Urban Decay Naked Palette

Toen twee weken geleden het nieuws bekend werd gemaakt dat Urban Decay vanaf 26 mei weer verkrijgbaar zou zijn in Nederland (bij ICI Paris XL om precies te zijn), was het Beauty-minnend deel van Nederland meteen in opperste staat van extase. Sinds Sephora een paar jaar geleden haar deuren sloot in Nederland, waren we voor de producten van dit prachtige, kwalitatieve hoogstaande make-up merk aangewezen op het buitenland. Nu is dat tegenwoordig natuurlijk ook geen ramp, want Tante Post zorgt er samen met haar buitenlandse collega’s voor dat je pakje binnen no-time vanuit het buitenland bezorgd wordt, maar bestellen en kopen in Nederland gaat toch net iets makkelijker en goedkoper. Omdat ik nog een cadeaubon van ICI Paris XL had liggen, besloot ik dat dit het moment was om mijn Urban Decay Naked familie compleet te maken, en bestelde het Urban Decay Naked Palette, de allereerste versie dus. En natuurlijk laat ik hem graag aan jullie zien!

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette

Het Urban Decay Naked Palette is het allereerste Naked Palette uit de reeks van drie. Het kwam in 2010 uit, in die tijd was ik nog helemaal niet zo met Beauty and stuff bezig, en heb dat dan ook totaal niet meegekregen. Toen later het Naked 2 en Naked 3 Palette uitkwamen, heb ik die beiden aangeschaft, zonder me verder te bekommeren om nummer 1. Een vernieuwde versie kon immers alleen maar een verbeterde versie betekenen, dus waarom dan een oudere versie aanschaffen? Boy, I was wrong!

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette

Op de achterkant van het doosje waarin het Urban Decay Naked Palette verpakt zit, staan alle kleuren vermeld, en een korte uitleg over het palette. In het palette vind je een (goede!) dubbelzijdige oogschaduwkwast, en in de verpakking zit een sample size verpakking van alle varianten Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, volgens de omschrijving kun je met ieder exemplaar een week doen. Fijn om mee op vakantie te nemen dus!

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette: Sjiek-de-friemel

Het buitenkant van het Urban Decay Naked Palette is gemaakt van rood fluweel, met in gouden letters de naam van het palette. Het ziet er poepsjiek uit, maar ik vraag me af hoe lang dit mooi blijft, eenmaal in gebruik genomen. Ik vermoed niet lang, want zowel het Naked 2 als het Naked 3 Palette die daarna zijn uitgekomen, hebben een metalen verpakking gekregen.

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette

En daar zijn ze dan, de prachtige kleuren… Ondanks het feit dat het mijn 3e Naked Palette van Urban Decay is, was ik nog steeds in extase toen ik het palette opende. Iedereen die beweert dat “budget net zo goed is als high-end” heeft denk ik nog nooit een Urban Decay palette van dichtbij gezien (en gevoeld). Er zijn niet veel merken die naar mijn mening in de buurt komen van deze oogschaduwpalettes.

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette

Omdat ik er geen genoeg van kan krijgen, bleef ik maar foto’s maken. Een product als dit is zo lekker om voor de camera te hebben, eigenlijk kunnen de foto’s hiervan niet mislukken.

Urban Decay Naked Palette

Perfectie!

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette

In alle Urban Decay Naked Palettes zit een dubbele oogschaduwkwast. En waar ik normaal gesproken bij al dit soort bijgesloten kwasten roep dat ik ze niet gebruik, omdat ik mijn eigen oogschaduwkwasten fijner in gebruik vind, maak ik hier een uitzondering. Deze kwasten zijn van een uitstekende kwaliteit, en brengen erg fijn aan. Handig, want als ik op reis ga en één van mijn palettes meeneem, hoef ik dus geen aparte oogschaduwkwast meer in mijn make-up tas te stoppen.

Urban Decay Naked Palette

Hier zie je alle kleuren duidelijk op een rij. De verdeling qua kleuren is perfect: je vindt in het Urban Decay Naked Palette zowel lichte als donkere, warme als koele, en matte als shimmery kleuren. Als ik al mijn oogschaduws weg moest doen en slechts één product mocht overhouden, zou dat één van mijn Naked palettes zijn, omdat je er zoveel verschillende looks mee kunt maken.

Hieronder laat ik de kleuren per vier aan je zien, van links naar rechts. De swatches laat ik eerst zonder flits zien, daarna met flits. En ik zal een poging doen om de kleuren te omschrijven (hoewel ik kleurbeleving, net als geur, vaak heel persoonlijk vind).

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette

Virgin is een beige, warme highlighter met een subtiele shimmer, ik vind hem prachtig!

Sin is een champagne kleur die ook erg mooi te gebruiken is als highlighter

Naked is een matte caramelkleur die heel mooi als basis te gebruiken is.

Sidecar is een prachtige koperkleur met een super mooie glans!

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette

Buck is een iets donkerdere matte kleur dan Naked, hij is tevens iets warmer van kleur.

Half Baked is goud zoals goud moet zijn: intens, shiny en sprankelend.

Smog is een prachtige roestbruine kleur met dezelfde mooie glans als Half Baked.

Darkhorse is een donkerbruine kleur met een subtiele goudkleurige glans.

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette

Toasted is een mooie rosé kleur, volgens mij is het Naked 3 palette hierop gebaseerd.

Hustle is een bruin-grijze kleur met een subtiele, koele glans.

Creep is een donkergrijze kleur met zilveren glitters, die bij het swatchen (gelukkig) iets minder aanwezig zijn dan ik vanuit het palette vermoedde

Gunmetal is een echte metaalkleur: blauw-grijs met een subtiele glans.

Zodra ik de eerste oogschaduw swatchte wist ik weer: jaaaaa, dit is de textuur waar ik zo van houd! Zacht, creamy en ontzettend fijn om te blenden. I Love Urban Decay!

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette

Urban Decay Naked Palette

Zoals ik hierboven al vertelde, vind je in de verpakking een luxe sampleset van alle varianten van de Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Ideaal om uit te proberen én om mee te nemen als je op vakantie gaat!

Urban Decay Naked Palette

Hierboven heb ik alle Urban Decay Naked palettes naast elkaar geleged, van links naar rechts. En hoewel 1 en 2 op het eerste gezicht best op elkaar lijken, blijkt dat bij nader inzien toch alleen maar om een paar kleuren te gaan. Naked 3 is sowieso heel anders, die bevat meer roze en rosé tinten. Ik kan niet kiezen welke ik het mooist vind, ze zijn me allemaal even lief.

Een look met het Urban Decay Naked Palette houden jullie nog even tegoed van me, tot ik weer wat meer in de mood ben om make-up looks te maken.

Urban Decay Naked Palette

Het Urban Decay Naked Palette is verkrijgbaar via de webshop van ICI Paris XL (later in het jaar zullen er bij enkele filialen ook Urban Decay counters verschijnen). Het kost € 49,90 (wat een beetje gek is, want ik betaalde er vorige week nog € 44,91 voor), wat niet goedkoop is, maar omgerekend per oogschaduw én gezien de kwaliteit die je koopt, vind ik het zijn geld dubbel en dwars waard. Een kleine disclaimer wil ik hierbij vermelden: ik sta niet in voor de verslaving die ontstaat als je eenmaal je eerste Urban Decay oogschaduwpalette gekocht hebt.

Heb jij al een Urban Decay Naked palette op je make-up tafel liggen? Welke is jouw favoriet?

Gisteravond kwam via Temptalia het bericht dat er deze zomer een nieuw Urban Decay Naked palette uitkomt, het Naked Smoky palette. Nadere informatie over hoe, wat en wanneer ontbreekt nog, maar hier kun je alvast de eerste foto’s bekijken. Zodra er meer informatie bekend is, laat ik het jullie uiteraard weten!

9 Comments on Urban Decay Naked Palette

 1. Hennie
  3 juni 2015 at 07:53 (7 jaren ago)

  Ik wil hem stiekem ook nog erg graag. Ik heb 2 en 3 maar als ik heel eerlijk naar mezelf moet zijn dan moet ik bekennen dat ik al zoveel kleuren heb die er op lijken, dat ik op zich re-de-lijk zonder Naked 1 kan functioneren. Totdat ik jouw foto’s zag…. 😉

  Beantwoorden
 2. Bianca
  3 juni 2015 at 07:27 (7 jaren ago)

  Het palette en pigmentatie ziet er super uit alleen ik zou zelf voor het derde palette gaan, dat zijn iets meer “mijn” kleur x

  Beantwoorden
 3. Dana
  2 juni 2015 at 21:55 (7 jaren ago)

  Mooi is ie he! Ik heb nog zo’n sample waar je dat flesjes nog had maar dan in miniatuur 🙂

  Beantwoorden
 4. Cindy
  2 juni 2015 at 19:39 (7 jaren ago)

  Oh had je deze nog niet? Shame on you haha!
  Heb ze alle 3 en vind het de fijnste paletten die er zijn. De nieuwe, die Smokey, komt er ook zeker, familie moet compleet zijn 🙂

  Beantwoorden
 5. judith
  2 juni 2015 at 16:29 (7 jaren ago)

  Ik heb naked 1 destijds gekocht bij sephora en er nog steeds erg blij mee. Ik was volgens mij toen wel iets goedkoper uit, rond 38 euro

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  2 juni 2015 at 15:17 (7 jaren ago)

  Wat zitten er toch onwijs gave kleuren tussen <3 Maar de prijs houdt me tegen!

  Beantwoorden
 7. Manon
  2 juni 2015 at 14:50 (7 jaren ago)

  Ik vind de palettes echt heel erg mooi

  Beantwoorden
 8. Marthe | Normal Beauty
  2 juni 2015 at 14:50 (7 jaren ago)

  Ik heb deze al een tijdje en moet bekennen dat ik hem te weinig gebruik. Ik grijp toch vaker naar mijn MUA undressed palette (een dupe hiervan), omdat in die minder chunky glitters zitten in mijn favoriete kleur (de Sidecar dupe).

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.