Utsukusy Make up Primer: primer of foundation?

Naast heel mooie gezichtsverzorging heeft het Japanse merk Utsukusy sinds kort ook make-up in het assortiment. Ik was natuurlijk erg benieuwd of de kwaliteit hiervan net zo goed zou zijn als van de verzorgingsproducten die ik tot nu toe heb mogen testen. Vandaag vertel ik je wat meer over de Utsukusy Make up Primer.

Utsukusy Make up Primer

Utsukusy Make up Primer

Toen ik het pakketje met daarin de Utsukusy Make up Primer thuis kreeg, dacht ik eerst dat men bij Utsukusy een foutje had gemaakt. Dit was toch geen primer? Maar de website bood uitkomst. Het blijkt een product te zijn wat je op meerdere manieren kunt gebruiken:

Een perfecte, egale en matte huid met de Utsukusy make up primer. Deze mooie make-up heeft verschillende toepassingen. Je kan de Utsukusy primer gebruiken zoals deze genoemd is: als primer onder je foundation en make-up, maar je kan deze primer ook inzetten als getinte dagcreme voor een dunne en zachte dekking, of je gebruikt deze verzorgende primer gewoon als foundation.

Aangezien ik de ene dag meer make-up draag dan de andere, klinkt zo’n multifunctioneel product mij als muziek in de oren!

Utsukusy Make up Primer

Ingrediënten

Utsukusy Make up Primer bevat (net als de meeste foundations en primers) wat siliconen, die voor het gladde gevoel van de huid zorgen. Daarnaast zie ik wat verzorgende ingrediënten zoals vitamine E en Haver-extract. De make up primer bevat geen parabenen, is dierproefvrij, hypoallergeen en dermatologisch getest.

Utsukusy Make up Primer

Utsukusy Make up Primer

De verpakking ziet er vrij standaard uit. De glazen flacon is lang en smal, en is voorzien van een kunststof pompje. Dit doseert nauwkeurig en werkt prettig en hygiënisch.

Utsukusy Make up Primer

Utsukusy Make up Primer

De textuur van de Utsukusy Make up Primer voelt als een lichte crème. Geen glibberig of anderszins voelbaar laagje zoals bij veel primers, hij voelt heel licht en natuurlijk. Hij laat zich heel makkelijk en mooi verdelen, en geeft een medium, natuurlijke dekking. De Make up Primer heeft een luxe geur, wat ik altijd wel een pluspunt vind, maar als je liever geen producten met parfum op je gezicht gebruikt of je huid er gevoelig voor is, kun je deze beter overslaan.

Utsukusy Make up Primer

Gebruik en werking

Op dagen dat ik minimale make-up draag, gebruik ik de Utsukusy Make up Primer alleen, dus als soort BB Cream. Op de dagen dat ik een volledige make-up look draag, gebruik ik hem als primer, onder mijn foundation. Beide manieren bevallen mij uitstekend, ik gebruik dit product momenteel vrijwel dagelijks. Hij heeft naast de mooie dekking een uitstekende houdbaarheid, ook op warme dagen. En hij houdt mijn huid langer mat, voor mij persoonlijk ook een groot pluspunt.

Hieronder laat ik het effect op mijn gezicht zien. Op de eerste foto draag ik niets, op de tweede foto alleen een laagje Utsukusy Make up Primer en op de laatste foto de rest van mijn make-up. Ik heb hier geen foundation over de Make up Primer aangebracht, alleen een beetje poeder.

Utsukusy Make up Primer

Utsukusy Make up Primer

Je ziet hier dat de Make up Primer uitstekend de roodheid in mijn gezicht verbergt, zonder onnatuurlijk effect.

Utsukusy Make up Primer

Ik vind het een ontzettend mooi product, wat fijn is in gebruik en door zijn veelzijdigheid is het een vast product op mijn make-up tafel geworden!

Utsukusy Make up Primer kost € 17,95 voor 40 ml, en dat vind ik voor een product van deze kwaliteit een hele mooie prijs. De producten van Utsukusy zijn verkrijgbaar via de Nederlandse webshop, en in de Utsukusy schoonheidssalons. Ik heb dit product ontvangen voor een review.

7 Comments on Utsukusy Make up Primer: primer of foundation?

 1. Evelien
  7 september 2016 at 11:24 (6 jaren ago)

  Mooi merk, ik kende het nog niet. Leuk dat het multifunctioneel is, daar houd ik ook wel van. Het effect vind ik erg mooi bij je!

  Beantwoorden
 2. hilde
  6 september 2016 at 16:14 (6 jaren ago)

  Ik vind het ook een super fijn product!! Hij past zich zo mooi aan aan de huid. Mooie look heb je gemaakt, en ook leuk jurkje. 😉

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  6 september 2016 at 12:57 (6 jaren ago)

  Oh heee dit is ook wel wat voor mij, het klinkt écht ideaal <3

  Beantwoorden
 4. Gonny
  6 september 2016 at 10:01 (6 jaren ago)

  Dat ziet er zeker fijn uit.
  Geen dikke laag.

  Beantwoorden
 5. marije
  6 september 2016 at 07:30 (6 jaren ago)

  Ziet er zeker uit als een goed en luxe product. Helaas is teveel parfum voor mijn gevoelige huid niet geschikt 🙁

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  6 september 2016 at 06:28 (6 jaren ago)

  Dat ziet er luxe uit!
  Mooie teint.
  Wist niet dat dit merk ook make-up verkoopt.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.