Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Met Sinterklaas kon ik een prachtig nieuw oogschaduwpalette aan mijn verzameling toevoegen: het Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette. Dit palette is een Limited Edition, en stond op mijn verlanglijstje vanaf het moment dat ik de eerste foto’s zag. Tweede Kerstdag leek me een mooie dag om dit prachtigs met jullie te delen, ik laat je veel foto’s van het palette zien, de swatches én een look!

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Urban Decay blijft voor mij één van de allerbeste make-up merken, without any doubt. Gwen Stefani als beroemdheid heb ik niet zoveel mee, maar ik vond het palette er zo mooi uitzien, dat ik het puur vanwege het uiterlijk en de kleuren gewoon wilde hebben. Het doosje waar het palette in zit, ziet er al prachtig uit, je ziet direct dat je hier niet zomaar met een willekeurig make-up product te maken hebt.

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Op de achterkant van de verpakking staan de kleuren vermeld. Gwen heeft zowel aan het samenstellen van de kleuren, als aan het ontwerpen van het palette zelf, van begin tot eind meegewerkt. Het resultaat is een palette met prachtige neutrale kleuren, maar ook een paar heel intense kleuren, waarmee je veel verschillende looks kunt maken.

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Op de zijkanten staan van alle kleuren afzonderlijk de ingrediënten vermeld, Urban Decay is hier altijd erg nauwkeurig in.

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Zelfs de binnenkant van het doosje is leuk ♥

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Ik vind het Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette echt geweldig mooi om te zien. Het palette voelt ontzettend zwaar, en doet daardoor alleen al heel luxe aan. Het deksel is gemaakt van een aantal lagen: de zwarte stippen liggen in de witte kunststof laag die daarboven ligt, en daaroverheen ligt weer een laag doorzichtig kunststof (plexiglas?). De goudkleurige rand en het koperen label maken het plaatje helemaal perfect en af ♥

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Het Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette is een vrij compleet palette: zoals hierboven al vermeld, bevat het een aantal neutrale kleuren (zowel warm als koel) en een paar meer intense kleuren. Gezien mijn verzameling oogschaduwpalettes is het voor mij persoonlijk, puur op de kleuren gebaseerd, niet een echte musthave, maar wel een palette wat je iedere dag kunt gebruiken met steeds een andere look.

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Magic’s in the Makeup

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Hieronder laat ik de oogschaduws per rij geswatcht aan je zien:

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Blonde – Bathwater – Skimp – Steady – Punk

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Baby – Anaheim – Stark – Zone – Serious

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Pop – Harajuku – Danger – 1987 – Blackout

De kwaliteit van het Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette is zoals ik van UD gewend ben: de oogschaduws hebben een zachte, creamy textuur en brengen zó ontzettend fijn aan. De matte kleuren hebben iets minder pigment dan de kleuren met een shimmer, maar dat is eigenlijk altijd het geval, bij ieder willekeurig merk. Ik ben vooral erg onder de indruk van het pigment van Danger en Blackout, en vind de kleuren Steady en Punk het mooist. Ook de houdbaarheid van de oogschaduws is uitstekend, zoals je van een palette van 52 euro natuurlijk ook wel mag verwachten.

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Voor bovenstaande look gebruikte ik de kleuren Skimp, Steady, Punk en Danger. De lichte kleur Skimp gebruikte ik als highlighter in mijn binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot. Op het bewegend ooglid en in de crease bracht ik de kleur Steady aan, en in de buitenste ooghoek de kleur Punk. Deze kleuren heb ik geblend met elkaar, waarna ik op de overgang tussen Steady en Punk de kleur Danger aanbracht. Ook dit heb ik weer geblend, daarna bracht ik een nieuw laagje Steady aan, een nieuw laagje Danger, en ook dit heb ik weer geblend. Onder mijn ogen bracht ik eerst een bruine kajal (ook van Urban Decay) aan, en daar overheen bracht ik met een kleine pencil brush de kleur Zone aan, om het een beetje zachter te maken. Een zwarte eyeliner en mascara maken het geheel af.

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow palette

Helaas werkte het weer gisterochtend niet echt mee, en moest ik mijn ringlamp gebruiken om deze look op de foto te zetten. Het is enerzijds een uitkomst, maar ik vind het licht toch altijd net iets harder dan natuurlijk (zon)licht. Ook lukte het me daardoor niet om een foto met bril te maken, omdat de lamp dan enorm weerspiegelt in mijn brilleglazen. Maar dit was dus de complete look die ik gisteren, op Eerste Kerstdag, droeg 🙂

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

Het Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette is in Nederland verkrijgbaar bij ICI Paris XL, zowel in de webshop als bij de Urban Decay shop-in-shop bij ICI Paris XL in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

7 Comments on Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette

 1. Deb
  26 december 2015 at 19:16 (6 jaren ago)

  Mooi palette! En geweldige look heb je ermee gemaakt. Zelf zou ik liever een UD Vice palette scoren.. helaas zijn deze hier niet voor handen. …Ps. Merry Christmas!!

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  26 december 2015 at 10:52 (6 jaren ago)

  Het is een prachtig palette en je kerstlook is ook weer erg mooi geworden 🙂

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  26 december 2015 at 10:31 (6 jaren ago)

  Ik blijf dit palette prachtig vinden en dat gaat niet meer over haha. Ik wil er alleen niet zoveel geld aan uit geven!

  Beantwoorden
 4. Cindy
  26 december 2015 at 08:16 (6 jaren ago)

  Prachtig palette, maar toch heb ik deze geskipt. Ben een groot fan van UD, maar vind deze toch te gewoontjes op een of andere manier.

  Beantwoorden
 5. Jori
  26 december 2015 at 08:05 (6 jaren ago)

  Wauw wauw wauw….

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  26 december 2015 at 06:07 (6 jaren ago)

  Dat is een prachtige palette echt een musthave voor de beautyliefhebber 😉
  Ik ga zeker even langs de parfumerie shop die dit verkoopt!
  Je hebt met de mooie kleuren echt een pretty look gemaakt.

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.