Utsukusy Sarcodes Reconstructive-Reparative Mask

De afgelopen maanden gonst het op de Beautyblogs over het bijzondere skincare-merk Utsukusy. Vooral de ervaringen van collega-bloggers Hennie en Babs maakten mij echt rete-nieuwsgierig, gek als ik ben op mooie huidverzorgingsproducten. Vooral de rituelen die bij de producten horen, spraken mij erg aan. Ik besloot dan ook contact op te nemen met Ilona, de eigenaresse van de webshop die dit Japanse merk verkoopt, en al snel ontstond er een ontzettend leuk contact, en had ik de eer (want dat vind ik het toch echt wel in dit geval) om ook kennis te maken met het merk. Vandaag vertel ik je mijn ervaringen met het Utsukusy Sarcodes Reconstructive – Reparative Mask (vanaf nu noem ik het gewoon Utsukusy Sarcodes), een wel héél bijzonder masker!

Utsukusy Sarcodes

Utsukusy Sarcodes Reconstructive – Reparative Mask

Het merk Utsukusy bestaat in Europa al sinds 1978. Het is opgericht door José Gimenez, die tijdens zijn reis naar Japan verliefd werd op de Japanse cultuur, de gebruiken en de schoonheidsrituelen. Het merk Utsukusy was toen al een bekend en vooraanstaand merk in Japan, José kreeg het exclusieve recht om Utsukusy in Spanje, en later ook in Europa, te distribureren.

Alle producten van Utsukusy zijn dierproefvrij, dragen het Ecocert keurmerk, en de benodigde planten en kruiden voor de producten worden met de grootst mogelijke zorg verbouwd en geoogst.

Het merk Utsukusy (wat betekent: schoonheid, zuiverheid en kwaliteit) staat voor veel meer dan alleen huidverzorging, het combineert een prachtig, effectief high end merk met aandacht voor jezelf en voor je huid. Dat klinkt mij als muziek in de oren!

Utsukusy Sarcodes

De Utsukusy Sarcodes lijn is gebaseerd op een lage, homeopatische dosering van slangengif. Ja, je leest het goed: slangengif. Toen Ilona me dit masker voorstelde, moest ik wel even slikken, dat geef ik eerlijk toe. Want tja, ik smeer niet dagelijks slangengif op mijn gezicht, zeg maar. Hihihi!

Maar toen Ilona me uitlegde (chapeau overigens voor de uitgebreide uitleg van Ilona over het merk en de producten, de liefde voor Utsukusy spat hier gewoon van af!) dat lage doseringen slangengif bijzonder effectief zijn voor de huid, durfde ik het wel aan. Het Utsukusy Sarcodes masker heeft een anti-aging effect, verstevigt en hydrateert de huid intensief en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Het is bijzonder geschikt voor de gevoelige huid.

Utsukusy Sarcodes

Het Utsukusy Sarcodes masker zit in een lekker royale tube waarmee je wel even vooruit kunt. De gezichtsmaskers van Utsukusy zijn sterk geconcentreerd, daarom breng je het aan over een dikke laag gezichtscrème of serum, na het reinigen van je huid. De eerste paar keer dat je het masker gebruikt, kun je een tintelend gevoel op je huid voelen. Dit is geen allergische reactie, maar puur omdat de huid moet wennen aan de hoge concentratie werkzame stoffen. Het tintelende gevoel verdwijnt bij regelmatig gebruik van het masker, omdat de huid dan gewend raakt aan de grote hoeveelheid werkzame stoffen en vitamines.

Utsukusy Sarcodes

Naast het slangengif (wat halverwege de lijst te vinden is onder de naam ‘Dipeptide Diaminobutyrol Benzylamide Diacetate, vraag me niet om dit tien keer snel achter elkaar op te zeggen) zit er heel veel moois in het Utsukusy Sarcodes masker. Omdat ik precies op dit moment al over de 500 woorden zit met dit artikel en ik de hele werking nog ga beschrijven, ga ik verder niet op de ingrediënten afzonderlijk in, dat zou het verhaal té technisch maken.

Utsukusy Sarcodes

Je gebruikt het Utsukusy Sarcodes masker zoals ik hierboven al aangaf, op een gereinigde huid, over een gezichtscrème of serum heen. Het masker (alle maskers van Utsukusy) bevat niet alleen zelf een hoge concentratie werkstoffen, het is ook zo ontworpen dat het de werkzame stoffen van de crème of serum als het ware de huid in ‘duwt’. Ik vind dat ‘laagjes-systeem’ werkelijk geweldig, het is net alsof ik in een schoonheidssalon ben, gewoon op mijn eigen badkamer. Het masker is bovendien zo zacht, dat het ook gebruikt kan worden om je gezicht een lekkere massage te geven. Toen ik dit allemaal las, was ik er al verliefd op!

Na het aanbrengen van een wat dikkere laag crème en een laagje (dekkend) masker, laat je dit inwerken op de huid. Het masker werkt volgens de beschrijving al na 5 minuten, maar je kunt het ook extra lang laten inwerken (tot een half uur) voor een extra goed effect. Het masker heeft een crèmige, rijke textuur en heeft een frisse, beetje aardse geur. Alles tesamen doet luxe aan vind ik.

Utsukusy Sarcodes

De eerste paar keer gebruikte ik het Utsukusy Sarcodes masker ’s ochtends onder de douche, en liet ik het niet langer dan vijf minuten inwerken. Ik merkte wel iets aan mijn huid, maar het beroemde Hallelujah-gevoel wat ik bij mijn collega-bloggers bespeurde, bleef uit. Ik was best een beetje teleurgesteld eigenlijk 🙁

Toen besloot ik (ook omdat ik me niet kon voorstellen dat het merk zo bejubeld werd als het zo weinig zou laten zien) om het eens een keer de maximale tijd te laten inwerken, een half uur. En ja hoor, daar was Het, het Hallelujah-gevoel! Dat mijn huid een wat langere inwerktijd van het masker nodig heeft voor een goed resultaat, wil overigens niet zeggen dat dat voor iedere huid geldt. Ik denk zelf dat het sterk te maken heeft met de hoeveelheid werkzame stoffen in gezichtsverzorging die je huid gewend is, en dat mijn huid op dat gebied gewoon een beetje verwend geraakt is 😉

Kort na het aanbrengen van het masker voel ik een licht tintelend gevoel, dit verdwijnt na een paar minuten. Gedurende de inwerktijd wordt het masker niet hard of droog, en waar ik vroeger het liefst een masker gebruikte wat ik na het inwerken met een beitel van mijn gezicht moest bikkelen, geef ik nu toch echt de voorkeur aan maskers zoals het Utsukusy Sarcodes, die crèmig van textuur blijven.

Na een half uur verwijder ik het masker met een gezichtsdoekje met warm water, daarna gebruik ik een toner en breng opnieuw (een normale hoeveelheid) gezichtscrème aan. En wauw, wat voelt mijn huid dan goed! Glad, zacht, stevig en voorzien van een duidelijk voelbare glow: echt zo’n heerlijk fris en ‘als nieuw’-gevoel. Ook zichtbaar merk ik verschil: ze ziet er gladder uit, ontzettend mooi qua teint (egaal en een gezonde glow) en na een paar weken merk ik dat de onzuiverheden die de weken daarvoor de kop hadden opgestoken (vermoedelijk door een combinatie van het rare weer en een wisseling in gezichtsverzorgingsroutine) beduidend minder worden. Wat een prachtig masker, ik word hier erg blij van!

De producten van Utsukusy worden verkocht in de Utsukusy Schoonheidssalon in Scheveningen, maar ook via de eigen webshop. Het Utsukusy Sarcodes Reconstructive Reparative Mask kost € 52,00 voor 200 ml. Dat is wel even een flinke uitgave voor een gezichtsmasker, maar gezien het formaat valt de prijs mij reuze mee, zeker als ik naar de krachtige, intensieve werking kijk.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

10 Comments on Utsukusy Sarcodes Reconstructive-Reparative Mask

 1. Hennie
  5 juni 2016 at 09:32 (6 jaren ago)

  Haha, je hebt het virus ook!

  Vond het best spannend toen ik las dat je het Halleluja gevoel niet had. Dacht echt: shit, hoe kan dat nou?

  Gelukkig kwam het goed! Wat een spannend masker is dat zeg! Lijkt me echt een aparte ervaring!

  Helemaal met je eens dat je het een eer vindt om samen te werken met dit merk. Want dat heb ik ook nog steeds.

  Beantwoorden
 2. Gonny
  3 juni 2016 at 22:09 (6 jaren ago)

  Wat leuk!
  Weer zo’n enthousiast verhaal…

  Beantwoorden
 3. Hilde Janbroers
  3 juni 2016 at 13:07 (6 jaren ago)

  Klinkt goed!! Ik heb ooit gewerkt in de parfumerie met een merk Masayume ( als ik het goed heb onthouden na al die jaren ) ik weet niet of dat merk nog bestaat, maar utsukusy doet mij daar een beetje aan denken. Lijkt mij een mooi merk!

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  3 juni 2016 at 09:22 (6 jaren ago)

  Klinkt heel spannend, met slangengif als ingrediënt 🙂

  Beantwoorden
 5. carolien tigchelaar
  3 juni 2016 at 08:29 (6 jaren ago)

  dit is een supermooi merk !
  heb alleen de vraag bij dierproefvrij en het gebruik van slangegif , maar verder een mooie review .

  Beantwoorden
  • Natasja
   3 juni 2016 at 08:53 (6 jaren ago)

   Bij het product op de webshop staat het volgende vermeld (sorry, ik ben vergeten dit op te nemen in het artikel):

   “De giffen worden van de dieren verkregen zonder hen schade of leed te berokkenen en de producten zelf zijn dierproefvrij.”

   Beantwoorden
   • carolien tigchelaar
    3 juni 2016 at 12:40 (6 jaren ago)

    bedankt voor je antwoord , vond t een beetje vreemde combinatie haha ! maar wat hebben ze een mooie produkten.

    Beantwoorden
 6. marije
  3 juni 2016 at 08:29 (6 jaren ago)

  Wat een aparte ingredienten. Maakt het wel spannend to be honest maar het klinkt als een heerlijk masker.

  Beantwoorden
 7. Mireille Mommers
  3 juni 2016 at 07:33 (6 jaren ago)

  Oh wat spannend slangengif. Als ik een tipje mag geven. Het lag waarschijnlijk niet aan de korte inwerktijd maar een masker kan onder de douche of in bad niet zijn echte werk doen. Door de warmteontwikkeling is je huid namelijk met andere dingen bezig als het opnemen van werkstoffen.

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  3 juni 2016 at 06:02 (6 jaren ago)

  Dat klinkt erg goed!
  Dat er diverse bloggers zijn die super enthousiast zijn over huidverzorgingsproducten van dit merk 😉
  Mooie verpakking.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.