Urban Decay Naked 3 palette: I finally got it!

Vanaf het moment dat ik hoorde dat het Urban Decay Naked 3 palette uitkwam, stond hij op mijn wishlist. Maar omdat mijn verjaardag niet meer zolang op zich liet wachten en ik het wel een heel mooi verjaardagskado vond, heb ik even moeten wachten tot ik het in mijn bezit had. Maar sinds een week heb ik hem en oh, wat is hij mooi! Ik laat hem vandaag aan je zien.

Urban Decay Naked 3 palette

Urban Decay Naked 3 palette

Urban Decay Naked 3 palette

Urban Decay Naked 3 palette: Nude met een roze tintje

Na het Naked 1 en Naked 2 palette, is het Urban Decay Naked 3 palette weer een geheel nieuwe variant, helemaal volgens de huidige ‘roze’ naturel trend. Ik had zelf al het Urban Decay Naked 2 palette in mijn bezit, maar naar mijn mening zijn die twee totaal niet met elkaar te vergelijken.

Zoals altijd bij Urban Decay producten, is de buitenste verpakking al een plaatje om te zien. Deze verpakkingen gooi ik dan ook nooit direct weg, maar ik bewaar ze altijd in een aparte lade. Op de achterkant staan de kleuren afgebeeld, zodat je al een idee krijgt.

Urban Decay Naked 3 palette

Rapapaaaaa, daar issie!

Urban Decay Naked 3 palette

Het Urban Decay Naked 3 palette heeft een (volgens mij) tinnen verpakking met bronzen kleur. De opdruk is in goudkleurige letters, het geheel straalt al de kleur van de oogschaduws uit. De binnenkant is gemaakt van stevig kunststof.

Urban Decay Naked 3 palette

Urban Decay Naked 3 palette

Urban Decay Naked 3 palette

Urban Decay Naked 3 palette: de kleuren

Hier zijn ze dan, de twaalf kleuren van het Urban Decay Naked 3 palette! Zoals je ziet, bevat het een paar echte nude-kleuren, een paar roze tinten en een paar bruine kleuren. Helemaal rechts zie je een bijna zwarte kleur. Je kunt met het palette dus alle kanten op.

Urban Decay Naked 3 palette
(zonder flits)

Urban Decay Naked 3 palette
(met flits)

De Urban Decay palettes hebben altijd een lekker grote spiegel, die het hele deksel beslaat. Er zit een dubbele oogschaduwkwast bij, met aan de ene kant een losse ‘fluffy’ kwast waarmee je goed kunt blenden, aan de andere kant zit een platte, wat kortere kwast die ik gebruik om oogschaduw op mijn ooglid mee aan te brengen. De oogschaduwkwasten uit de palettes van Urban Decay zijn één van de weinige die ik gebruik, meestal vind ik de applicators en/of kwasten die in een palette zitten niet fijn in gebruik (of ronduit slecht).

Urban Decay Naked 3 palette: de kleuren op een rij met bijbehorende swatches

Urban Decay Naked 3 palette

Urban Decay Naked 3 palette

De vier lichtste kleuren, van links naar rechts:

 • Strange: een matte roomkleur met een licht roze ondertoon. Ondanks de lichte kleur is hij uitstekend gepigmenteerd.
 • Dust: een heel lichte oudroze kleur met veel witgouden shimmers. Hierdoor geeft hij wel iets meer fall-out dan de rest van de kleuren.
 • Burnout: een heel warme oudroze kleur met een licht bronzen ondertoon. Deze kleur heeft een heel mooie glanzende finish.
 • Limit: een matte leverkleur met een prima pigmentatie.

Urban Decay Naked 3 palette

Urban Decay Naked 3 palette

 • Buzz: een koperkleurige oogschaduw met een roze ondertoon. Deze kleur bevat zilverkleurige shimmers, wat hem een koele twist geeft.
 • Trick: een mooie brons-gouden kleur met gouden glitters.
 • Nooner: een matte taupe kleur.
 • Liar: een warme bruine kleur met een metallic paars-achtige glans.

Urban Decay Naked 3 palette

Urban Decay Naked 3 palette

 • Factory: een donkerbruine kleur met een donkerrode ondertoon. Hij bevat fijne goudkleurige shimmertjes.
 • Mugshot: een donker taupe kleur met subtiele zilveren en gouden shimmertjes.
 • Darkside: een donkerbruine kleur met een naar paars neigende ondertoon. Deze kleur heeft een mooie satijnglans.
 • Blackheart: een heel donkerbruine, bijna zwarte kleur met rode glittertjes.

De oogschaduws van Urban Decay, zo ook deze van het Urban Decay Naked 3 palette, zijn van uitstekende kwaliteit (één van de beste oogschaduws die ik ken). De oogschaduws zijn allemaal ontzettend romig van textuur, en brengen daardoor heel fijn aan. Ook de pigmentatie is prima: alle bovenstaande swatches zijn gemaakt met slechts één veeg. Ook over de houdbaarheid niets dan lof: na een werkdag zit de oogschaduw nog precies zoals ik hem ‘s ochtends vroeg aanbracht.

Urban Decay Naked 3 palette

Urban Decay Naked 3 palette

Urban Decay Naked 3 palette

In het doosje zit een extraatje: samples van vier verschillende Urban Decay Eyeshadow Primer Potions. Leuk om ze allemaal eens uit te proberen, en handig om mee te nemen als je een paar dagen weg gaat.

Het Urban Decay Naked 3 palette is helaas niet in Nederland te koop, maar gelukkig wel verkrijgbaar bij een aantal buitenlandse webshops die naar Nederland versturen. De mijne komt bij Beautybay vandaan, het kost € 46,10. Hiervoor wordt het gratis naar Nederland verzonden. Bij Beautybay vind je ook de andere twee Urban Decay Naked palettes.

7 Comments on Urban Decay Naked 3 palette: I finally got it!

 1. Esmée
  30 maart 2014 at 22:03 (5 jaar ago)

  Wauw, hij is super mooi! Gaaf dat je hem hebt! x

  Beantwoorden
 2. Kayleigh
  30 maart 2014 at 13:36 (5 jaar ago)

  Gaaf is ie! Ik vind hem zo mooi 🙂 Vis helaas elke keer naast het net met kopen.. maar hij komt ooit nog in mijn stash!

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  30 maart 2014 at 10:59 (5 jaar ago)

  Een beauty van een palette!
  Ik vind de vier meest rechtse kleuren het mooiste, maar ben benieuwd naar jouw looks met de andere kleuren.

  Beantwoorden

3Pingbacks & Trackbacks on Urban Decay Naked 3 palette: I finally got it!

 1. […] kort is het W7 In the Nude oogschaduwpalette te koop, dit zou een dupe moeten zijn van het Urban Decay Naked 3 palette. Omdat ik laatstgenoemde natuurlijk in mijn bezit heb, leg ik ze in dit artikel voor jullie naast […]

 2. […] paar weken geleden liet ik jullie het Urban Decay Naked 3 palette zien, en ik had beloofd jullie er nog een FOTD van te laten zien. Vorig weekend had ik […]

 3. […] nieuwe Urban Decay Naked 3 palette, ik kreeg het voor mijn verjaardag, gisteren zagen jullie het in een artikel voorbij […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.