktober 2019 at 20:29 (1 jaar ago)

  Leuk deze kletspot vragen. De prestatie van de wandelvierdaagse is inderdaad een bijzondere prestatie!

  Beantwoorden
 3. Petra
  30 oktober 2019 at 16:49 (1 jaar ago)

  Leuk om te lezen! Ik heb deel 1 gemist, ga ik nog opzoeken.. Watt een prestatie om de vierdaagse te lopen, dan ook nog de 50 km.
  Ik ben ook graag buiten, loop veel zeker nu we een hond hebben. Het was vanmorgen weer zo mooi met zon en ochtendlicht.

  Beantwoorden
 4. Marianne Jansen
  30 oktober 2019 at 12:04 (1 jaar ago)

  Leuk om te lezen ! En ik vind het nogal een prestatie hoor zoveel lopen 4 dagen achter elkaar , afgezien van al de training die er in gaat zitten . Wandelen is in mijn ogen ook sport .Ik ben ook een natuurliefhebber , ik geniet nu vooral ook van de vogeltjes die in de tuin komen eten , de mooie kleuren in het bos nu en de echte herfstgeur , heerlijk .

  Beantwoorden
 5. Catalijne schoenmakers
  30 oktober 2019 at 09:26 (1 jaar ago)

  Wat ontzettend leuk om te lezen en wat een knappe prestatie

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  30 oktober 2019 at 06:32 (1 jaar ago)

  Leuk onderwerp
  Knap van jou dat zoveel gewandeld had …..

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.