Utsukusy Artificial Skin serum: een anti-aging topper!

Afgelopen maart was de Beauty Trade Special, waar ik een bezoek aan heb gebracht. Traditiegetrouw wordt ieder jaar tijdens deze Beautybeurs het Professional Beauty Product of the Year gekozen. Vandaag laat ik je het Utsukusy Artificial Skin serum zien, wat in de top 5 van deze verkiezing is geëindigd (helaas net geen eerste plaats behaald). Een hele eer dus dat ik dit mooie product mocht testen en reviewen!

Utsukusy Artificial SkinUtsukusy Artificial Skin serum: Science in the Service of Beauty

In maart 2017 werd het gepresenteerd, het Utsukusy Artificial Skin serum. Een product waar dit innovatieve Beautymerk 10 jaar lang aan gewerkt heeft. Utsukusy noemt het zelf de modernste anti-aging methode die er is, een behoorlijk imponerende stelling.

Het Utsukusy Artificial Skin serum vormt na het aanbrengen een hele dunne, ademende tweede huid. Hierdoor wordt de huid beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals milieuvervuiling, airconditioning, verwarming en rook. Je staat er misschien niet bij stil aan hoeveel schadelijke stoffen onze huid iedere dag wordt blootgesteld. En vooral niet bij wat voor invloed dat heeft op de huid. Het is inmiddels bekend dat één van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering schadelijke stoffen van buitenaf zijn. Dus als we iets kunnen doen om die invloed te beperken, zeg ik: altijd doen!

Artificial Skin zorgt ervoor dat de huid meer vocht vasthoudt, wat vooral een droge huid natuurlijk ten goede komt. Daarnaast wordt de huid gestimuleerd opnieuw collageen en fibroblasten aan te maken, waardoor de stevigheid van de huid verbetert en fijne lijntjes en rimpels verminderen. Zelfs al binnen een week, zo is de belofte!

Utsukusy Artificial SkinIngrediënten

De ingrediënten van het Utsukusy Artificial Skin serum heb ik even van de website van Utsukusy gekopieerd:

AQUA, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, CYCLOPENTASILOXANE, GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, DIMETHICONE/VINYL, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ENTEROMORPHA COMPRESSA EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, TOCOPHERYL ACETATE, ASESALPINIA SPINOZA GUM, RETINYL PALMITATE, CARBOMER, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLAURATE/VP COPOLYMER, OTETH-20, SODIUM BENZOATE, SODIUM HYDROXIDE, IMIDAZOLIDINYL UREA, PARFUM/FRACANCE, DISODIUM EDTA, SODIUM DEHYDROACETATE, POTASSIUM SORBATE

Utsukusy Artificial SkinHet Utsukusy Artificial Skin serum is gebaseerd op plantaardige siliconen. Deze hebben een hoog moleculair gewicht, waardoor ze uitstekend in staat zijn om de huid te beschermen. Daarnaast bevat Artificial Skin zeewier wat juist een laag moleculair gewicht heeft. Hierdoor kunnen de werkzame stoffen tot in de celkern doordringen. De Galactomannan boon zorgt voor een intensieve, diepe hydratatie van de huid.

Artificial Skin is vrij van genetisch gemodificeerde gewassen, bevat geen dierlijke bestanddelen, is vrij van parabenen en net als alle andere producten van Utsukusy is het dierproefvrij.

Utsukusy Artificial SkinGebruik en werking

Afhankelijk van je huidtype is Utsuksuy Artificial Skin op verschillende manieren te gebruiken. Als je een erg droge huid hebt, breng je het ‘s ochtends én ‘s avonds aan op een gereinigde huid, onder je dag- of nachtcrème. Bij een droge tot normale huid gebruik je het serum alleen ‘s ochtends. En heb je een gemengde tot vette huid, dan gebruik je het serum alleen ‘s avonds, ik heb het laatste gedaan.

Ik was een beetje huiverig om Artificial Skin te gaan gebruiken. Bij het woord siliconen of dimethicone gaan er bij mij alarmbellen rinkelen, omdat mijn huid daar vrij heftig op kan reageren in de vorm van pukkels. En doorgaans voelen siliconen nu eenmaal niet fijn aan op je huid, zo’n nep glibberig laagje: brrr! Mijn angst bleek echter ongegrond, want omdat het plantaardige siliconen zijn, merk ik niets van vervelende bijwerkingen. Zowel qua gevoel op de huid, als qua werking merk ik niet dat ik siliconen op mijn huid smeer.

Utsukusy Artificial SkinHet resultaat

Hoewel mijn huid dus niet extreem droog te noemen is, merk ik wel degelijk verschil, zo’n 2 tot 3 weken nadat ik met het gebruik van Utsukusy Artifcial Skin gestart ben. Niet zozeer qua fijne lijntjes, maar vooral qua stevigheid van mijn huid. En laten we wel zijn: als de stevigheid van je huid verbetert, volgt de vermindering van die fijne lijntjes vanzelf een keer. Ik merk ook dat mijn huid meer uitstraling krijgt, meer kleur zeg maar. Al komt het laatste natuurlijk ook door het mooie weer van de afgelopen weken 😉 Maar ze oogt gewoon voller en mooier. Artificial Skin is een mooie, en vooral heel werkzame, toevoeging aan mijn dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine.

Utsukusy Artificial SkinUtsukusy Artificial Skin serum is verkrijgbaar via de webshop van Utsukusy, en nu tijdelijk afgeprijsd van € 64,00 voor € 56,00. Een mooie reden om het ook eens te proberen? Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

UtsukusyNieuwe salonbehandelingen van Utsukusy

Tijdens mijn bezoek aan de Beauty Trade Special mocht ik ook kennis maken met één van de nieuwe salonbehandelingen van Utsukusy, de Aeroxy behandeling. Deze behandeling is vooral gericht op verfrissing en hydratatie van de huid, en daardoor uitermate geschikt voor de zomermaanden.

Eerst werd mijn gezicht gereinigd met een milk op basis van Aloë Vera en Amandelolie. Dit voelde heerlijk zacht en ontspannend aan, een fijn begin van de behandeling! Daarna volgde een diepere reiniging, tevens massage, van de huid met de Bijin Facial Cream, hier schreef ik een tijdje geleden een review over.

UtsukusyDaarna kreeg mijn huid een chemische peeling op basis van melkzuur en glycol zuur. Dit is een milde peeling en is daardoor geschikt voor alle huidtypes. Het effect op de huid is verbazingwekkend: mijn huid kreeg direct een prachtige glow.

Daarna werd er een Oxigen ampul in het zuurstof apparaat gedaan, deze bevat veel hyaluronzuur. Het zuurstof apparaat heeft een mix van 30% CO2 en 70% O2. Door deze mix gaan de cellen in de huid hard werken om zuurstof op te nemen en dringt het ampul dieper in de huid dan met alleen handmatig werken.

UtsukusyDaarna werd de Oxigen gel op mijn huid aangebracht, hier zit onder andere sapindus fruit sap in (een verwant van de lychee boom) en dit heeft een oppeppend effect. Daaroverheen kreeg ik een vliesmasker met hyaluronzuur en AHA’s.

UtsukusyGlow baby, glow!

Na de inwerktijd (deze was iets korter bij mij dan hij bij de volledige behandeling in de salon is) werd het masker en de overtollige gel verwijderd, en kreeg ik de Resilience crème aangebracht. Deze crème is ook nieuw in het assortiment van Utsukusy en heeft een liftend en anti-aging effect. Ik ben hem op dit moment aan het testen, binnenkort vertel ik je hier wat meer over.

UtsukusyTot slot kreeg ik de Utsukusy CC cream aangebracht, welke een werkelijk prachtig effect heeft! Ik was gewoon een beetje verliefd op de mooie glow die mijn huid na de behandeling, en door de CC cream, had, hihihi!

Mijn behandeling op de beurs duurde 30 minuten, om een goede indruk te krijgen. De normale behandeling in de salon in Scheveningen duurt een uur (gezichtsbehandeling inclusief nek en schouder massage) of 1,5 uur (gezichtsbehandeling inclusief full body massage). Bij mij was het resultaat al geweldig, maar dit zal nog beter zijn bij een fullsize behandeling, omdat de werkstoffen dan optimaal hun werk kunnen doen. De behandeling is verkrijgbaar vanaf € 65,00 voor 1 uur.

8 Comments on Utsukusy Artificial Skin serum: een anti-aging topper!

 1. Jori
  4 juni 2017 at 21:57 (5 jaar ago)

  Wat een verwennerij en wat een mooie foto van een stralende vrouw

  Beantwoorden
 2. Annette
  3 juni 2017 at 19:13 (5 jaar ago)

  Mijn serum is onlangs opgegaan vond hem zalig.

  Beantwoorden
 3. Miranda
  3 juni 2017 at 11:55 (5 jaar ago)

  Dat ziet er heerlijk uit, zo’n behandeling! Heb je de cc cream ook zelf aangeschaft?

  Beantwoorden
 4. Mireille
  3 juni 2017 at 10:49 (5 jaar ago)

  Wat een verwennerij daar op de beurs. Je huid heeft inderdaad een prachtige glow.

  Beantwoorden
 5. Kayla
  3 juni 2017 at 10:48 (5 jaar ago)

  Ik kende dit serum nog niet, ziet er goed uit! De behandeling lijkt me erg fijn!

  Beantwoorden
 6. marije
  3 juni 2017 at 09:27 (5 jaar ago)

  Wat lijkt mij dat een fijne behandeling! Investering in je huid.

  Beantwoorden
 7. Mariëlle
  3 juni 2017 at 07:44 (5 jaar ago)

  Wauw, dat klinkt wel echt heel goed zeg!! En heerlijk zeg, die behandeling 🙂 Mijn moeder gebruikt het serum op dit moment, omdat ik zelf net met een ander serum was gestart tegen puistjes. Ben benieuwd!!

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  3 juni 2017 at 07:30 (5 jaar ago)

  Prachtig resultaat van de behandeling.
  Mooi en zeer luxe product.
  Ik lees heel veel goeds over dit fijne merk.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.