Utsukusy Druivenpit olie

Naast ontzettend mooie en werkzame gezichtsverzorgingsproducten heeft Utsukusy ook een indrukwekkend assortiment basisoliën en etherische oliën. Ik laat je vandaag de Utsukusy Druivenpit olie en de Neroli Etherische olie zien. Twee hele mooie én veelzijdige producten!

Utsukusy Druivenpit olie
Utsukusy Druivenpit olie

Druivenpit olie is één van mijn favoriete ingrediënten in gezichtsverzorgingsproducten, het was dan ook een leuke verrassing toen ik de Utsukusy Druivenpit olie destijds in mijn pakketje aantrof. Het is een ontzettende mooie, en veelzijdige olie, die voor vele doeleinden te gebruiken is.

De bruine glazen flacon waarin de basisoliën van Utsukusy verpakt zitten, ziet er mooi en een beetje vintage uit. Ze doen me denken aan de ouderwetse apothekersflacons. Het bruine glas zorgt er bovendien voor dat de olie langer houdbaar is, doordat er minder daglicht bij komt. Na openen is de olie 12 maanden houdbaar.

Utsukusy Druivenpit olie
Utsukusy Druivenpit olie is een olie die niet vet is, en heel makkelijk door de huid wordt opgenomen. De olie is rijk aan linolzuur en vitamine C, en trekt goed en diep in de huid. Druivenpitolie werkt goed tegen pigmentvlekjes, gaat vroegtijdige huidveroudering tegen, verbetert de doorbloeding van de huid, heeft een actieve antioxidant werking en zorgt voor een actieve opname van zuurstof in de huid.

Druivenpitolie werkt daarom heel heilzaam bij onder andere couperose, spataderen, (operatie) wondjes en een schrale huid.

Utsukusy Druivenpit olie
Utsukusy Druivenpit olie is zowel voor het gezicht, het lichaam als het haar te gebruiken. Doseren van de olie gaat prima dankzij de speciale dop, er komt niet snel te veel uit de flacon.

Utsukusy Druivenpit olie
Wat mij als eerste opvalt, is het feit dat de Utsukusy Druivenpit olie ontzettend zacht aanvoelt op mijn huid. Nu is olie natuurlijk altijd wel zacht, maar deze voelt niet vet en wordt bij het inmasseren inderdaad vrijwel direct opgenomen door mijn huid.

Utsukusy Druivenpit olie
Gebruik en werking

Ik gebruik Utsukusy Druivenpit olie dagelijks op mijn gezicht, en daarnaast af en toe voor mijn lichaam, als mijn huid wat droog of kriebelig aanvoelt. Voor mijn gezicht doet de olie sowieso ontzettend veel goeds: het maakt mijn huid zachter en soepel, zonder haar vet te maken. Ik masseer de olie ’s avonds in na het reinigen van mijn huid, en voor het aanbrengen van mijn nachtcrème. Ik vind de olie een heerlijke toevoeging aan mijn avondroutine, zowel het aanbrengen en inmasseren als de werking er van. De olie heeft een heel subtiele, neutrale geur.

Voor mijn lichaam werkt de olie heel heilzaam op het moment dat deze wat droger of jeukerig is. Een paar dagen achter elkaar insmeren met Utsukusy Druivenpit olie, en ze is weer hersteld!

Utsukusy Druivenpit olie kost € 16,00 voor 150 ml.

Utsukusy Druivenpit olie
Utsukusy Neroli Essentiële olie

Een hele mooie combinatie met de basisolie, zijn de Essentiële oliën van Utsukusy. Ik ontving de Neroli Essentiële olie, Neroli is een favoriete geurnoot van mij in parfums en verzorgingsproducten.

Utsukusy Druivenpit olie
Neroli is ook bekend als Oranjebloesem, en werkt activerend op lichaam en geest. Neroli olie heeft volgens de omschrijving op de website een kalmerend effect bij slapeloosheid, paniek-angst, hysterische of depressieve stemming of tijdens een spannende, mentaal vermoeiende periode. Eigenlijk een olie die we allemaal weleens heel goed kunnen gebruiken volgens mij.

Als we zijn overweldigd door dagelijkse beslommeringen, brengt het inademen van neroli olie ons weer in contact met ons hogere zelf. Misschien is dat de reden waarom de neroli olie zo’n diep rustgevende en ontspannende werking op zowel ons fysieke lichaam en onze geest heeft.

Utsukusy Druivenpit olie
Gebruik en werking

Met het bijgeleverde pipetje is het heel makkelijk om de Neroli Essentiële olie te doseren. Ik voeg 1 druppeltje toe aan de Utsukusy Druivenpit olie als ik deze voor mijn lichaam gebruik. En als ik een drukke dag heb gehad, meng ik voor het slapen gaan een beetje Druivenpit olie met een druppeltje Neroli Essentiële olie, en masseer dat over mijn armen en décolleté. Niet alleen het inmasseren zelf werkt ontspannend, als ik in bed lig, ruik ik de essentiële olie die me helpt om ontspannen en goed in slaap te vallen.

Utsukusy Druivenpit olie
Let op: citrus oliën zoals Neroli Essentiële olie kunnen bij onverdund gebruik huidirritatie veroorzaken. Je kunt ze dus het beste altijd verdunnen met bijvoorbeeld een Utsukusy basisolie. De Neroli Essentiële olie kost € 31,00 voor 6 ml. Dit lijkt weinig, maar omdat je per keer maar een klein druppeltje gebruikt, doe je met een flesje enorm lang.

In de webshop van Utusukusy vind je een enorm uitgebreid assortiment Basisoliën en Essentiële oliën, ieder met hun eigen werking en toepasbaarheid. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

10 Comments on Utsukusy Druivenpit olie

 1. Marieke
  4 januari 2017 at 21:28 (5 jaren ago)

  Oeh ja, ik ben dol op Neroli. Druivenpitolie is ook erg fijn, sowieso ben ik dol op natuurlijke huidoliën!

  Beantwoorden
 2. Evelien
  4 januari 2017 at 20:35 (5 jaren ago)

  Wat grappig, nooit geweten dat bruin glas ervoor zorgt dat er minder daglicht doorheen komt. Best logisch eigenlijk haha, maar voor mij echt een eye-opener!

  Verder klinkt deze olie echt heerlijk. Vooral omdat hij zo zacht aan voelt en goed intrekt! Ik ben sowieso dol op droge oliën maar deze belandt direct op m’n wishlist 🙂

  Beantwoorden
 3. Annette
  4 januari 2017 at 16:01 (5 jaren ago)

  Die Neroli klinkt fijn, ik heb ook nog wel eens slaap problemen en de meeste sleep spray’s etc zijn met Lavendel en dat vind ik niet zo lekker 🙂

  Beantwoorden
 4. jeapiebel
  4 januari 2017 at 10:19 (5 jaren ago)

  Met druivenpitolie heb ik zelf geen ervaring mee. Ik heb andere olie van Utsukusy en gebruik het met veel plezier. 🙂

  Beantwoorden
 5. Natascha
  4 januari 2017 at 09:12 (5 jaren ago)

  De druivenpit olie klinkt goed zeg! Ik ben ook gek op olie en gebruik het dan ook regelmatig. Ik vind deze ook nog eens leuk geprijsd.

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  4 januari 2017 at 08:47 (5 jaren ago)

  Ik ken het eigenlijk niet qua geur, maar het klinkt goed 🙂

  Beantwoorden
 7. Mariëlle
  4 januari 2017 at 08:47 (5 jaren ago)

  Ik ken het eigenlijk niet qua geur, maar het klinkt goed 🙂

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  4 januari 2017 at 08:12 (5 jaren ago)

  Dit klinkt zo goed!
  Fijn dat de olie zuinig is in gebruik dmv de pipet.
  Jammer dat er geen pc bestaat waar men geuren doorheen kan ruiken…..
  Ben er nl. zo benieuwd naar…..

  Xoxo

  Beantwoorden
 9. Jolanda
  4 januari 2017 at 08:11 (5 jaren ago)

  Oh dit klinkt echt zalig! Zeker nu voor de winter alsmede huis toch al soms zo droog en trekkerig is

  Beantwoorden
 10. marije
  4 januari 2017 at 06:24 (5 jaren ago)

  Neroli is ook een van mijn favoriete geurnoten. Heerlijk!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.