Urban Hippies Heuptas HipPocket

Sinds ik weer veel en intensief wandel, heb ik het belang van een fijne heuptas ook weer ondervonden. In de koudere maanden kan ik mijn telefoon en sleutels natuurlijk in mijn jaszakken kwijt. Maar in de zomer heb ik meestal geen jas aan en ontbreken die zakken, dan is een heuptas de ultieme oplossing. Liefst natuurlijk eentje die er hip en leuk uitziet, en past bij mijn vrolijke jurkjes. Onlangs werd de nieuwe Urban Hippies Heuptas HipPocket geïntroduceerd, en omdat ik gestemd had op een kleur die er uiteindelijk kwam, kreeg ik er eentje opgestuurd. In de door mij gekozen kleur! Ik laat hem in dit artikel van dichtbij aan jullie zien.

Urban Hippies Heuptas HipPocket

Urban Hippies Heuptas HipPocket

Urban Hippies had al een heuptas in het assortiment, maar Femke vond het tijd voor een verbeterde versie. Ze vertelde me dat ze er een jaar over gedaan heeft om de verbeterde versie te maken. Daarbij heeft ze gebruik gemaakt van de feedback van een heleboel van haar klanten. De beste feedback die je als merk kunt hebben, denk ik! En zoals ze zelf zegt: als klein bedrijf met een kleine collectie móet die ene tas gewoon helemaal kloppen!

Ik kreeg niet alleen de Urban Hippies Heuptas HipPocket opgestuurd van Femke, maar ook de kadootjes die je bij een bestelling bij Urban Hippies krijgt. Een prachtige retro haarspeld, en een blanco kaart in een envelop. Mét postzegel, zodat je hem alleen nog maar hoeft te schrijven en op de post hoeft te doen.

Urban Hippies Heuptas HipPocket

She’s got the looks

Het belangrijkste is natuurlijk: hoe ziet de Urban Hippies Heuptas HipPocket eruit, en hoe bevalt hij in gebruik? De HipPocket is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, ‘mijn’ kleur is Ruby. Een prachtige framboosrode kleur, die met veel van mijn jurkjes matcht ♥

De tas is gemaakt van katoen canvas, wat hem lekker stevig maakt. Het achterste vak, met de rits, is 20 cm breed en 18 cm hoog, het voorste vak is 18 cm breed en 15 cm hoog. Beide vakken zijn gevoerd met een lekker retro stofje, zwart met witte stippen.

De afwerking van de tas is ook in het zwart, zoals de band (die 3 cm breed is), de rits en de kunststof kliksluiting van het voorste vak.

Urban Hippies Heuptas HipPocket

Gek op stippies

Pasvorm en draagcomfort

Het draagcomfort van een heuptas is natuurlijk erg belangrijk. Hij moet nergens knellen, maar ook niet te los zitten, of drukpunten op bijvoorbeeld je buik hebben. De Urban Hippies Heuptas HipPocket draagt heerlijk en comfortabel, eigenlijk voel ik hem nauwelijks tijdens het wandelen.

Urban Hippies Heuptas HipPocket

De driehoekige verbinding tussen de tas en de band zorgt ervoor dat de tas mooi aansluit op je lichaam, en niet gaat ‘stuiteren’ tijdens het lopen. Geloof me: vijf kilometer lopen met een heuptas die bij iedere stap tegen je lichaam flappert, is géén pretje.

Urban Hippies Heuptas HipPocket

Qua inhoud is hij voor mij perfect. Voor mijn kortere wandelingen (max. vijf kilometer) kan ik er alles in kwijt wat ik mee wil nemen. In het voorste vakje zit mijn telefoon, ik vind het een groot pluspunt dat die in een apart vakje kan. Zo hoef ik niet bang te zijn dat deze beschadigt door mijn sleutelbos. En het snoertje van mijn oordopjes kan mooi aan de zijkant eruit.

In het ‘hoofdvak’ zit de rest van wat ik allemaal mee wil nemen. Een pakje kauwgom, zakdoekjes (voor mijn hooikoorts-loopneus), mijn sleutelbos, en als ik onderweg ook langs een winkel ga: mijn opvouwbare boodschappentas. Mijn portemonnee past er niet in, maar dat ligt meer aan het formaat van mijn portemonnee dan aan de tas 😉 En ik neem meestal toch alleen maar mijn pinpas mee als ik lopend naar een winkel ga, die stop ik in het hoesje van mijn telefoon.

Of ga je voor crossbody?

De band van de Urban Hippies Heuptas HipPocket is verstelbaar tot 130 cm. Hierdoor kun je hem ook crossbody dragen, of als korte schoudertas. Door het formaat van de tas draagt dit nog steeds heel comfortabel. Zelf vind ik hem tijdens het wandelen het prettigst als heuptas dragen, maar voor andere gelegenheden vind ik crossbody een heel fijn alternatief. Ik heb al besloten dat als we op een gegeven moment weer lekker kunnen winkelen, ik de HipPocket daar ook voor ga gebruiken. Het draagt zoveel comfortabeler dan een schoudertas, en is daardoor natuurlijk veel beter voor mijn nek.

De HipPocket is verkrijgbaar in vijf kleuren, hij kost € 44,95. Je vindt de tas in de eigen webshop van Urban Hippies, en bij verschillende verkooppunten.

3 Comments on Urban Hippies Heuptas HipPocket

 1. Wilma Rommelse
  19 juni 2020 at 08:59 (2 jaren ago)

  Een hele mooie heuptas weer van UH
  Ik heb ook de ruby, een hele mooie kleur en super met de kleurrijke kleding te combineren.
  Prachtig blog wat de veelzijdigheid van de tas echt goed doet.

  Beantwoorden
 2. Deb
  17 juni 2020 at 17:53 (2 jaren ago)

  Ik vind ‘em je ontzettend leuk staan! Ik draag de laatste tijd ook weer een heuptas, leuk dat ie terug van weggeweest is.

  Beantwoorden
 3. Esther Messing
  17 juni 2020 at 13:04 (2 jaren ago)

  Hier gaat die ook dagelijks mee met de wandelingen. Ik doe er dan zelfsnog een flesje water in want dat past ook. Echt ik kan niet meer zonder.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.