Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette & lipstick

Eind vorig jaar werd een prachtig oogschaduwpalette uitgebracht, een samenwerking tussen Urban Decay en Gwen Stefani (klik hier voor mijn review). Begin dit jaar werd tot mijn grote vreugde bekend dat er een vervolg op deze samenwerking kwam, in de vorm van een kleine voorjaarscollectie: een blush palette, een Brow Box en enkele lipproducten. Vandaag laat ik je het Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette en de lipstick Wonderland zien!

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette & Lipstick Wonderland

De verpakking van het Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette en de lipproducten zijn in dezelfde stijl als het oogschaduwpalette. Ik vind het er ontzettend mooi uitzien zo bij elkaar, en lekker herkenbaar! Ik bewaar overigens de doosjes om de palettes, dat doe ik eigenlijk bij alle wat duurdere palettes, om te zorgen dat ze langer mooi blijven.

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Het doosje van het Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette is voorzien van een zwart met goudkleurig dessin, waar het oogschaduwpalette witte en goudkleurige strepen heeft. Handig, zo kun je ze goed uit elkaar houden (al moet ik wel eens goed nadenken ’s ochtends vroeg hoor, hihihi!

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Op de achterkant staan de kleuren afgebeeld. Het palette bevat drie echte blushkleuren, een highlighter, een bronzer en een kleur die zowel als blush als als bronzer te gebruiken is, afhankelijk van de tint van je huid.

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Op de zijkant staan de ingrediënten vermeld, maar daar valt niet zoveel spannends over te vertellen 🙂

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Gwen Stefani houdt van polkadots (ik ook), dus ook het doosje van het Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette heeft aan de binnenkant een vrolijke polkadotprint.

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

En daar is hij dan: het palette zelf. Waar het oogschaduwpalette voorzien is van zwarte stippen, heeft het blush palette witte stippen tegen de stoere koperkleurige achtergrond. Het koperen label bovenop is exact hetzelfde als bij het oogschaduwpalette. Ik vind de palettes echt zó ontzettend mooi, ik kan er uren naar kijken! Ze voelen heel zwaar en stevig aan.

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Qua formaat zijn beide palettes exact gelijk.

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Zodra ik het deksel open doe, zie ik al dat dit kleuren naar mijn hart zijn, die voor mij heel goed draagbaar zijn. Links onder en rechts onder moet ik even van dichtbij bekijken, maar de rest kan direct al mijn goedkeuring wegdragen.

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Magic’s in the Makeup

Het Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette heeft een grote spiegel in het deksel, en hoewel ik me meestal op mijn slaapkamer opmaak en daarbij mijn eigen make-up spiegel gebruik, zijn dit soort grote spiegels wel onmisbaar als je het palette meeneemt op vakantie of een weekendje weg.

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Wat ziet dat er toch altijd prachtig uit hè, zo’n ongebruikt, maagdelijk palette? Ik vind het gewoon altijd zonde om het te swatchen, hihihi! Hieronder laat ik de kleuren per drie geswatcht aan je zien, zonder flits en met flits.

Urban Decay x Gwen Stefani blush palette

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Cherry is een frisroze kleur met een heel subtiel zilverkleurig shimmertje. Easy is een oudroze kleur met een warme, goudkleurige glans ♥ Angel is een champagnekleurige highlighter met een wat koele glans.

Urban Decay x Gwen Stefani blush palette

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Lo-Fi is een matte bronzer die vrij licht is, en daardoor ook voor de wat lichtere huidtypes goed te gebruiken. Ik vind hem geswatcht wel wat oranje overkomen. Hush zit tussen een blush en een highlighter in, hij doet mij aan MAC Stereo Rose denken maar dan iets meer peachy. Je kunt hem in zijn eentje als blush gebruiken, maar zo’n kleur is ook mooi om over een andere, matte blush heen aan te brengen. OC weet ik niet goed thuis te brengen: is het een bronzer, is het een perzik kleurige blush? Hij oogt wat oranje, maar heeft wel een hele mooie warme gloed. Ik denk dat hij bij lichte huidtypes wel heel mooi staat.

Alle zes de kleuren hebben een prima pigmentatie, een zachte textuur, maar zijn wel wat poederig bij het opnemen met de kwast, het is aan te raden dit met een beetje beleid te doen. Bij het aanbrengen merk ik weinig meer van het poederige, ze geven geen tot nauwelijks fallout. Op Easy na zijn de kleuren wel allemaal vrij licht, als je een wat donkerdere huidstint hebt, zijn ze misschien iets té licht voor je.

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Van de lipproducten kocht ik de lipstick Wonderland en het bijbehorende lippotlood. Hoewel ik Urban Decay één van de beste merken vind op het gebied van oogmake-up, heb ik er nog nooit een lipproduct van geprobeerd. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Urban Decay x Gwen Stefani lipstick Wonderland

In totaal zijn er zes kleuren verkrijgbaar. Ik vond het nog niet meevallen om online een keuze te maken, ik twijfelde heel erg tussen Wonderland en de fuchsia/paarse Firebird, maar besloot uiteindelijk om eens voor wat anders dan alweer fuchsia te gaan. Op de website van ICI Paris XL leek Wonderland mij een felle, roze-rode kleur.

Urban Decay x Gwen Stefani lipstick Wonderland

Op de zijkant van het doosje (wat hetzelfde dessin heeft als de palettes) staan de ingrediënten vermeld, maar die kan ik met geen mogelijkheid lezen. Op de website lees ik dat er onder andere squalane en een aantal verzorgende oliën en boters in zitten, dat klinkt goed!

Urban Decay x Gwen Stefani lipstick Wonderland

Ook de ingrediënten van het bijbehorende lippencil zien er prima uit.

Urban Decay x Gwen Stefani lipstick Wonderland

Polkadot-love

Urban Decay x Gwen Stefani lipstick Wonderland

De lipstick en het lippencil hebben hetzelfde dessin als de doosjes waarin de producten zitten, in zwart met goudskleur.

Urban Decay x Gwen Stefani lipstick Wonderland

De lipstick heeft op de zwarte huls de naam Urban Decay staan, bovenop de dop staat het bekende logo. Wat mij meteen opvalt, is dat in tegenstelling tot de palettes, de lipstick vrij licht en daardoor wat goedkoop aanvoelt. Hoewel het verder natuurlijk niets zegt over de kwaliteit van de lipstick, vind ik het een beetje jammer dat het robuuste, stoere van de palettes niet is doorgetrokken naar de lipsticks.

Urban Decay x Gwen Stefani lipstick Wonderland

Pretty!

Urban Decay x Gwen Stefani lipstick Wonderland

Het lippencil heeft dezelfde kleur en voelt heel zacht en creamy bij het aanbrengen. Je kunt het lippencil gebruiken om alleen je lippen te omlijnen, maar voor een extra intense kleur en houdbaarheid kun je ook je lippen helemaal inkleuren met het lippencil, en daarna de lipstick aanbrengen.

Urban Decay x Gwen Stefani lipstick Wonderland

Ik vind de kleur uiteindelijk meer rood en minder roze dan ik in eerste instantie dacht, maar ik vind hem wel erg mooi. De lipstick voelt prettig aan bij het aanbrengen, en ook tijdens het dragen merk ik dat hij de nodige verzorgende ingrediënten bevat, hij droogt mijn lippen niet uit. Wel trekt hij wat in de fijne lijntjes om mijn lippen, ook als ik het lippencil gebruik. Als ik van tevoren wat foundation rondom mijn lippen aanbreng, wordt dit tot een minimum beperkt. De houdbaarheid van beide producten is prima: ze houden het tot na de lunch vol, daarna werk ik mijn lippen even bij (maar dat doe ik met ieder lipproduct).

Urban Decay x Gwen Stefani lipstick Wonderland

Ik vind het een prachtige collectie, vooral de beide palettes vind ik ontzettend mooi en toch wel echte musthaves voor als je een make-up fan bent. De lipstick en het lippencil vind ik mooi, maar voor minder geld (de prijzen zijn € 24,70 voor de lipsticks en € 20,40 voor de lippencils) heb je andere merken die net zo goed of zelfs nog net iets beter zijn. De kleuren van de lipsticks zijn mooi, maar niet heel bijzonder te noemen, vind ik.

Het Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette kost € 45,00. Alle producten uit deze collectie zijn verkrijgbaar bij de filialen van ICI Paris XL met een Urban Decay counter, en uiteraard via de webshop. Alle producten zijn Limited Edition, en dus beperkt verkrijgbaar.

Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette

Hier zie je een look waarin ik het oogschaduwpalette, het Blush palette en de lipproducten gebruikt heb. Als blush heb ik de kleur Easy gebruikt, met Angel daarboven als highlighter. Lo-Fi heb ik gebruikt om te shapen.

Heb jij het Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette op je verlanglijstje staan, of heb je hem misschien zelf ook al wel in je bezit?

13 Comments on Urban Decay x Gwen Stefani Blush palette & lipstick

 1. Yvonne
  23 februari 2016 at 17:42 (6 jaren ago)

  Mooie look, UD heeft fijne producten ik ben ook zeker een fan.

  Beantwoorden
 2. Jori
  22 februari 2016 at 00:02 (6 jaren ago)

  Wat een prachtige knal kleur op je lippen,erg mooi.

  Beantwoorden
 3. Evelien
  21 februari 2016 at 20:02 (6 jaren ago)

  Wauw, wauw en nog eens wauw! Ik ben verliefd op dit palette. Angel is voor mij dé eyecatcher uit het palette. Wat een heerlijke kleur highlighter is dat! De lipproducten vind ik ook mooi, fijn dat het lippotlood lekker creamy is en als goede basis dient. Het palette belandt bij deze officieel op m’n verlanglijstje!

  Beantwoorden
 4. Mariska
  21 februari 2016 at 17:26 (6 jaren ago)

  Ik vind het zoooooo mooi! Je hebt het ook heel duidelijk uitgelegd en laten zien. Het zijn echt prachtartikelen. Ik denk alleen dat met mijn tintje de kleuren niet helemaal tot z’n recht zullen komen, daarom laat ik ‘m liggen.

  Beantwoorden
 5. Krista
  21 februari 2016 at 14:12 (6 jaren ago)

  Prachtig, ik zit nog steeda te twijfelen of ik dit palette zal koprn. De lipstick staat je overigens geweldig.

  Beantwoorden
 6. jeapiebel
  21 februari 2016 at 11:44 (6 jaren ago)

  Ik vind het zelf zeker een prachtig collectie. Al heb ik alleen maar oogschaduw palette. Ik denk niet dat ik de blush ga kopen. Wel is het een te gek item!

  Beantwoorden
 7. Mariëlle
  21 februari 2016 at 11:02 (6 jaren ago)

  Ik vind alles er zo mooi uitzien, maar ik heb nooit overwogen om het te kopen. Ik denk door de prijs, maar het blush palette bevat niet de kleuren die ik allemaal zou gebruiken!

  Beantwoorden
 8. Beautytalk
  21 februari 2016 at 10:42 (6 jaren ago)

  Prachtige producten.. De lipstick is voor mij persoonlijk dan echt wel te rood en de blush vind ik best wel duur. Maar toch zijn het mooie producten 🙂
  Liefs,
  Eefje

  Beantwoorden
 9. Ellen
  21 februari 2016 at 09:03 (6 jaren ago)

  Dat blush palette is echt zo prachtig! Ik draag bijna nooit rode lipstick, maar wow de lipstick staat jou goed!

  Beantwoorden
 10. Natascha
  21 februari 2016 at 08:52 (6 jaren ago)

  Wat een prachtige producten zeg, ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik moet kijken 😉 Ik denk dat ik de lipproducten misschien nog wel het mooiste vind, ik had hem ook een stuk rozer ingeschat maar hij staat je prachtig!

  Beantwoorden
 11. Bianca
  21 februari 2016 at 08:41 (6 jaren ago)

  Hele mooie collectie van UD! Ik wilde het blush palette ook hebben, maar ik denk dat de kleuren gewoon te licht zijn qua kleur. De lipstick staat je super goed x

  Beantwoorden
 12. Marije
  21 februari 2016 at 07:36 (6 jaren ago)

  Oooh, dat blushpalette wil ik ook! Ik ben te knurfterig om rode lipstick te dragen, maar jou staat het fantastisch!

  Beantwoorden
 13. chucky1012
  21 februari 2016 at 06:19 (6 jaren ago)

  Zulke mooie producten!
  Prachtige make-up look en de kleuren staan je goed.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.