Utsukusy Telomerasa’s Home Care Kit

Sinds een aantal maanden prijkt er een nieuw gezichtsverzorgingsmerk op mijn badkamerplankje. Een plankje wat toch al niet mis is, met alle mooie producten die ik voor Beautyspots mag testen. Utsukusy heeft er inmiddels ook een mooie plek veroverd, ik ben tot nu toe ontzettend te spreken over de producten die de revue al gepasseerd zijn. Vandaag review ik de Utsukusy Telomerasa’s Home Care Kit, een set uit de Utsukusy Medical lijn. Ik stel de producten kort aan je voor, en vertel je wat ze voor mijn huid deden!

Utsukusy Telomerasa's

Utsukusy Telomerasa’s Home Care Kit

De producten uit de Utsukusy Telomerasa’s Home Care Kit zijn een opvallende verschijning. Waar de meeste merken producten uit één bepaalde lijn in eenzelfde jasje steken, is bij deze producten de enige overeenkomende factor de kleur paars 🙂 De Home Care Kits bevatten producten waarmee in de salon wordt gewerkt, en die bedoeld zijn voor diepe huidverbetering. Je kunt ze gebruiken als aanvulling of vervolg op zo’n salonbehandeling, maar natuurlijk zijn ze ook zonder voorafgaande gezichtsbehandeling te gebruiken.

De Telomerasa’s lijn herstelt de telomeren (eiwitten) in de huid, en helpt de huid om deze weer zelf aan te maken. De lijn is speciaal ontwikkeld om huidveroudering en zonbeschadiging te herstellen en te behandelen. De huid wordt steviger en oogt tot wel tien jaar jonger! Nou, dat sprak mij natuurlijk wel aan, hihihi! Deze lijn bestaat uit een Toner lotion, een serum en een crème, welke elkaars werking versterken en aanvullen, voor een optimaal resultaat.

Utsukusy Telomerasa's

Utsukusy Telomerasa’s Toner Lotion (250 ml)

Het eerste product uit de Utsukusy Telomerasa’s lijn, de Toner lotion, is echt een multifunctioneel product. Het verfrist en hydrateert de huid niet alleen, het heeft ook een voedende werking en bereidt de huid voor op het serum en de crème, om deze beter op te nemen.

Utsukusy Telomerasa's

De Toner lotion bevat Aloë Vera sap, diverse fruitzuren, vitamine E en Hyaluronzuur. Dit is qua ingrediënten denk ik wel de mooiste toner die ik ooit gezien heb!

Utsukusy Telomerasa's

De Toner lotion zit in een sprayflacon, iets wat ik het afgelopen half jaar steeds meer weet te waarderen. Eerst vond ik het maar raar, om een toner rechtstreeks op je gezicht te sprayen. Dat kwam vooral doordat in mijn hoofd een toner nog steeds vooral ‘als laatste stap in de reinigingsroutine’ werkte, en dus breng je die met een wattenschijfje aan. Maar als je het rechtstreeks op de huid sprayt, is de hydraterende en voedende werking vele malen beter!

De Toner lotion heeft een luxe, aangename geur, die bij het aanbrengen vrij aanwezig is, maar al snel vervliegt. Ik heb dat niet vaak bij een toner, maar ik voel daadwerkelijk direct de hydraterende en voedende werking, wat een heerlijk spulletje! Ik gebruikte de Utsukusy Telomerasa’s Home Care Kit ook tijdens de warme dagen in mijn vakantie, en dan was de Toner lotion ’s avonds gewoon een verademing. Ik geloof dat dit een blijvertje is!

Utsukusy Telomerasa's

Utsukusy Telomerasa’s Serum (35 ml)

Het Serum is het tweede product uit de Utsukusy Telomerasa’s Home Care Kit. Dit gebruik je ’s ochtends of ’s avonds na het aanbrengen van de Toner lotion en vóór de crème. Het belooft de huid glad, stevig en strak te maken, de cellen te vitaliseren en de gelijkmatige uitstraling van de huid te herstellen. Eigenlijk precies wat je als 40-plusser heel goed kunt gebruiken!

Utsukusy Telomerasa's

Het serum bevat een aantal hoogwaardige werkzame stoffen, die je huid helpen weer glad en strak te worden. Net als de Toner lotion bevat het serum parfum, maar dit staat vrij ver onderin de ingrediëntenlijst.

Utsukusy Telomerasa's

Het serum zit in een bijzonder sjieke, smalle flacon met pompje, wat het doseren makkelijk maakt. Klein nadeeltje van de verpakking vind ik het feit, dat hij makkelijk omvalt. Maar dat kan ook komen doordat mijn badkamerplankje gewoon te vol staat 😉

Utsukusy Telomerasa's

Het serum heeft een textuur die het midden houdt tussen een gel en een dunne crème, en smeert ontzettend makkelijk uit. Hierdoor is hij inderdaad ook prima ’s ochtends te gebruiken, ik voel nauwelijks dat ik een extra laagje verzorging op mijn gezicht heb aangebracht. Ook tijdens de warmere dagen voelde het serum aangenaam op mijn huid.

Utsukusy Telomerasa's

De geur is wederom luxe en bij het aanbrengen even aanwezig, maar eenmaal ingetrokken ruik ik het niet meer. Eigenlijk precies zoals ik het graag zie bij een gezichtsverzorgingsproduct, de geur bij het aanbrengen voegt voor mij een stukje luxe en het gevoel van ‘even een momentje voor mezelf’ toe. Over de werking van het serum vertel ik zo wat meer, het is makkelijker om dat te combineren met de werking van de crème.

Utsukusy Telomerasa's

Utsukusy Telomerasa’s Crème (50 ml)

Het derde en laatste product uit de tot nu toe hele mooie Utsukusy Telomerasa’s Home Care Kit is de Crème. Deze belooft diep huidherstel en anti-rimpel werking, herstelt schade die is aangericht door de zon en verstevigt de gezichtscontouren. De verpakking van de crème is, uhm, nogal bijzonder. Ik vind het niet mooi, maar over smaak valt te twisten. En ook in dit geval geldt: de binnenkant is belangrijker dan de buitenkant. Ik zet het potje gewoon in de lade van mijn badkamerkastje, hihihi!

Utsukusy Telomerasa's

De crème bevat onder andere vitasource, wat diep doordringt in de celkern. De werking van deze lijn is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, waaruit is gebleken dat telomeren (eiwitten in de huid) het DNA van cellen beschermen tegen huidveroudering en afbraak van binnen uit. Dus als je die telomeren kunt herstellen, herstel je die oh zo belangrijke bescherming. En dat is precies wat de producten uit de Utsukusy Telomerasa’s Home Care Kit doen.

Utsukusy Telomerasa's

De Crème heeft een rijke, romige textuur. Net als bij de Shashimi Moisturizing Cream, voel ik echt dat ik iets werkzaams op mijn huid smeer. Heerlijk, ik houd daar van!

Utsukusy Telomerasa's

De crème is het product met de meest subtiele geur van de drie. Ondanks de romige textuur, smeert hij makkelijk en vrij snel uit. Hij heeft een minuutje of twee nodig om goed in mijn huid te trekken, maar daarna kan ik moeiteloos mijn make-up aanbrengen. Ook met het Serum eronder voelt de Crème comfortabel aan op mijn huid, zonder een vervelend laagje achter te laten.

Utsukusy Telomerasa's

Werking en conclusie

Na een week of vijf à zes de producten uit de Utsukusy Telomerasa’s Home Care Kit gebruikt te hebben, voel en zie ik heel duidelijk verschil. Ze ziet wat minder futloos en grauw, en ziet er over het algemeen gewoon stralender uit. Maar het meest verrast ben ik over de verbetering van de stevigheid, dat is bijna fenomenaal te noemen! En dan heb ik nog niet eens een echt slappe huid, kun je nagaan! Rimpels heb ik (nog) niet echt heel zichtbaar, dus over de vermindering daarvan kan ik geen uitspraak doen.

Wel ervaar ik één minpuntje bij mijn huid. Gedurende de weken dat ik de Utsukusy Telomerasa’s producten gebruikte, viel me op dat mijn huid wat onrustig werd. Ik had vaker dan normaal last van wat pukkeltjes. Geen enorme puisten, of ontzettend veel, maar wel meer dan normaal. Ik had het vermoeden dat dit kwam door de vele werkzame stoffen in de producten, waar mijn huid wel vaker gevoelig op reageert. Ik ben daarom een beetje gaan knutselen aan het aanbevolen gebruik van het serum. Eén keer per dag, in combinatie met de andere twee producten, bleek gewoon te veel voor mijn huid.

Uiteindelijk kwam ik uit op één keer in de twee à drie dagen, dat bleek voor mijn huid de beste routine. Hierop herstelde mijn huid zich en werd weer rustig. Het is niet gezegd dat dit voor iedere huid geldt, maar het is wel iets om rekening mee te houden. In feite geldt dit voor ieder verzorgingsproduct, dat je soms moet afwijken van de aanbevolen routine. Zo’n aanbeveling is nu eenmaal een ‘gemiddelde’, en jouw huid kan daar best van afwijken.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Utsukusy Telomerasa’s Home Care Kit kost 120 euro. Dat is een flinke uitgave, maar voor drie gezichtsverzorgingsproducten van een hoge kwaliteit (en met een zo duidelijk resultaat), valt het eigenlijk wel mee. En omdat je de producten in combinatie met elkaar gebruikt, zijn ze veel zuiniger in gebruik. Los kost de crème alleen al 78 euro, en het serum 70 euro, dus een snelle rekensom vertelt dat je met de set veel voordeliger uit bent. Wellicht een mooie kadotip voor de komende decembermaand?

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

9 Comments on Utsukusy Telomerasa’s Home Care Kit

 1. Gonny
  23 oktober 2016 at 11:05 (6 jaren ago)

  Wat een stoere paarse bol. Ik vind zoiets echt super mooi.
  Fijn voor je huid en mooi voor op de badkamer.
  ♡ Utsukusy

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  22 oktober 2016 at 18:23 (6 jaren ago)

  Wat een heerlijke producten, zoveel goeds bij elkaar 🙂

  Beantwoorden
 3. Annette
  22 oktober 2016 at 16:24 (6 jaren ago)

  Prachtige set, klinkt allemaal fijn. Ik krijg voor zover ik weet alleen een reactie op kamille verder kan ik aardig wat hebben op de huid.

  Beantwoorden
 4. Babs
  22 oktober 2016 at 10:36 (6 jaren ago)

  Zoals ik vaker lees mag ik blij zijn met mijn huid. ik heb gelukkig nooit last van pukkels als reactie op een crème.
  Mooi serum!

  Beantwoorden
 5. Mariëlle
  22 oktober 2016 at 09:16 (6 jaren ago)

  Wat een mooie set zeg! Ik geloof wel dat het zijn geld waard is!

  Beantwoorden
 6. Jolanda
  22 oktober 2016 at 08:16 (6 jaren ago)

  Supermooie set!! Vooral het serum vind ik prachtig

  Beantwoorden
 7. Mireille
  22 oktober 2016 at 07:59 (6 jaren ago)

  Mooie producten hoor. Ik snap wel dat jouw huidje dit een beetje te veel van het goede vindt zoveel werkstoffen. Goed dat je het gebruik hebt aangepast.

  Beantwoorden
 8. marije
  22 oktober 2016 at 06:28 (6 jaren ago)

  Het klinkt fijn! Gelukkig dat je door zelf te proberen erachter bent gekomen wat je huid onristig maakte en het toch kan blijven gebruiken. Mooie review!

  Fijn weekend!

  Beantwoorden
 9. chucky1012
  22 oktober 2016 at 06:14 (6 jaren ago)

  Wat een prachtige set!
  De producten spreken me erg aan!
  Fijn merk.
  Prachtige foto’s.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.