Uoga Uoga: make-up met bessen, vruchten en groene kruiden

Vandaag wil ik een heel bijzonder, in Nederland nieuw, natuurlijk make-up merk aan je voorstellen: Uoga Uoga. Uoga Uoga is afkomstig uit Litouwen en betekent letterlijk ‘Berry Berry’, oftewel ‘Bessen Bessen’. En dat staat dan weer voor de bijzonder manier waarop deze make-up gemaakt wordt: de producten bevatten namelijk bessen en andere vruchten, kruiden- en plantenextracten. Ik vertel je er heel graag wat meer over!

Uoga Uoga

Uoga Uoga

Uoga Uoga is ontstaan uit een soort hobby van twee vriendinnen. In hun vrije tijd maakten zij verse maskers en crèmes, eerst voor zichzelf, later ook voor vrienden en familie. Hiervoor gebruikten ze onder andere bessen en verse kruiden uit de natuur. Inmiddels zijn de producten in verschillende landen verkrijgbaar, maar de basis is gebleven. Er worden uitsluitend natuurlijke, ongeraffineerde ingrediënten gebruikt zoals oliën, klei, honing, kruiden en vruchten. Voor de minerale make-up lijn worden natuurlijke mineralen gebruikt, verrijkt met amber, ook wel het ‘Baltische goud’ genoemd.

Ook de geuren van de producten zijn helemaal natuurlijk: er worden alleen maar pure essentiële oliën gebruikt, geen synthetische geurstoffen. De oprichtsters van Uoga Uoga hebben als doelstelling om de wereld schoner, zuiverder en mooier te maken. Een merk wat alleen daardoor al mijn hart heeft gestolen!

Uoga Uoga
De producten

Ik laat je in dit artikel enkele van de producten uit het assortiment van Uoga Uoga zien: twee oogschaduws, een Lip & Cheek product, een lipgloss en een oogschaduwkwast. Ik zal kort wat over de kwaliteit en houdbaarheid van de producten vertellen, en sluit (uiteraard) af met een look!

Uoga Uoga
Uoga Uoga Natural Eye Shadow with Amber

De Natural Eye Shadow met Amber is verkrijgbaar in 20 verschillende kleuren. De kleuren hebben leuke namen gekregen, zoals Crazy Octopus, Smiling Deer en Fuzzy Bear. De verpakkingen van de Uoga Uoga producten zien er overigens heel mooi en stijlvol uit. Wit met zwarte kartonnen verpakkingen, die om de glazen potjes met zwart deksel zitten. Op het deksel staat weer in het wit het logo van Uoga Uoga. Mijn eerste indruk is meteen al heel erg goed, het is een merk wat duidelijk over alles heel goed nagedacht heeft.

Uoga Uoga
Op de achterkant van de witte kartonnen wikkel staan de ingrediënten vermeld. Je ziet hier inderdaad mooie ingrediënten als Kaolin klei, Allantoïne (werkt verzachtend op de huid), rijstpoeder en Amber poeder. De oogschaduws zijn geschikt voor veganisten.

Uoga Uoga
Het potje ziet er erg mooi uit, en voelt zwaar en luxe aan. Natuurlijk is het wel oppassen geblazen dat je het niet laat vallen, maar dat geldt voor een oogschaduwpalette net zo.

Uoga Uoga
Waar ik niet zo blij mee ben, is het feit dat de losse oogschaduw ook echt los in het potje zit. Meestal zit hier een plastic soort van dekseltje op, met gaatjes erin om de oogschaduw te doseren. Dat is hier niet het geval, je dipt in dit geval gewoon met je oogschaduwkwast in de oogschaduw. Op zich ook nog geen probleem, maar altijd als ik de oogschaduw gebruik, denk ik bij mezelf: “Niet niezen Natas, niet niezen!” Hahaha, je wilt natuurlijk niet weten wat er dan gebeurt.

Uoga Uoga
Ik koos de Uoga Uoga oogschaduws in twee kleuren: op de eerste foto hierboven zie je Sparkle, en op de tweede foto Posh Fox. Beiden zijn het vrij naturelle kleuren, kleuren waar ik van houd.

Ondanks de losse textuur van de oogschaduws, brengen ze wel vrij goed aan, zonder noemenswaardige fallout. Ik dip mijn oogschaduwkwast even in de poeder, tik hem dan goed af tegen de rand van het potje en breng de oogschaduw dan aan op mijn ooglid. Bij het aanbrengen smelt de losse textuur als het ware samen, en brengt als een gewone oogschaduw aan.

Uoga UogaDuo Eyeshadow Brush

Uoga Uoga heeft ook een aantal oogschaduwkwasten in het assortiment, waarvan ik de Duo Eyeshadow Brush heb getest. Op zich is deze van een hele mooie kwaliteit met zachte haartjes die ondanks herhaaldelijk wassen goed op hun plek blijven. Alleen zijn beide kwastjes heel dun en iel, terwijl ik juist van wat stevigere oogschaduwkasten houd. Maar voor precisiewerk is hij wel erg geschikt.

Uoga Uoga
En de andere kant zou je zelfs kunnen gebruiken om een dun lijntje onder je oog te zetten.

Uoga Uoga
En hier zie je hem in zijn geheel, hij ziet er erg sjiek uit he? De oogschaduwkwast kost € 13,90.

Uoga Uoga
Hier zie je de swatches van de Uoga Uoga oogschaduws. Links Sparkle, rechts Posh Fox, hier zonder flits. De pigmentatie is uitstekend zoals je ziet, dit is slechts één veegje op mijn arm. De houdbaarheid is niet zo goed als ik gewend ben van bijvoorbeeld merken als Urban Decay of Too Faced, maar ze houden het wel tot het eind van mijn werkdag vol. En dat is voor mij voldoende, Benthe vindt het niet erg als ‘s avonds mijn oogschaduw niet meer ‘on fleek’ is 😉

Uoga Uoga
En dit zijn de oogschaduws met flits, vooral Sparkle vind ik erg mooi met zijn glansje! De oogschaduws kosten € 12,90 per stuk.

Uoga Uoga
Uoga Uoga Natural Lip and Cheek Colour

De Natural Lip and Cheek Colour is, zoals de naam al zegt, een product wat je zowel op de lippen als een (subtiele) blush kunt gebruiken. Deze is verkrijgbaar in zeven kleuren, ik koos voor Tender.

Uoga Uoga
De Lip and Cheek Colour bevat onder andere argan-olie, jojoba-olie, en olie uit frambooszaad, die de lippen en de huid verzorgen en voeden. Iedere kleur bevat weer een ander bessen-extract, wat het product haar kleur geeft.

Uoga Uoga
Ja, het ziet er gewoon ontzettend mooi uit!

Uoga Uoga
Uoga Uoga Lip and Cheek Colour zit in een iets groter potje dan de oogschaduws.

Uoga UogaIk had een heel crèmige textuur verwacht, maar in eerste instantie voelt de Lip and Cheek Colour een beetje poederig aan. Pas bij het verdelen over mijn lippen of wangen wordt de textuur wat crèmiger. Dit verdelen gaat fijner dan ik had verwacht, eigenlijk gewoon heel makkelijk en snel. Ik vind dit een heel fijn product om bij een dagelijkse look even snel wat kleur op mijn wangen aan te brengen. De houdbaarheid hiervan is op mijn wangen prima, op de lippen houdt het (logisch) iets minder lang, een uurtje of vier. De Lip and Cheek Colour van Uoga Uoga kost € 14,90.

Uoga Uoga
Uoga Uoga Natural Lipgloss with Strawberry Extract

Toen ik de Uoga Uoga Lipgloss met Strawberry extract zag, hoefde ik niet lang te twijfelen. Die wilde ik natuurlijk ook graag testen! Lipgloss met aardbei-extract, hoe lekker wil je het hebben? Ik koos voor de kleur Strawberry Moose, ook al zo’n leuke naam! ♥

Uoga Uoga
In de lipgloss vind je ontzettend veel verzorgende oliën, heerlijk! Hier worden mijn lippen zeker in de wintermaanden wel blij van hoor!

Uoga Uoga
Uoga Uoga heeft oog voor details: als ik het doosje open schuif, komt deze leuke tekst tevoorschijn ♥

Uoga Uoga
De huls van de lipgloss ziet er uit zoals de meeste lipglosses, met in het zwart het logo van Uoga Uoga op het doorzichtige gedeelte. Zie je de mooie glitters al?

Uoga Uoga
Ook de applicator is standaard, maar dit vind ik gewoon het fijnst werken bij een lipgloss.

Uoga Uoga
Links zie je de lipgloss Strawberry Moose, rechts de Lip and Cheek Colour Tender. De lipgloss is iets bruiner dan ik gehoopt had, maar Tender vind ik echt prachtig, zowel qua kleur als qua pigmentatie. Uiteraard heeft de lipgloss een heerlijke, natuurlijk fruitige geur.

De lipgloss kost € 12,90.

Uoga Uoga
De Uoga Uoga look

Bij deze look heb ik al bovenstaande producten gebruikt. Ik vind zowel de oogschaduws als de Lip and Cheek Colour echte Natasja-kleuren, maar de lipgloss kleurt helaas niet zo bij mij. Ik vind dat hij me een beetje een fletse uitstraling geeft. Jammer, maar dat kan natuurlijk een keer gebeuren. Volgende keer maar weer een lekkere knalkleur kiezen 😉 Excuses overigens voor de enigszins ‘verwaaide’ look, maar na weken van grijs weer in het weekend, was het vorige week zaterdag opeens onverwachts zonnig, en moest ik dus vlak na de wandeling met Benthe ‘snel’ een make-up look op de foto zetten.

Uoga Uoga
De producten van Uoga Uoga zijn verkrijgbaar bij SoloBioMooi. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Uoga Uoga: make-up met bessen, vruchten en groene kruiden

 1. Mariëlle
  5 december 2016 at 09:29 (4 jaar ago)

  Ik vind de look je wel goed staan hoor, helemaal niet flets! 🙂 Ik moet altijd een beetje wennen aan ‘losse’ producten, het is niet zo mijn ding!

  Beantwoorden
 2. Astrid
  26 november 2016 at 20:42 (4 jaar ago)

  Wat een mooie producten! Ik vind de lipkleur wel mooi bij je staan. Had ‘m opvallender verwacht toen ik de foto van de verpakking zag.

  Beantwoorden
 3. hilde
  26 november 2016 at 20:14 (4 jaar ago)

  Alleen al voor de namen zou je de producten kopen! Wat leuk bedacht. Mooie look heb je gemaakt weer. Toch fijn dat je in de avond niet helemaal meer tip top erbij hoeft te zitten…hihi. Benthe houdt sowieso van je, heerlijk idee! 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.